Radar i helt nye dimensioner

Med de nye radarer FMR10 og FMR20 kan Endress+Hauser nu tilbyde helt nye innovative løsninger for niveaumåling indenfor vand og spildevand industrien samt til vandbehandling indenfor alle industrier.
Som de eneste radarer på markedet, er det nu muligt at tilgå alle værdier og hele menuen via Bluetooth®-teknologi og en SmartBlue app. Herved kan brugeren spare tid både ved idriftsættelsen, drift og vedligeholdelse og samtidig få fuld kontrol over hvordan målerne har det.

Når nye højder med Bluetooth
Endress+Hauser har valgt at benytte sig af Bluetooth®-teknologien for at opnå fjernadgang og samtidig have mulighed for at tilbyde et ultra kompakt design. Faktisk er de nye radarer de mest kompakte radarer på markedet, selvom de har denne smarte Bluetooth funktion. For at give brugeren fuld adgang til alle data, har Endress+Hauser designet en SmartBlue app, som i sin enkelhed bare downloades til enten Android eller iOS (iPhone og iPad). Der skal ikke anvendes nogen ekstra bokse eller ledninger.

Med de nye radarer er det nu muligt at tilgå alle værdier og hele menuen via Bluetooth®-teknologi og en SmartBlue app
Med de nye radarer er det nu muligt at tilgå alle værdier og hele menuen via Bluetooth®-teknologi og en SmartBlue app

Derefter kan radaren idriftsættes på mindre end 1 minut med de mest almindelige parametre.
Under drift er det muligt at hente data på alle installerede radarer både på målte værdier, måler status og sågar kurver over flere dages værdier – alt sammen på enten mobiltelefon eller tablet.

En rigtig vandhund i kompakt design
De nye radarer, FMR10 og FMR20, er de mest kompakte radarer i deres klasse takket være et helt unikt radar-chip design og integreret antenne – en helt ny opfindelse som Endress+Hauser har udviklet. Dette betyder at de nye radarer kan tilpasses selv i applikationer med snævre forhold.
Samtidig er ledninger og elektronik hermetisk forseglet, hvilket eliminerer vandindtrængning og tillader drift under selv barske miljøforhold. Radarerne kan også anvendes i farlige områder (ATEX) eller steder hvor det kan være vanskeligt at nå, takket være Bluetooth®-teknologien

Radar kontra ultralyd
Radaren vinder mere og mere indpas ved niveaumåling i vand og spildevands applikationer og det er med god grund. Under flere forhold vil radaren give en mere stabil måling end en ultralydsmåling, men radaren har også sine begrænsninger.
En radar måler vil give en mere nøjagtig og robust måling hvor der kan forefindes gas, stærk vind eller temperatur udsving. Her kan en ultralyds måler blive påvirket og måske helt miste signalet.
Til gengæld bør man være opmærksom på at en radarmåler kan have sine begrænsninger ved tilisning og ved høj kondens.

En skarp pris og hurtig levering
Hvis man kigger på forskellen på de to radarer, er FMR10 til alle standard applikationer og kan dermed findes via Endress+Hauser’s E-direct hjemmeside for alle målere, som er hurtig at udvælge og som har mindre end en uges leveringstid.

De nye radarer er perfekte til vand og spildevand - innovative og effektive
De nye radarer er perfekte til vand og spildevand – innovative og effektive

FMR 20 radaren er til mere komplicerede applikationer og har flere valgmuligheder – f.eks. en ATEX version. Her vil leveringstiden være lidt længere og det kræver ofte god vejledning for at finde den rigtige måler.
Begge radarer bliver lanceret med meget konkurrencedygtige priser og er tilgængelige fra 30. juni

Læs mere på : http://www.dk.endress.com/radar10_20