• LinkedIn
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

TekniskFOKUS

Fokus på teknik og automation

  • Automatisering
  • Branchenyt
  • Energi og miljø
  • Innovation
  • Maskiner og anlæg
  • Messer og møder
  • Navnenyt
  • Offshore og marine
  • Procesteknologi
  • Robotter
  • Vand og spildevand
  • Link til Klimateknologi

AktueltInnovation15. 11. 2016 | Helle Friemann Nielsen

Printer egen produktionslinje

AktueltInnovation15. 11. 2016 By Helle Friemann Nielsen

Copenhagen Nanosystems (cphnano) er en af 20 deltagende virksomheder i Danish Tech Challenge 2016 (DTC), som RS Components har valgt at sponsorere. DTC er Danmarks eneste forløb udelukkende for iværksættere, der arbejder med hardware. Bag forløbet står Industriens Fond og Scion DTU.
Cphnano gør brug af en helt nyudviklet fotonisk krystalsensor, som kan anvendes til at analysere farveløse kemiske processer, såsom ændringer i sukker-, protein- eller saltkoncentration. Derudover har virksomheden også selv udviklet 3D-printet og bygget deres egen produktionslinje.

Cphnanos NanoCuvette med fotonisk krystalsensor til brug for fotospektroskopi af farveløse kemiske processer.
Cphnanos NanoCuvette med fotonisk krystalsensor til brug for fotospektroskopi af farveløse kemiske processer.

Emil Højlund-Nielsen, ph.d. og CEO hos cphnano fortæller stolt om produktet, som de er ved at færdigudvikle og kommercialisere:
-NanoCuvetten er en ny type ”brug-og-smid-væk”-cuvette til fotospektroskopi, som gør det muligt at analysere farveløse kemiske processer såsom ændringer i sukker-, protein- eller saltkoncentration. Produktet består af NanoCuvetten som forbrugsvare og tilhørende software og er kompatibel med hardware fra alle globale producenter af fotospektrometre, fortæller Emil Højlund-Nielsen.
NanoCuvetten er baseret på en patenteret fotonisk krystalsensor udviklet på DTU.
-Der er allerede underskrevet NDA med en dansk farmaceutisk produktionsvirksomhed, hvor produktet testes i deres kvalitetskontrol, fortæller en begejstret Emil Højlund-Nielsen, der tilføjer, at det årlige verdensmarked for denne type produkter ifølge BCC Research er i milliardklassen.

Cphnano fra venstre: Thomas Tølbøl Sørensen (ingeniør), Emil Højlund-Nielsen (CEO, ph.dd) og Kristian Tølbøl Sørensen (CTO).
Cphnano fra venstre: Thomas Tølbøl Sørensen (ingeniør), Emil Højlund-Nielsen (CEO, ph.d.) og Kristian Tølbøl Sørensen (CTO).


Cphnano printer egen produktionslinje

For hurtigt at komme i gang med de første serier af produkter har cphnano valgt at designe, 3D-printe og bygge deres egen produktionslinje – og som om det ikke er nok, så har de også udviklet deres egen 3D-printer, der kan printe komponenterne i de dimensioner, som de har behov for.
Emil Højlund-Nielsen fra cphnano fortæller:
-Vi har valgt en løsning, hvor vi bygger produktionslinjen i kuber af 60 x 60 cm, og på den måde kan vi nemt opskalere produktionen ved blot at tilføje et modul mere til f.eks. montering af krystalsensoren eller et ekstra pakkemodul. Modulerne styres af en Arduino-enhed, og ud over de 3D-printede komponenter, så er hovedparten af alle andre dele standardprodukter fundet på RS Components’ hjemmeside.
-RS Components er stolt af at kunne bidrage til iværksættermiljøet med vores sponsorat og er meget imponeret over cphnano og måden, hvorpå de har forvandlet standardprodukter fra vores hjemmeside til en komplet produktionslinje, udtaler Country Manager Anders Friis og fortsætter:
-Vi støtter Danish Tech Challenge med samlet set 100.000 kroner, som de deltagende virksomheder kan bruge på RS Online til at købe lige præcis de produkter, de står og mangler for at kunne færdigudvikle deres produkt. Det her er et rigtigt godt eksempel på, hvordan det kan gøres.

Et af modulerne til produktionslinjen hvor den fotoniske krystalsensor monteres i glascuvetten.
Et af modulerne til produktionslinjen hvor den fotoniske krystalsensor monteres i glascuvetten.

 

Cphnanos egenudviklede 3D-printer.
Cphnanos egenudviklede 3D-printer.


Om Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et fire måneders forløb med gratis kontor og værksted hos Scion DTU i Lyngby. Til forløbet udvælges 20 iværksættervirksomheder, som alle udvikler et fysisk produkt. Det kan være alt fra sensorsystemer, robotter og droner til industriel cleantech og medicinsk udstyr. Som afslutning på det fire måneder lange forløb bedømmes alle projekterne af en ekstern jury, og vindervirksomheden modtager Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.
Danish Tech Challenge har foreløbigt kørt to gange, og de 40 virksomheder, der indtil videre har været med, klarer sig mærkbart bedre end gennemsnittet. Virksomhederne har således rejst over 100 millioner kroner i risikovillig kapital, og virksomhederne fra 2014-udgaven af Danish Tech Challenge har i året efter forløbets afslutning fordoblet både omsætningen og antallet af ansatte. Samtidig indikerer et stort flertal af virksomhederne, at programmets indhold har været værdifuldt for udviklingen af forretningen, og at de derfor vil anbefale andre hardware-startups at søge om optagelse.

Skrevet i: Aktuelt, Innovation

Seneste nyt fra redaktionen

Det tabte iværksætteri – glemmer vi den innovative borger?

InnovationNavnenytTop26. 06. 2025

Det er kun knap 15 pct. af iværksættere i Danmark, som ser sig selv som ”Løvens Hule”-typen. Faktisk svarer næsten 1/3, at de slet ikke identificerer sig som iværksættere. Spørger man Mads Vacszy Kragh, tidligere direktør i Erhvervshus Sjælland og forfatter til bogen ”Iværksættertyper”, så skaber

Danske Scurid er Europas bedste robot-startup

AktueltNavnenytRobotter26. 06. 2025

Den danske startup Scurid, med adresse i Odense, løb med titlen ”Europe's Best Robotics Startup” ved årets automatica-messe i München. Det skete efter en veloplagt pitch foran en erfaren jury og i skarp konkurrence med fem andre europæiske startups. Onsdag den 25. juni indtog seks lovende

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt26. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også TekniskFokus, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen tirsdag den 5. august. Holdet bag TekniskFokus ønsker alle en god sommerferie…

Nyt online simuleringsværktøj – design af den optimale robotcelle

AutomatiseringRobotter26. 06. 2025

Universal Robots lancerer UR Studio, der er et stærkt online simuleringsværktøj, bygget på PolyScope X; UR’s mest avancerede, åbne og AI-kompatible softwareplatform. UR Studio, som man kan se i denne uge på UR’s stand på automationsmessen automatica i München, gør det muligt for kunder,

AI-kapløb: Nyt benchmark-værktøj hjælper danske virksomheder med at måle og styrke deres AI-parathed

Automatisering26. 06. 2025

Erhvervslivet står over for et stigende pres for at implementere generativ AI, men det halter med AI-paratheden. SAS Institute har introduceret et værktøj, der kan hjælpe danske virksomheder med at vurdere og benchmarke deres implementering af generativ AI i forhold til globale

Partnerskab vil fremme elektrificeringen af industriel procesvarme i Danmark

Energi og miljøNavnenytProcesteknologi26. 06. 2025

Kyoto Group har indgået et partnerskab med den danske rådgivningsvirksomhed Hebsgaard|Larsen for at fremme udbredelsen af Kyoto Groups termiske batteri, Heatcube, i Danmark. En løsning, der tilbyder fuldt elektrificeret varme til en reduceret pris – uden behov for forudgående

Fra bølgeskvulp til solskin – elfærge-batterier får nyt liv

Energi og miljøOffshore og marineTop23. 06. 2025

El-færgen Ellen er en klimadarling. Men hvad gør man med 26.000 slidte battericeller? To SDU-forskere vil bruge batterierne til at lagre sol og vind. På Ærø har verdens længst sejlende el-færge, Ellen, sejlet i over fem år på ren el og skrevet sig ind i transporthistoriens grønne kapitel. Men

DIRA tager springet ud i Europa

AktueltAutomatiseringNavnenytRobotter23. 06. 2025

Dansk Robot Netværk, DIRA, rykker ud over landegrænserne. Nu opruster DIRA netværksaktiviteter og videndeling i hele Europa – og indleder med delegationstur til Holland senere på året. Dansk Robot Netværk, DIRA, har i flere år været et samlingspunkt for viden, samarbejde og innovation på tværs

International Drone Show i Odense satte ny besøgsrekord

AktueltBranchenytMesser og møder23. 06. 2025

International Drone Show cementerede i sidste uge sin status som Nordens største droneevent ved at tiltrække mere end 1.000 industriaktører på tværs af forsvar, energi, landbrug, mobilitet og kritisk infrastruktur. Droner står foran deres helt store gennembrud i en række industrier.Det blev

Universal Robots A/S præsenterer nye teknologier på automatica 2025

AutomatiseringMesser og møderRobotter23. 06. 2025

På automatica 2025, der afholdes i denne uge fra 24. til 27. juni, præsenterer Universal Robots en række nye teknologier, der er designet til at hjælpe virksomheder med at imødekomme Europas stigende behov for fleksibel og skalerbar automatisering. Blandt højdepunkterne på messen i Hal B4,

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Det tabte iværksætteri – glemmer vi den innovative borger?

    26.06.2025

  • Danske Scurid er Europas bedste robot-startup

    26.06.2025

  • Rigtig god sommer

    26.06.2025

  • Nyt online simuleringsværktøj – design af den optimale robotcelle

    26.06.2025

  • AI-kapløb: Nyt benchmark-værktøj hjælper danske virksomheder med at måle og styrke deres AI-parathed

    26.06.2025

  • Partnerskab vil fremme elektrificeringen af industriel procesvarme i Danmark

    26.06.2025

  • Fra bølgeskvulp til solskin – elfærge-batterier får nyt liv

    23.06.2025

  • DIRA tager springet ud i Europa

    23.06.2025

  • International Drone Show i Odense satte ny besøgsrekord

    23.06.2025

  • Universal Robots A/S præsenterer nye teknologier på automatica 2025

    23.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Teknisk Nyt

Annoncering i trykte magasiner:

Teknisk Nyt

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik