Pilz Skandinavien

Robotter uden indhegning skal også være sikre – mød Pilz den 16. juni i Odense

Pilz deltager på “Automationsdag´17” i Odense den 16. juni fra kl.10-14. Besøg vores stand og få en snak om robotter og Industri 4.0 m.m.Robotter uden indhegning skal ogsÃ¥ være sikre – hos Pilz er vi eksperter i sikkerhed!

Det er anden gang branchen samles til Automationsdag i Odense. Egatec ligger lokaler til og Pilz skaber sammen med 35 udstillere, oplægsholdere, en større kinesisk delegation og en kæmpe basket-robot, indholdet på dagen.

Tanken er, at bringe kunder og leverandører sammen til en netværksdag med fagligt indhold om Robotter, Automation og Industri 4.0.

Pilz og robotter!

Kollaborative robotter gør i disse år sit indtog på markedet. Fordelen ved disse samarbejdende robotter er at det ofte ikke er nødvendigt at hegne dem ind.

Man skal dog være opmærksom på at eventuelle sikkerheds risici fortsat skal betragtes og risikovurdering udarbejdes. Man skal her have fokus på robotten og i særdeleshed det eller de værktøjer der kan monteres og hvilken kropsdel samt herunder sandsynlighed for at en person rammes af robotten eller dens værktøj.

I sådanne tilfælde kan robotten bl.a. sikres i kombination med en begrænsning i moment, kraft, effekt mv.

Til brug for dokumentation af denne begrænsning kan Pilz, med måleudstyret PROBms, udføre målinger samt udarbejde en rapport der tydeligt beskriver at de fastsatte grænseværdier overholdes. Denne rapport skal være en del af det tekniske dossier for at kunne CE mærke robotapplikationen.

Er du integrator eller ejer af en kollaborativ robot, har du også mulighed for selv at udføre målinger samt udarbejde rapport, da Pilz tilbyder at du kan lease PROBms og deltage i et 1 dags kursus i anvendelse af udstyret. Derved har du altid udstyret til din rådighed.

Kom og oplev PROBms og hør hvordan Pilz kan hjælpe dig med sikkerhed hele vejen rundt om robotter – lige fra Rådgivning og Kurser til udførelse af målinger samt løsninger med vore kendte sikkerhedskomponenter, f.eks. PNOZmulti konfigurérbart sikkerhedsrelæ, sikkerhedslysgitre, og vore diagnosesystemer PASvisu der på en let og enkel måde sikrer dig minimale stoptider.

Læs mere om Automationsdagen og hent din gratis billet her