• KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

TekniskFOKUS

Fokus på teknik og automation

  • Automatisering
  • Branchenyt
  • Energi og miljø
  • Innovation
  • Maskiner og anlæg
  • Messer og møder
  • Navnenyt
  • Offshore og marine
  • Procesteknologi
  • Robotter
  • Vand og spildevand
  • Link til Klimateknologi

InnovationNavnenytRobotterTop14. 09. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Første startup udvalgt af ny robotfond

InnovationNavnenytRobotterTop14. 09. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Den nordjyske startup Shape Automation bliver den første startup, der er optaget i Odense Robotics StartUp Fund. De næste måneder kommer der flere robotvirksomhedsspirer til, og de vil alle blive tilbudt finansiering, en mentor, kommerciel og teknisk sparring og adgang til robotinnovationshallerne hos Teknologisk Institut.

Odense Robotics StartUp Fund er skabt for at forme succesfulde robotstartups for kommende generationer. Foto: Teknologisk Institut.

Odense Robotics StartUp Fund har netop optaget den første startup i fonden. Fra den 15. september 2023 vil den nordjyske startup Shape Automation derfor være at finde i Teknologisk Instituts robotinnovationshaller, hvor de kan drage fordel af adgang til kapital, unik viden om robotmiljøet og inkubationsfaciliteter i verdensklasse.
-Optagelsen i Odense Robotics StartUp Fund er et virkelig stort skridt for Shape Automation. Det er en spændende mulighed for os, og vi glæder os især til at sidde fysisk sammen med andre iværksættere og startup-kyndige, fortæller Morten Kristiansen, der er én ud af tre stiftere af Shape Automation.
-Vi får mulighed for at få noget sparring på, hvordan man bedst muligt får en virksomhed i søen på en hurtig og effektiv måde. Vi får hjælp med den kommercielle del af det at starte en virksomhed, og så betyder det også meget, at der er en økonomisk støtte, tilføjer han.

Nu skal der flere til
Med den første startup optaget i fonden, går arbejdet videre med at vurdere de mange ansøgere, der fortsat søger om at blive en del af robotmiljøet og det stærke inkubationsmiljø, som startup-fonden tilbyder.
-For langt de fleste startups gælder det, at hvis de ikke kommer godt fra start, så er det svært for dem at komme i mål. Og netop dét kan Odense Robotics StartUp Fund hjælpe dem med, hvor de bliver en del af et fagligt fællesskab, fortæller Dorthe Lund Kaack, der er en af stifterne bag fonden og CEO i C.C.N. Holding A/S.
Derfor skal startups, der overvejer at ansøge om optagelse i fonden, ikke holde sig tilbage.
-Med optagelsen af Shape Automation er fonden for alvor i gang, og vi fortsætter arbejdet med at finde flere startups, der kan blive en del af robotmiljøet. Vi glæder os meget til at se de næste, slår Dorthe Lund Kaack fast.

Gode ideer og et langt sejt træk bærer frugt
Shape Automation bygger på forskningsideer tilbage fra 2014, hvor koncepter omkring kombinering af robotter, laser og automatisering på nye måder blev udtænkt. En af ideerne til konceptet var, at det i laboratoriet var lykkedes at lave kontrollerede buk af metalplader med laser.
Efterfølgende er der blevet udvidet til en integreret robot- og automatiseringsløsning, hvor emner kan fremstilles med laserskæring, -bukning og -svejsning. På den måde vil Shape Automation udvikle teknologi til at fremstille komplekse emner i en arbejdsstation, som ellers tidligere blev udført i separate arbejdsstationer.
-Det var et langt sejt træk gennem en række forskningsprojekter med at efterprøve og forfine teknologien samt patentere kerneprincipperne. Konceptet, der blev udviklet på Aalborg Universitet, har vist sig at have stor, industriel interesse, siger Morten Kristiansen.
For at muliggøre industriel anvendelse af teknologien, så stiftede Morten Kristiansen Shape Automation i 2021 sammen med Anders Noel Thomsen og Ewa Kristiansen.

-Fokus har været at gøre bukningen industriel og få lavet modeller og styresystemer, så den kan kontrolleres hurtig og præcist. Nu er vi mere end klar på at blive en del af startup-miljøet og få vist vores teknologi til flere mennesker, fortæller Morten Kristiansen, Shape Automation. Foto: Shape Automation.

-Vi har gennem helt forløbet tænkt, at de udviklede teknologier med at bukke plader er en af de fabrikationsprocesser, industrien mangler. Så derfor har fokus været at gøre bukningen industriel og få lavet modeller og styresystemer, så den kan kontrolleres hurtig og præcist. Nu er vi mere end klar på at blive en del af startup-miljøet og få vist vores teknologi til flere mennesker, fortæller Morten Kristiansen.

Om Odense Robotics StartUp Fund
Odense Robotics StartUp Fund er skabt for at forme succesfulde robotstartups for kommende generationer. Den uafhængige, kommercielle fond tilbyder robot- og dronestartups i tidlige stadier fra Danmark og udlandet adgang til stiftervenlige investeringer, banebrydende knowhow fra førende robotvirksomhedsledere og inkubatorfaciliteter i verdensklasse på Teknologisk Institut i Odense.
Fonden blev etableret i 2022 med donationer fra ledende personer fra Danmarks robotindustri, store industrivirksomheder og flere uafhængige fonde. Afkastet geninvesteres i non-profit-fonden, hvilket gør den til en unik bæredygtig model, der har til formål at bringe blivende fordele til startup-stiftere, investorer og Danmarks robotindustri som helhed.

Fonden tilbyder startups adskillige fordele. Pakken er designet til at understøtte startups inden for både teknisk og forretningsudvikling:
• Få adgang til stiftervenlig kapital i form af et lån, som du betaler tilbage, når du kan.
• Styrk din forretningsstrategi, så du er klar til at møde kunder og investorer.
• Udvikl din protype til et levedygtigt produkt i inkubatoren hos Teknologisk Institut i Odense, hvor du får kontorplads, arbejder sammen med andre startups og får adgang til avanceret teknisk udstyr.
• Mentorforløb med ledende skikkelser fra Danmarks robot- og dronebranche samt tekniske eksperter og business coaches.
• Udvid dit netværk i Danmarks blomstrende robotteknologi- og droneøkosystem, mød partnere, fremtidige investorer og andre startups.

Fonden er løbende åben for ansøgninger fra robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet. Kvalificerede startups er typisk 12-24 måneder før en “pre-seed” eller “seed”-investering og demonstrerer et højt vækstpotentiale inden for robotteknologi, automatisering og droner.
For at ansøge skal man sende en kort virksomhedsbeskrivelse og pitch via fondens hjemmeside, som også forklarer ansøgningskriterierne og processen. Ansøg her.

Skrevet i: Innovation, Navnenyt, Robotter, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Endelig fremskridt for grøn søfart

Energi og miljøOffshore og marineTop20. 09. 2023

I sidste uge tog Mærks et stort skridt fremad mod en grønnere skibsfart med indvielsen af Mærsks - og verdens - første containerskib, Laura Mærsk, som skal sejle på grøn metanol. Rådet for Grøn Omstilling byder containerskibet velkomment – efter alt for mange år i den grønne startboks. Søfarten

Universal Robots afholder tre virtuelle robotkonferencer

AktueltMesser og møderRobotter20. 09. 2023

Universal Robots vil gøre virksomheder konkurrencedygtige med en række nye virtuelle konferencer. I en uforudsigelig verden, hvor markedskravene konstant udvikler sig, er det afgørende for virksomheder over hele verden at øge deres produktivitet.Heldigvis kan man ved at anvende automatisering,

Hvilket lys skal jeg vælge?

AktueltMaskiner og anlæg20. 09. 2023

Lyskilden er ikke ligegyldig, når man skal teste om varerne holder til solen. Når det kommer til lys og vejrægthedstest, er spørgsmålet ofte, hvornår man skal bruge fluorescerende lys (fx i en UVTest) eller om det er bedre at bruge xenonlys, der blandt andet anvendes i Suntest XXL+ eller et Atlas

Grøn, digital omstilling får gartneri til at blomstre

AutomatiseringEnergi og miljø20. 09. 2023

Det familieejede gartneri Queen Flowers i Hinnerup har sat alle kræfter og samtlige 120 medarbejdere ind på en større grøn og digital omstilling: De er i gang med at blive mere bæredygtige og trækker både på gammel gartnerviden og helt nye digitale teknologier i processen. Samtidig giver

Præcision og bedre lønsomhed med chassisvægt

Maskiner og anlæg19. 09. 2023

Levering og påbygning af chassisvægte på lastbiler er blevet et nyt strategisk indsatsområde for Scanvaegt Systems A/S. Målgruppen er vognmænd, der har med slamsugning, kroghejs og affaldskomprimering at gøre, og hvor nøjagtig vejning betyder alt for afregningen. Konkurrencesituationen tvinger

Skræddersyede temperaturskabe til test af Lithium-ion Celler

Energi og miljøMaskiner og anlæg19. 09. 2023

Med den stigende brug af batterier i en lang række applikationer er det afgørende at sikre deres sikkerhed og pålidelighed. Aldringstest, ydelsestest og stresstest er essentielle trin i denne proces, da de hjælper med at identificere potentielle farer og risici forbundet med batteriet. Valget af en

FH Automations softwareafdeling bliver en del af Init

AutomatiseringNavnenyt19. 09. 2023

FH Automations softwareafdeling (FH Software) bliver en del af Init. Det vil styrke FH Automations tilbud til industrien samt virksomhedens position på det danske marked med lokation i Horsens og Ringsted. Init blev etableret i januar 2022 og har med FH Software indtræden i gruppen nu ca. 570

Første startup udvalgt af ny robotfond

InnovationNavnenytRobotterTop14. 09. 2023

Den nordjyske startup Shape Automation bliver den første startup, der er optaget i Odense Robotics StartUp Fund. De næste måneder kommer der flere robotvirksomhedsspirer til, og de vil alle blive tilbudt finansiering, en mentor, kommerciel og teknisk sparring og adgang til robotinnovationshallerne

Falck sikrer sig bemandede droner til nødsituationer

AktueltAutomatiseringBranchenytRobotter13. 09. 2023

Falck har sikret sig retten til Jump Aeros’ første kommercielle levering af JA1 Pulse, der er små enkeltmandsfly - specialdesignet til at bringe en ambulanceredder hurtigt frem ved fx hjerteanfald, hvor minutter kan være afgørende. Som global leverandør af sundheds- og ambulanceløsninger

AI skaber uro i trusselsbilledet

AktueltBranchenyt13. 09. 2023

Proofpoint har publiseret sin årlige cybersikkerhedsrapport. Resultaterne viser, at næsten tre fjerdedele af de adspurgte oplever, at de befinder sig i risikozonen for et cyberangreb, hvilket er en stigning i forhold til sidste år – og lidt over halvdelen følger sig ikke klædt på til at håndtere et

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Endelig fremskridt for grøn søfart

    20.09.2023

  • Universal Robots afholder tre virtuelle robotkonferencer

    20.09.2023

  • Grøn, digital omstilling får gartneri til at blomstre

    20.09.2023

  • Hvilket lys skal jeg vælge?

    20.09.2023

  • Præcision og bedre lønsomhed med chassisvægt

    19.09.2023

  • Skræddersyede temperaturskabe til test af Lithium-ion Celler

    19.09.2023

  • FH Automations softwareafdeling bliver en del af Init

    19.09.2023

  • Første startup udvalgt af ny robotfond

    14.09.2023

  • Falck sikrer sig bemandede droner til nødsituationer

    13.09.2023

  • AI skaber uro i trusselsbilledet

    13.09.2023

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Teknisk Nyt
Maskin Aktuelt

Annoncering i trykte magasiner:

Teknisk Nyt
Maskin Aktuelt

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik