• KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

TekniskFOKUS

Fokus på teknik og automation

  • Automatisering
  • Branchenyt
  • Energi og miljø
  • Innovation
  • Maskiner og anlæg
  • Messer og møder
  • Navnenyt
  • Offshore og marine
  • Procesteknologi
  • Robotter
  • Vand og spildevand
  • Link til Klimateknologi

Messer og møderRobotterTop08. 03. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Robotbrag 2023: Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet

Messer og møderRobotterTop08. 03. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet efter et par år, hvor andre lande er begyndt at kravle over de rød-hvide på robotranglisterne. Teknologisk Institut og DIRA inviterer derfor danske virksomheder til at besøge Robotbrag den 3. og 4. maj 2023 og lade sig inspirere til igen at blive frontløbere, som skubber til grænsen for, hvad der kan automatiseres.

Robotbrag 2023 afholdes i Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRA Business’ røde cirkustelt og et udendørsområde for mobile robotter og droner. (Foto: Helle Friemann Nielsen).

Fortællingen om, at danske virksomheder går forrest, når det kommer til at benytte sig af robotter, trues i disse år. Lande, vi sammenligner os med, automatiserer i højere hast end os – og i år røg Danmark ud af top ti-listen for antallet af robotter pr. medarbejder på verdensplan.
Og det skal der selvfølgelig rettes op på, så Danmark fortsat kan forblive konkurrencedygtige, fastholde arbejdspladser og skabe værdi for samfundet.
Det understreger Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA), der derfor i fællesskab for sjette gang inviterer danske virksomheder til et inspirerende kig på både fremtidens og nutidens produktions- og robotteknologi. Det sker til Robotbrag 2023 i Forskerparken i Odense den 3.-4. maj.
-Danske virksomheder er nødt til at gå op i gear, hvis vi også i fremtiden skal kunne konkurrere med udlandet – og ikke mindst løse de komplekse udfordringer, vores samfund står overfor. Det kræver nysgerrighed og en vilje til at skubbe til grænserne for, hvad der kan automatiseres, fortæller centerchef ved Teknologisk Institut, Jacob Kortbek.
-Heldigvis er vi i Danmark selv med til at udvikle fremtidens robotteknologi, og det er en kæmpe fordel for de danske virksomheder, som derfor har ekstra gode forudsætninger for at finde eller skabe robot- og automationsløsninger, som passer til lige netop deres behov, tilføjer han.

Et lille indspark
Det kan for mange virksomheder være svært at knække koden til, hvor, hvornår og hvordan virksomhedens robotrejse skal starte. Og det er der rig mulighed for at blive klogere på til Robotbrag 2023.
Man vil blandt andet kunne møde Teknologisk Instituts uvildige specialister og rådgivere inden for industriel automation, mobile robotter, droneteknologi, cobot-teknologi, vision og sensorer, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere. Faktisk kan deltagerne i år – i forbindelse med tilmeldingen – på forhånd booke en tid til 30 minutters uforpligtende rådgivning i løbet af dagen om en konkret robot- eller automationsudfordring.

I år kan man – i forbindelse med tilmeldingen – på forhånd booke en tid til 30 minutters uforpligtende rådgivning i løbet af dagen om en konkret robot- eller automationsudfordring. (Foto: Teknologisk Institut).


Deltagerne vil i vanlig stil også kunne gå på opdagelse blandt både fremtidens og nutidens robotteknologi. I den forbindelse står omkring 75 DIRA-medlemmer klar i DIRA Business-området, der fungerer som robotindustriens udstillingsvindue.
Der bliver altså god plads til både robotter og besøgende, når der åbnes for Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRA Business’ røde cirkustelt og et udendørsområde for mobile robotter og droner.

En førende fremtid
Robotbrag og DIRA Business 2023 er ikke kun for industrien. Fredag den 4. maj 2023 – altså andendagen – er nemlig en dedikeret læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet.
Her kan fremtidens arbejdsstyrke komme ind og snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv, og møde de virksomheder, der efterspørger deres arbejdskraft. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden.
-Der er et meget stort potentiale for fremtidens arbejdskraft og den innovation inden for robotteknologi, som den kan bidrage med. Men skal vi indfri det, kommer det ikke af sig selv. Der er brug for mod fra kommende generationer og en fælles indsats, fortæller Brian Duus, der er bestyrelsesmedlem i DIRA.

Robotbrag bliver i år afholdt for sjette gang.
Arrangementet er skabt, så alle nysgerrige virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.
I 2022 tiltrak robotfesten over 2.700 deltagere og 77 udstillere.

Skrevet i: Messer og møder, Robotter, Top

 
 

Seneste nyt fra redaktionen

Trådløst sensornetværk skal overvåge tilstanden af broer og tunneller

InnovationMaskiner og anlægTop29. 03. 2023

Et forskningsprojekt skal gøre op med stigende omkostninger til vedligehold og reparation af kritisk infrastruktur. Projektet CorroSense arbejder på konstant overvågning af korrosion på store betonkonstruktioner ved hjælp af et trådløst sensornetværk, der kan forsyne sig selv med energi.

Kæmpe forskningssatsning i droner til naturbevarelse

AktueltAutomatiseringNavnenyt29. 03. 2023

Vi befinder os midt i en biodiversitetskrise, og konsekvenserne kan blive uoverskuelige, hvis vi ikke gør noget ved det. Nu skal Syddansk Universitet stå i spidsen for det interdisciplinære forskningsnetværk WildDrone, der vil undersøge, hvordan autonome droner kan bruges til

Dansk innovation får topplacering

AktueltInnovationNavnenyt29. 03. 2023

Vestas, Novozymes og Topsoe har leveret største bidrag til, at Danmark kan indtage europæisk tredjeplads målt på antallet af patentansøgninger sidste år. 3Shape, der producerer 3D-scannere til tandlægeindustrien, blander sig for første gang med de største virksomheder i Danmark. Danske

Unimec A/S er vækstet 175 procent på fire år – nu vil de indtage pharmamarkedet

Navnenyt28. 03. 2023

Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec A/S vil fortsætte fire års fremgang med leveringer til pharma- og medicoindustrien. I løbet af to år skal pharma udgøre minimum 30 procent af virksomheden og omsætte for 15 millioner kroner om året. Erobring af store markedsandele og 30 procent af

Endnu et skridt mod CO2-neutralitet i 2030

Energi og miljøNavnenyt28. 03. 2023

Alfa Laval, herunder koncernens fem danske selskaber, er nu en del af First Movers Coalition (FMC), som er et globalt initiativ lanceret af World Economic Forum. Initiativet er en koalition af virksomheder, der forener deres købekraft for at understøtte dekarboniseringen inden for en række

Prisvindende 3D-teknologi i fabrikskalibreret udgave

AutomatiseringProcesteknologi28. 03. 2023

Sick A/S udvider nu med varianter af sensorer indeholdende den prisvindende ROCC-teknologi i serien 3D-streamingkamera Ruler3000. I sensorerne anvendes markedets hurtigste 3D-CCD-chip som byggesten, og de leveres indbygget i en fabrikskalibreret mekanisk konstellation med den lynhurtige chip og en

Emersons mobile roadshow på besøg i 19 europæiske lande

Messer og møderProcesteknologi28. 03. 2023

Emerson bringer sine nyeste væskestyrings- og pneumatikløsninger samt sit ekspert-team direkte ud til kunderne via deres mobile, interaktive servicecenter i løbet af den kommende tid. Emersons mobile roadshow vil besøge kunder i 19 europæiske lande, herunder nye destinationer i Litauen, Rumænien og

Mangel på svejsere i den grønne omstilling – kæmpe mobil svejse-robotkran kan løse problemet

NavnenytRobotterTop22. 03. 2023

Et nyt forskningsprojekt på Center for Large Structure Production (LSP) på Syddansk Universitet har fået en bevilling på godt 13 millioner kroner til at udvikle en mobil robotkran, der bl.a. kan svejse. Sådan én kan nemlig blive nødvendig i disse tider med massiv mangel på svejsere, hvis vi skal nå

Dansk droneteknologi skal bekæmpe skovbrande i Europa

AktueltAutomatisering22. 03. 2023

Naturbrande i Europa er blevet hyppigere og mere intense i takt med klimaforandringerne. Tre virksomheder – heriblandt to danske – går nu sammen om at udvikle en droneløsning med kunstig intelligens, der skal give brandmænd bedre odds til at vinde kampen mod flammerne. 35.340 km2. Så meget skov

Simulering af fremtiden er den bedste måde at forudsige den på

AktueltAutomatisering22. 03. 2023

Nye forretningsmæssige udfordringer og nye teknologiske muligheder betyder, at Spatial Computing bliver en banebrydende teknologi. Det forudser Bill Vass, Global Chief Technology Officer hos Amazon Web Services. Virtuelle kopier af den fysiske verden kan hjælpe virksomheder, der har nået

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Trådløst sensornetværk skal overvåge tilstanden af broer og tunneller

    29.03.2023

  • Kæmpe forskningssatsning i droner til naturbevarelse

    29.03.2023

  • Dansk innovation får topplacering

    29.03.2023

  • Unimec A/S er vækstet 175 procent på fire år – nu vil de indtage pharmamarkedet

    28.03.2023

  • Endnu et skridt mod CO2-neutralitet i 2030

    28.03.2023

  • Prisvindende 3D-teknologi i fabrikskalibreret udgave

    28.03.2023

  • Emersons mobile roadshow på besøg i 19 europæiske lande

    28.03.2023

  • Mangel på svejsere i den grønne omstilling – kæmpe mobil svejse-robotkran kan løse problemet

    22.03.2023

  • Dansk droneteknologi skal bekæmpe skovbrande i Europa

    22.03.2023

  • Simulering af fremtiden er den bedste måde at forudsige den på

    22.03.2023

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Teknisk Nyt
Maskin Aktuelt

Annoncering i trykte magasiner:

Teknisk Nyt
Maskin Aktuelt

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik