Time-Sensitive Networking (TSN) som en forløber for AI

For første gang præsenterede Phoenix Contact på SPS messen i Nürnberg i november 2023 et integreret TSN system bestående af en controller og managed switches til Profinet. TSN systemet muliggør implementering af konvergente IT/OT netværk, også til AI applikationer som f.eks. machine learning.

Som det er nu, implementeres IT og OT applikationer ofte i separate netværk, for ikke at overbelaste dem og for at sikre kritisk kommunikation i realtid. Et konvergent netværk, der bruges ligeligt af IT- og OT-applikationer rummer et stort, for det meste uudnyttet potentiale. Et konvergent netværk er særlig nyttigt til AI-applikationer såsom optisk anomalidetektion: store mængder data skal transporteres fra felten til AI, hvor resultaterne af AI-operationen påvirker processen, der skal styres i realtid. Her er højpræcisions tidssynkronisering afgørende for behandling og evaluering af de distribuerede data fra felten. TSN teknologi muliggør denne netværkskonvergens med forskellige værktøjer. For at udnytte det ovenfor nævnte potentiale har Phoenix Contact præsenteret et TSN system, der er baseret på en controller med PLCnext Technology og managed switches. Profinet anvendes som realtidsprotokol. De managed switches fås nu også som varianter med lysledertilslutning.

Alle komponenter understøtter TSN funktioner som Quality of Service, pre-emtion, præcis tidssynkronisering med PTP og synkron kommunikation. De gør det dermed muligt at drage nytte af fordelene ved TSN i Profinet miljøer uden at ændre applikationsvisningen. Eksisterende Profinet komponenter kan også benyttes uændret.

Mere om TSN