Robotinnovationshallerne er åbne, cirkusteltet er på plads, og det samme er omkring 70 udstillere, når Teknologisk Institut og DIRA igen i år inviterer indenfor til årets robotfest. Robotbrag 2025 afholdes i næste uge – den 8. og 9. maj. Her kan man få et overblik over nutidens og morgendagens robotteknologi – og forberede sig på fremtiden ved hjælp af robotter og kunstig intelligens.

Verden er ikke i underskud på usikkerheder, hvor vaklende geopolitik, toldtrusler og mangel på arbejdskraft præger billedet.
Mange virksomheder ser her investeringer i AI og robotteknologi som en afgørende faktor for at bevare deres konkurrenceevne, gøre dem mere modstandsdygtige og forberede dem på fremtiden – med alle de udfordringer – og muligheder – som den rummer.
Med det bagtæppe inviterer Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) danske virksomheder indenfor til Robotbrag 2025 den 8. og 9. maj i Odense.
Her kan man få et overblik over nutidens og morgendagens robotteknologi, møde robotindustriens førende udviklere og forhandlere samt drage fordel af uvildig specialistviden.
-Det er afgørende, at vi i Danmark ikke blot ser kunstig intelligens og robotteknologi som en mulighed, men som en nødvendighed for at sikre vores langsigtede konkurrenceevne og modstandsdygtighed. Robotbrag 2025 er en unik mulighed for både små og store virksomheder til at få indblik i morgendagens teknologi og blive inspireret til at udvikle den rigtige strategi, der gør dem klar til fremtiden, fortæller Henrik Jacobsen, der er centerchef ved Teknologisk Institut.
Og som vanligt er Robotbragets andendag en dedikeret læringsdag for en lidt yngre målgruppe.
Udstilling og konferencer
Traditionen tro er robotinnovationshallerne hos Teknologisk Institut åbne, og det røde cirkustelt er på plads; her finder man cirka 70 DIRA-medlemmer, som præsenterer robotindustriens nyeste produkter og løsninger.
Dagen byder også på et konferenceprogram, hvor både eksperter og virksomheder vil dele viden og erfaringer, som de besøgende kan tage med hjem.
Konferenceprogrammet skydes i gang med en åbningskonference. Centerchef Henrik Jacobsen fra Teknologisk Institut og bestyrelsesleder Michael Nielsen fra DIRA byder velkommen til et brag af en dag med viden, inspiration og morgendagens robotteknologi. Herefter vil Jeppe Ramlau-Hansen, senior director hos Lego give sit bud på, hvordan danske virksomheder kan fremtidssikre sig i en verden præget af global usikkerhed og teknologiske kvantespring. Han vil i den forbindelse give et indblik i, hvordan den danske legetøjskoncern arbejder med robotter og automatisering som en strategi til at være konkurrence- og modstandsdygtige – og hvilke gode råd han har til virksomheder med samme ambition.
Herefter følger tre forskellige konferencespor.
• Konferencespor 1: Forbered dig på fremtiden med den rigtige robotstrategi.
• Konferencespor 2: Robotteknologi i anvendelse på og uden for fabriksgulvet.
• Konferencespor 3. DIRA Teknologiprisen 2025.
Robotbrag bliver i år afholdt for niende gang.
Arrangementet er skabt, så alle interesserede virksomheder og andre relevante aktører kan få et kig på de nye, innovative teknologier.
I 2024 tiltrak robotfesten over 3200 besøgende.
Robotbrag, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut i Forskerparken i Odense den 8. og 9. maj 2025.
Læs mere om Robotbrag 2025 i Teknisk Nyt. Her bringes også en række artikler fra og om de udstillende virksomheder.