• LinkedIn
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

TekniskFOKUS

Fokus på teknik og automation

  • Automatisering
  • Branchenyt
  • Energi og miljø
  • Innovation
  • Maskiner og anlæg
  • Messer og møder
  • Navnenyt
  • Offshore og marine
  • Procesteknologi
  • Robotter
  • Vand og spildevand
  • Link til Klimateknologi

AktueltMaskiner og anlægMesser og møder26. 09. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Øl, ost og teknologi

AktueltMaskiner og anlægMesser og møder26. 09. 2024 By Helle Friemann Nielsen

Nye teknologiske løsninger med relevans for ølbranchen er et centralt element i FoodTechs nye koncept World of Beer, der både beskæftiger sig med nye teknologiske løsninger og koblingen mellem øl og ost. World of Beer har premiere på FoodTech 2024.

MCH/Lars Møller.

FoodTech 2024 zoomer ind på alle aspekter af øl og ølbrygning, når messen lancerer World of Beer og i den forbindelse byder på både en Masterclass og to Specialist Tours om emnet. Førstnævnte fokuserer på den perspektivrige kombination af øl og ost, mens sidstnævnte omhandler de seneste teknologiske fremskridt med relevans for ølbranchen.
I Dansk Brygmesterforening er begejstringen stor over det nye koncept, der ifølge foreningen lukker et væsentligt hul i det danske øl-landskab.
-At samle bryggerier og leverandører af tekniske løsninger på ét sted er nyt i Danmark, men det giver rigtig god mening, for vi er gode til øl her i landet – både historisk og aktuelt. Danmark hører til verdens mest spændende øldestinationer, og vi er stærke både smags- og udstyrsmæssigt, så det er helt oplagt, at FoodTech med World of Beer forener de to verdener med et fremsynet og samlende mødested, konstaterer Michael Knoth, formand for Dansk Brygmesterforening, der vurderer, at det for bryggerierne og brygmestrene har stor vigtighed, at FoodTech med det nye tiltag sætter fokus på øl:
-Bryggerierne er afhængige af både råvarer, materialer og ikke mindst viden fra support-industrien, så de kan virkelig bruge det her til noget. Et centralt ben i Dansk Brygmesterforening omhandler netop uddannelse, efteruddannelse og vidensdeling, og derfor støtter vi engageret op om World of Beer.
Dansk Brygmesterforening har undervejs bidraget med sparring og idéudvikling, ligesom man har stillet sit netværk til rådighed – og forventningerne til den første omgang World of Beer er store, siger han videre.
-Jeg håber, at mange af vores medlemmer vil deltage i World of Beer, at de vil blive inspirerede, og at de vil fortsætte det gode arbejde og dygtiggøre sig yderligere derhjemme efterfølgende. World of Beer er en tiltrængt dansk pendant til de store tyske messer, og der er store perspektiver i projektet – også i forhold til at inkludere de øvrige nordiske lande på sigt, vurderer Michael Knoth.

Specialist Tours: Skræddersyet oplevelse til bryggerier
World of Beer tæller to Specialist Tours, der beskæftiger sig med henholdsvis procesoptimering og kvalitetskontrol. På rundvisningerne kan brygmestre, teknikere, ingeniører, vedligeholdelsesfolk og kvalitetschefer få en bryggeri-skræddersyet oplevelse, der giver deltagerne indsigt og inspiration til egen drift. Samtidig er turene en oplagt anledning til at netværke med udstillerne, eksperter, forskere og andre branchefolk.
Turene forestås af Axel G. Kristiansen, uafhængig bryggerikonsulent i Kristiansen Brewing Consult, og han finder det særdeles meningsfuldt med FoodTechs fokus på ølbrygning.
-Den danske øl-industri har fået flere nye aktører inden for eksempelvis måleudstyr og ERP, og World of Beer er med til at skabe et overblik over alle disse. Deltagerne på rundvisningerne kan se frem til at møde en række udvalgte udstillere, der er forberedt på at møde repræsentanter fra bryggerierne, og som derfor kan levere konkret rådgivning, forklarer Axel G. Kristiansen og sætter nogle flere ord på, hvad der er i vente på FoodTechs Specialist Tours:
-Vi dykker ned i temaer, der relaterer sig til procesoptimering og kvalitetskontrol, og generelt går det stærkt med nye, teknologiske fremskridt i øjeblikket – eksempelvis er der sket drastiske gennembrud inden for forbrug af varme, kulde og vand, ligesom SDG-agendaen og nyt, avanceret måleudstyr giver bryggerierne muligheder for råvare- og procesoptimering.

Masterclass: En hyldest til håndværket bag øl og ost
Foruden de to Specialist Tours byder World of Beer også på en Masterclass, der dykker ned i koblingen mellem øl og ost. Chefbryggere fra Ebeltoft Gårdbryggeri, Fanø Bryghus og Carlsberg/Jacobsen samt kok Nikolaj Kissmeyer, der er souschef på Restaurant Palægade, præsenterer en stribe produkter og viser, hvordan øl og ost klæder hinanden. Masterclassen, der er at betragte som en hyldest til håndværket, henvender sig til brygmestre og produktionschefer samt folk inden for salg, forskning og udvikling.
Masterclassen er skabt i samarbejde med Mejeriforeningen, der blandt andet i kraft af IFC International Food Contest i forvejen er rigt repræsenteret på FoodTech – og ifølge Rasmus Holmgård, der er gastronomifaglig konsulent i netop Mejeriforeningen og også deltager i Masterclassen, er der store perspektiver i kombinationen mellem øl og ost.
-Øl og ost er et fantastisk match og af mange årsager en klassisk kombination i den danske madkultur. De danske mejerier er kommet rigtig langt, når det handler om at skabe innovative og ekstremt velsmagende højkvalitetsprodukter. Med den revolution som vores ostekultur har gennemgået de seneste 20 år, er det jo et helt nyt univers af spændende smagskombinationer, som har åbnet sig, fortæller Rasmus Holmgård og fortsætter:
-Noget af det, vi gerne vil vise med Masterclassen, er, at det ikke behøver at være svært at finde en øl, der passer perfekt til osten, og at der er lige så stor kompleksitet og gastronomisk kvalitet i parringen af øl og ost som øl og vin. Det er på tide at gøre op med forestillingen om, at det er finere eller mere korrekt at servere vin til ost – der er et kæmpe uudnyttet oplevelsespotentiale i at matche osten fra det lokale mejeri med øllet fra den lokale brygger.
Han påpeger desuden, at det har stor værdi for de danske mejerier, hvis man i samarbejde med bryggerierne kan etablere i forbrugernes bevidsthed, at ost er oplagt at servere til øl.
Brygger og iværksætter Anders Kissmeyer har også haft en afgørende rolle i udformningen af Masterclassen, idet han har fungeret som facilitator og tæt sparringspartner lige fra den indledende kontakt til bryggerierne blev taget til udvælgelsen af øl og oste og selve programlægningen. På dagen er Anders Kissmeyer moderator og tovholder og holder blandt andet et indlæg med generelle betragtninger om matchning af øl og mad.

Skrevet i: Aktuelt, Maskiner og anlæg, Messer og møder

Seneste nyt fra redaktionen

Det tabte iværksætteri – glemmer vi den innovative borger?

InnovationNavnenytTop26. 06. 2025

Det er kun knap 15 pct. af iværksættere i Danmark, som ser sig selv som ”Løvens Hule”-typen. Faktisk svarer næsten 1/3, at de slet ikke identificerer sig som iværksættere. Spørger man Mads Vacszy Kragh, tidligere direktør i Erhvervshus Sjælland og forfatter til bogen ”Iværksættertyper”, så skaber

Danske Scurid er Europas bedste robot-startup

AktueltNavnenytRobotter26. 06. 2025

Den danske startup Scurid, med adresse i Odense, løb med titlen ”Europe's Best Robotics Startup” ved årets automatica-messe i München. Det skete efter en veloplagt pitch foran en erfaren jury og i skarp konkurrence med fem andre europæiske startups. Onsdag den 25. juni indtog seks lovende

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt26. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også TekniskFokus, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen tirsdag den 5. august. Holdet bag TekniskFokus ønsker alle en god sommerferie…

Nyt online simuleringsværktøj – design af den optimale robotcelle

AutomatiseringRobotter26. 06. 2025

Universal Robots lancerer UR Studio, der er et stærkt online simuleringsværktøj, bygget på PolyScope X; UR’s mest avancerede, åbne og AI-kompatible softwareplatform. UR Studio, som man kan se i denne uge på UR’s stand på automationsmessen automatica i München, gør det muligt for kunder,

AI-kapløb: Nyt benchmark-værktøj hjælper danske virksomheder med at måle og styrke deres AI-parathed

Automatisering26. 06. 2025

Erhvervslivet står over for et stigende pres for at implementere generativ AI, men det halter med AI-paratheden. SAS Institute har introduceret et værktøj, der kan hjælpe danske virksomheder med at vurdere og benchmarke deres implementering af generativ AI i forhold til globale

Partnerskab vil fremme elektrificeringen af industriel procesvarme i Danmark

Energi og miljøNavnenytProcesteknologi26. 06. 2025

Kyoto Group har indgået et partnerskab med den danske rådgivningsvirksomhed Hebsgaard|Larsen for at fremme udbredelsen af Kyoto Groups termiske batteri, Heatcube, i Danmark. En løsning, der tilbyder fuldt elektrificeret varme til en reduceret pris – uden behov for forudgående

Fra bølgeskvulp til solskin – elfærge-batterier får nyt liv

Energi og miljøOffshore og marineTop23. 06. 2025

El-færgen Ellen er en klimadarling. Men hvad gør man med 26.000 slidte battericeller? To SDU-forskere vil bruge batterierne til at lagre sol og vind. På Ærø har verdens længst sejlende el-færge, Ellen, sejlet i over fem år på ren el og skrevet sig ind i transporthistoriens grønne kapitel. Men

DIRA tager springet ud i Europa

AktueltAutomatiseringNavnenytRobotter23. 06. 2025

Dansk Robot Netværk, DIRA, rykker ud over landegrænserne. Nu opruster DIRA netværksaktiviteter og videndeling i hele Europa – og indleder med delegationstur til Holland senere på året. Dansk Robot Netværk, DIRA, har i flere år været et samlingspunkt for viden, samarbejde og innovation på tværs

International Drone Show i Odense satte ny besøgsrekord

AktueltBranchenytMesser og møder23. 06. 2025

International Drone Show cementerede i sidste uge sin status som Nordens største droneevent ved at tiltrække mere end 1.000 industriaktører på tværs af forsvar, energi, landbrug, mobilitet og kritisk infrastruktur. Droner står foran deres helt store gennembrud i en række industrier.Det blev

Universal Robots A/S præsenterer nye teknologier på automatica 2025

AutomatiseringMesser og møderRobotter23. 06. 2025

På automatica 2025, der afholdes i denne uge fra 24. til 27. juni, præsenterer Universal Robots en række nye teknologier, der er designet til at hjælpe virksomheder med at imødekomme Europas stigende behov for fleksibel og skalerbar automatisering. Blandt højdepunkterne på messen i Hal B4,

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Det tabte iværksætteri – glemmer vi den innovative borger?

    26.06.2025

  • Danske Scurid er Europas bedste robot-startup

    26.06.2025

  • Rigtig god sommer

    26.06.2025

  • Nyt online simuleringsværktøj – design af den optimale robotcelle

    26.06.2025

  • AI-kapløb: Nyt benchmark-værktøj hjælper danske virksomheder med at måle og styrke deres AI-parathed

    26.06.2025

  • Partnerskab vil fremme elektrificeringen af industriel procesvarme i Danmark

    26.06.2025

  • Fra bølgeskvulp til solskin – elfærge-batterier får nyt liv

    23.06.2025

  • DIRA tager springet ud i Europa

    23.06.2025

  • International Drone Show i Odense satte ny besøgsrekord

    23.06.2025

  • Universal Robots A/S præsenterer nye teknologier på automatica 2025

    23.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Teknisk Nyt

Annoncering i trykte magasiner:

Teknisk Nyt

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik