Pilz Skandinavien

PSENmlock: Tvangskoblet afskærmning med sikker skærmlås op til PL e / SIL 3

Pilz PSENmlockNu udvides serien af sikre beskyttelsesdørssystemer fra Pilz med PSENmlock. PSENmlock giver sikker beskyttelsesdørsovervågning og sikre tilholdere til person- og procesbeskyttelse op til den højeste sikkerhedskategori PL e i samme modul. Takket være den smalle, men robuste konstruktion og de mange monteringsmuligheder er PSENmlock fleksibel at anvende og enkel at montere.

Både på små og på større, tungere døre – sving- og skydedøre samt afskærmninger og lemme – er PSENmlock den pålidelige dørvogter. Ud over disse anvendelsesmuligheder sørger den fleksibelt lejre-de aktuator for en stor toleranceudligning og ubegrænset funktionsevne, selvom dørene synker. Samti-dig reducerer de spændingsfrie tilholdere ved hjælp af en bistabil magnet det sikre beskyttelsesdørs-systems energiforbrug. Diagnosedataene er tydelige i mange monteringspositioner: LED’er på tre af husets sider sørger for operatørvenlig diagnose uanset monteringssituation.

Uimodståelig styrke
Med sin tilholdekraft på 7500 N og integrerede indgrebskraft på 30 N forhindrer det sikre beskyttelses-dørssystem utilsigtet åbning af beskyttelsesanordningen. Dermed er PSENmlock også særligt egnet til maskiner med farligt efterløb som f.eks. roterende knive, svinghjul og robotter, hvor sikre tilholdere op til PL d eller PL e er absolut nødvendige. Derudover forhindrer en integreret mekanisk genstartspærre utilsigtet aktivering af tilholderen, separat tilbehør er ikke nødvendigt. Genstartspærren gør ikke kun maskinens drift sikrere. Utilsigtet genstart er også udelukket under vedligeholdelsesarbejde.

Sørg for at sikre først!
Utilsigtet eller for tidlig åbning af sikkerhedsanordningen rummer ved maskiner med efterløb den største sikkerhedsrisiko for operatøren. Derfor drejer det sig især om at forhindre den farlige situation ved deaktivering af en kontakt. To-kanals-aktiveringen af tilholderen i PSENmlock sørger for, at der ikke længere er fare, når døren åbnes. Også fejltilfælde som f.eks. kortslutning registreres sikkert, således at utilsigtet åbning af døren kan forhindres.

Læs mere her »