Reguleringsventil med elektrisk lineær aktuator

Ny serie procesventiler med stor ydelse og præcis og hurtig regulering udmærker sig ved lave energiomkostninger og stor driftssikkerhed.
Den nye serie procesventiler med elektrisk lineær aktuator, type 3360/3361, er komplette reguleringsventiler, der udmærker sig på flere områder – nemlig ydelse, driftssikkerhed og omkostninger. De nye procesventiler er velegnet til opgaver, hvor der er høje krav til reguleringsnøjagtigheden og processtabiliteten, samt til opgaver, hvor drift uden trykluftsystem er en fordel.

3361_001_A_ElectromotiveValveHvilke fordelagtige egenskaber har de nye reguleringsventiler – og hvad betyder det for din automationsopgave?
Den særlige egenskab ved de nye reguleringsventiler med elektrisk lineær aktuator er den store ydelse, som er sammenlignelig med den ydelse, pneumatiske aktuatorer kan give. Med en reguleringshastighed på 6 mm/s og en lukketid på mindre end 4 sekunder har Bürkert forbedret det kendte svage punkt for elektriske procesreguleringsventiler, der har en reguleringshastighed på 0.1…..3 mm/s. Med ventiltype 3360/3361 er det også muligt at tilpasse reguleringshastigheden efter behov, samt at definere en elektrisk åbne- og lukkebegrænsning og soft lukning.

En anden bemærkelsesværdig egenskab for de elektrisk aktuerede procesventiler sammenlignet med pneumatiske aktuatorer er, at de uden forsinkelse og uden oversvingning arbejder sig til den ønskede position og forbliver stabile, uanset medietrykket.

Ved eventuelt strømsvigt kan en forud defineret position opnås via den integrerede SAFEPOS funktion, og i nødstilfælde er det muligt at betjene ventilen manuelt.

Bürkerts nye elektriske reguleringsventiler opfylder de stigende krav til Industri 4.0 med mulighed for diagnose af proces- og ventildata. Ydermere er der mulighed for optimal integration i centrale netværk.

Reguleringsventilernes anvendelsesmuligheder og tekniske fordele
Bürkert har udviklet de elektrisk aktuerede reguleringsventiler til applikationer, hvor det ikke er ønsket eller muligt at bruge trykluft. Det kan for eksempel være store procesanlæg med lang afstand til den enkelte ventil, eller systemer til mobil, centraliseret vandbehandling.

Ventilerne kan også med fordel anvendes i applikationer med stringente krav til reguleringsnøjagtighed og -hastighed, og hvor der samtidig skal være minimal dødbånd, f.eks. i prøvestande til motorer.

Endelig er de nye procesventiler også særligt velegnede til nøjagtig regulering af medietemperatur i varmevekslere i føde- og drikkevareanlæg. Aktuatorens overflade er designet netop med  henblik på brug i disse applikationer, og er derfor i overensstemmelse med de hygiejniske krav jf. EHEDG-retningslinjerne. Det robuste hus har tæthedsklasse IP65 / IP67, er nemt at rengøre, og er derfor velegnet til brug i selv barske applikationer.

Lave energíomkostninger giver de nye reguleringsventiler store fordele
De nye elektriske lineære aktuatorer har lave energiomkostninger, der giver besparelser på det samlede anlæg, og gør ventilerne økonomisk fordelagtige i brug. De lave energiomkostninger skyldes, at der ikke er brug for dyr trykluft i processen. Når man ser på det samlede procesanlæg, så kan brugen af de nye reguleringsventiler fuldstændig eliminere eller minimere behovet for et trykluftsystem.  Brug af styreskabe med IP-tæthedsklasse, eller pneumatiske styreventiler i procesanlægget vil på samme måde være unødvendigt.

Tekniske data og produktversioner
De nye reguleringsventiler fra Bürkert kan fås som skråsæde- (type 3360) og sædeventil (type 3361) med lysning fra DN15 til DN50. De kan anvendes til gasser, væsker og damp med medietemperaturer fra -10 til 185 °C, og de kan klare et driftstryk på op til 16 bar.

Reguleringsventilerne kan fås med flere forskellige tilslutninger: flange, muffe, svejseender og Clamp. Kv-værdierne går fra 0,1 til 37 m3/h, og ventilerne kræver 24 V DC forsyningsspænding.

Den nye procesventilserie vil løbende bliver videreudviklet, og de planlagte udvidelser i serien er procesregulator, membranventilversion, større lysninger op til  DN100, en on/off version og tilslutning til andre feltbussystemer foruden EtherNet, PROFINET og Modbus.

Vil du vide mere?
Ring til vores salgsafdeling på tlf. 44 50 75 00, eller besøg http://www.burkert.dk