BACnet / IP Gateway til bygningsautomatisering

Bihl+Wiedemann har udviklet en ny AS-i 3.0 BACnet / IP Gateway, der specielt er beregnet til at indgå som stand-alone enhed eller som controller i bygningsstyringssystemer.

I de senere år har BACnet udviklet sig til at være standard ved opbygningen af mange projekter inden for bygningsautomatisering. Bihl+Wiedemann, der er en af de førende producenter af AS-interface komponenter, har tilpasset sig denne udvikling og udviklet AS-i 3.0 BACnet / IP Gateway BWU3356, med hvilken man kan etablere en direkte tilslutning af AS-i bussystem til BACnet / IP uden anvendelse af en ekstra i “konverter”.

Enkel opkobling til styringssystemet

Med den nye AS-i BACnet / IP-gateway, kan BSK-styring og bygningsautomatisering nemt forbindes til bygningsstyringssystemet og DDC-protokollerne, hvorved det også bliver muligt at visualisere tilstanden direkte på en skærm. Til konfigurationen, såsom tildeling af objektnavne til BACnet-styringen, kan controllerens indbyggede software anvendes.

Mange diagnostiske muligheder

Ligesom alle AS-i Masters fra Bihl+Wiedemann kan den nye BACnet / IP Gateway også anvendes som ’stand-alone’ enhed eksempelvis til at styre brandspjæld, EnOcean afbrydere / sensorer, motorer til persienner eller varme- / kølelofter. Samtidig kan der i GLTs system forespørges på klappernes tilstand, eller et vedligeholdsforløb kan iværksættes. Når installationen er færdig og AS-i typisk og enkelt er sat i drift, kan der ved hjælp af gatewayene genereres en ’accept protokol’, som indeholder oplysninger om kvaliteten og tilstanden af AS-i-systemerne. Dette kan eksempelvis anvendes i forbindelse med aflevering af anlægget. Til dette har BACnet / IP Gateway omfattende diagnostiske muligheder, der også kan læses som almindelige tekstbeskeder direkte på det indbyggede display.

Kører videre ved svigt af strømforsyning
Hardwaremæssigt er gatewayen designet med to AS-i Masters samt en redundant strømforsyning, som sikrer at de grundlæggende funktioner opretholdes selv ved funktionssvigt i en AS-i strømforsyning.


3356_mit_spiegelung

Den nye AS-i BACnet / IP Gateway BWU3356 fra Bihl+Wiedemann.