Nidec Industrial Automation Denmark A/S

Nidec/Leroy-Somer: Vandkølet motor og drev til energieffektiv varmepumpe

danARCTICA Refrigeration har lanceret en kompakt varmepumpe med en meget høj COP. Køleanlægget er designet med Leroy-Somer vandkølet IMfinity IE4 motor og vandkølet Powerdrive frekvensomformer.

danARCTICA Refrigeration har lanceret en kompakt varmepumpe med en meget høj COP. Køleanlægget er designet med Leroy-Somer vandkølet IMfinity IE4 motor og vandkølet Powerdrive frekvensomformer, der effektivt udnytter driftstab og derved opnår en virkningsgrad i systemet tæt på 100%.

Varmepumpen FRIGUS AESTUS er udviklet til køling af større serverrum, og anlæggets kølekapacitet er ca. 1000 kW. Varme-effekten er på ca. 1300 kW, der genbruges som fjernvarme. Dette betyder, at varmepumpens kombinerede COP er 6,84. Anlægget er kompakt og driftssikkert med intuitiv brugerflade i form af et 15” touch-panel.

Optimeret energieffektivitet
Den nye varmepumpe er designet til at genanvende driftstab og optimere energieffektiviteten af alle de anvendte komponenter, så anlæggets samlede virkningsgrad maksimeres. Resultatet er et nytænkt design næsten uden driftstab og en total virkningsgrad tæt på 100%.

En væsentlig årsag er anvendelsen af både vandkølet motor og vandkølet frekvensomformer, hvor driftstab genanvendes, da det kolde fjernvarme returvand anvendes til køling af både motor og motorstyring – og herefter genanvendes i fjernvarmesystemet.

Energibesparende motor og drev
danARCTICA Refrigeration anvender Nidec/Leroy-Somer motorer på firmaets forskellige varmepumper og køleanlæg. På varmepumpen FRIGUS AESTUS har man valgt energibesparende Liquid Cooled (LC) IMfinity IE4 asynkron motor fra Nidec/Leroy-Somer.

En kompakt, vandkølet og støjsvag motorløsning, der i samspil med frekvensomformerdrift opnår en væsentlig bedre virkningsgrad og driftsøkonomi sammenlignet med konventionelle luftkølede løsninger.

Nidec Industrial Automation Denmark A/S
Kontakt: Carl Erik Niemann, Tlf. 2962 2956
carl-erik.niemann@mail.nidec.com

Nidec Industrial Automation