• LinkedIn
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

TekniskFOKUS

Fokus på teknik og automation

  • Automatisering
  • Branchenyt
  • Energi og miljø
  • Innovation
  • Maskiner og anlæg
  • Messer og møder
  • Navnenyt
  • Offshore og marine
  • Procesteknologi
  • Robotter
  • Vand og spildevand
  • Link til Klimateknologi

AktueltMaskiner og anlægMesser og møder26. 09. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Øl, ost og teknologi

AktueltMaskiner og anlægMesser og møder26. 09. 2024 By Helle Friemann Nielsen

Nye teknologiske løsninger med relevans for ølbranchen er et centralt element i FoodTechs nye koncept World of Beer, der både beskæftiger sig med nye teknologiske løsninger og koblingen mellem øl og ost. World of Beer har premiere på FoodTech 2024.

MCH/Lars Møller.

FoodTech 2024 zoomer ind på alle aspekter af øl og ølbrygning, når messen lancerer World of Beer og i den forbindelse byder på både en Masterclass og to Specialist Tours om emnet. Førstnævnte fokuserer på den perspektivrige kombination af øl og ost, mens sidstnævnte omhandler de seneste teknologiske fremskridt med relevans for ølbranchen.
I Dansk Brygmesterforening er begejstringen stor over det nye koncept, der ifølge foreningen lukker et væsentligt hul i det danske øl-landskab.
-At samle bryggerier og leverandører af tekniske løsninger på ét sted er nyt i Danmark, men det giver rigtig god mening, for vi er gode til øl her i landet – både historisk og aktuelt. Danmark hører til verdens mest spændende øldestinationer, og vi er stærke både smags- og udstyrsmæssigt, så det er helt oplagt, at FoodTech med World of Beer forener de to verdener med et fremsynet og samlende mødested, konstaterer Michael Knoth, formand for Dansk Brygmesterforening, der vurderer, at det for bryggerierne og brygmestrene har stor vigtighed, at FoodTech med det nye tiltag sætter fokus på øl:
-Bryggerierne er afhængige af både råvarer, materialer og ikke mindst viden fra support-industrien, så de kan virkelig bruge det her til noget. Et centralt ben i Dansk Brygmesterforening omhandler netop uddannelse, efteruddannelse og vidensdeling, og derfor støtter vi engageret op om World of Beer.
Dansk Brygmesterforening har undervejs bidraget med sparring og idéudvikling, ligesom man har stillet sit netværk til rådighed – og forventningerne til den første omgang World of Beer er store, siger han videre.
-Jeg håber, at mange af vores medlemmer vil deltage i World of Beer, at de vil blive inspirerede, og at de vil fortsætte det gode arbejde og dygtiggøre sig yderligere derhjemme efterfølgende. World of Beer er en tiltrængt dansk pendant til de store tyske messer, og der er store perspektiver i projektet – også i forhold til at inkludere de øvrige nordiske lande på sigt, vurderer Michael Knoth.

Specialist Tours: Skræddersyet oplevelse til bryggerier
World of Beer tæller to Specialist Tours, der beskæftiger sig med henholdsvis procesoptimering og kvalitetskontrol. På rundvisningerne kan brygmestre, teknikere, ingeniører, vedligeholdelsesfolk og kvalitetschefer få en bryggeri-skræddersyet oplevelse, der giver deltagerne indsigt og inspiration til egen drift. Samtidig er turene en oplagt anledning til at netværke med udstillerne, eksperter, forskere og andre branchefolk.
Turene forestås af Axel G. Kristiansen, uafhængig bryggerikonsulent i Kristiansen Brewing Consult, og han finder det særdeles meningsfuldt med FoodTechs fokus på ølbrygning.
-Den danske øl-industri har fået flere nye aktører inden for eksempelvis måleudstyr og ERP, og World of Beer er med til at skabe et overblik over alle disse. Deltagerne på rundvisningerne kan se frem til at møde en række udvalgte udstillere, der er forberedt på at møde repræsentanter fra bryggerierne, og som derfor kan levere konkret rådgivning, forklarer Axel G. Kristiansen og sætter nogle flere ord på, hvad der er i vente på FoodTechs Specialist Tours:
-Vi dykker ned i temaer, der relaterer sig til procesoptimering og kvalitetskontrol, og generelt går det stærkt med nye, teknologiske fremskridt i øjeblikket – eksempelvis er der sket drastiske gennembrud inden for forbrug af varme, kulde og vand, ligesom SDG-agendaen og nyt, avanceret måleudstyr giver bryggerierne muligheder for råvare- og procesoptimering.

Masterclass: En hyldest til håndværket bag øl og ost
Foruden de to Specialist Tours byder World of Beer også på en Masterclass, der dykker ned i koblingen mellem øl og ost. Chefbryggere fra Ebeltoft Gårdbryggeri, Fanø Bryghus og Carlsberg/Jacobsen samt kok Nikolaj Kissmeyer, der er souschef på Restaurant Palægade, præsenterer en stribe produkter og viser, hvordan øl og ost klæder hinanden. Masterclassen, der er at betragte som en hyldest til håndværket, henvender sig til brygmestre og produktionschefer samt folk inden for salg, forskning og udvikling.
Masterclassen er skabt i samarbejde med Mejeriforeningen, der blandt andet i kraft af IFC International Food Contest i forvejen er rigt repræsenteret på FoodTech – og ifølge Rasmus Holmgård, der er gastronomifaglig konsulent i netop Mejeriforeningen og også deltager i Masterclassen, er der store perspektiver i kombinationen mellem øl og ost.
-Øl og ost er et fantastisk match og af mange årsager en klassisk kombination i den danske madkultur. De danske mejerier er kommet rigtig langt, når det handler om at skabe innovative og ekstremt velsmagende højkvalitetsprodukter. Med den revolution som vores ostekultur har gennemgået de seneste 20 år, er det jo et helt nyt univers af spændende smagskombinationer, som har åbnet sig, fortæller Rasmus Holmgård og fortsætter:
-Noget af det, vi gerne vil vise med Masterclassen, er, at det ikke behøver at være svært at finde en øl, der passer perfekt til osten, og at der er lige så stor kompleksitet og gastronomisk kvalitet i parringen af øl og ost som øl og vin. Det er på tide at gøre op med forestillingen om, at det er finere eller mere korrekt at servere vin til ost – der er et kæmpe uudnyttet oplevelsespotentiale i at matche osten fra det lokale mejeri med øllet fra den lokale brygger.
Han påpeger desuden, at det har stor værdi for de danske mejerier, hvis man i samarbejde med bryggerierne kan etablere i forbrugernes bevidsthed, at ost er oplagt at servere til øl.
Brygger og iværksætter Anders Kissmeyer har også haft en afgørende rolle i udformningen af Masterclassen, idet han har fungeret som facilitator og tæt sparringspartner lige fra den indledende kontakt til bryggerierne blev taget til udvælgelsen af øl og oste og selve programlægningen. På dagen er Anders Kissmeyer moderator og tovholder og holder blandt andet et indlæg med generelle betragtninger om matchning af øl og mad.

Skrevet i: Aktuelt, Maskiner og anlæg, Messer og møder

Seneste nyt fra redaktionen

Månestøv skal gøre rumfart mere selvforsynende

InnovationNavnenytTop24. 11. 2025

Nyt ESA-projekt med Teknologisk Institut i spidsen skal reducere kommende månemissioners afhængighed af forsyninger fra Jorden og bane vejen for fremstilling af elektronik på månen. Fremtidige månemissioner står over for en grundlæggende udfordring: den høje omkostning og vanskelige transport

Hannover Messe med ny sektion til forsvarsproduktion

AktueltMesser og møder24. 11. 2025

Hannover Messe introducerer en ny - men desværre nødvendig - udstillingssektion: Defense Production Area; forsvarsproduktion, der er dedikeret de state-of-the-art fremstillingsteknologier, som forsvarssektoren har brug for. Den specialiserede platform vil fremvise umiddelbart anvendelige løsninger,

Trecifret millioninvestering til erhvervsfyrtårne

AktueltBranchenytInnovation24. 11. 2025

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står bag en ny markant investering i at udvikle udvalgte erhvervspotentialer til nye markedsmæssige styrkepositioner, der styrker danske SMV’ers produktivitet. Indsatsen er målrettet innovation, testfaciliteter og kvalificeret arbejdskraft. 258 mio. kr. fra

Bladena vokser videre som en del af Renewable Energy Systems

Energi og miljøNavnenyt24. 11. 2025

Den danske teknologivirksomhed, der har specialiseret sig i at forlænge levetiden på vindmøllevinger, Bladena, blev sidste år opkøbt for et større millionbeløb. Køberen er britiske Renewable Energy Systems (RES), verdens største uafhængige virksomhed inden for vedvarende energi.Opkøbet markerer

Bearbejdning af metalemner i XXXL-format

Maskiner og anlægNavnenyt24. 11. 2025

ODIN Engineering har kapaciteten til og erfaringen med at bearbejde meget store, tunge eller komplekse emner – op til dimensionerne 8 x 3 x 1,4 meter. Maskinfabrikken fremstiller komponenterne både til de specialmaskiner, ODIN selv udvikler til andre virksomheder, men især også som

Dansk gips i ny grøn æra

Energi og miljøNavnenyt24. 11. 2025

Med ny direktør Henrik Dietrichsen ved roret intensiverer Knauf A/S den grønne omstilling. Den danske gipsproducent er nu oppe på 50 procent genanvendt gips. Målsætningen er 100 procent genanvendt gips i 2026. Knauf A/S, der fremstiller gipsprodukter til byggeindustrien -og som den eneste

SPS Expo – tre dage med fokus på automatisering og industriel AI

AutomatiseringMesser og møderTop20. 11. 2025

Fra den 25. til den 27. november 2025 vil automationsverdenens øjne være rettet mod SPS Expo - Smart Production Solutions - der afholdes i Nürnberg. Her mødes innovation og industri. SPS afholdes i år for 34. gang, og messen tiltrækker over 1000 udstillere og omkring 50.000 besøgende. Når

Topøkonom med virkelighedstjek til industrien

AktueltBranchenytMesser og møder20. 11. 2025

De kommende år bliver ikke ”business as usual” for fremstillingsindustrien, og det bliver afgørende at kunne afkode det politiske landskab. Det var budskabet fra økonomisk kommentator Frank Hvid, da han i sidste uge holdt et oplæg på OMRONs Nordic Partner Summit om industriens største strategiske

Internationalt førende danske virksomheder slår sig sammen

AktueltNavnenytOffshore og marine20. 11. 2025

Hoyer og VMS Group skaber stærk, global partner for den maritime og industrielle sektor. Sammenlægning af de to førende danske virksomheder inden for henholdsvis elektriske motorer og reparation og vedligeholdelse af dieselmotorer og fremdrivningssystemer på skibe skaber Hoyer VMS Group. Det nye

Klare taskforce-anbefalinger til mere iværksætteri

Branchenyt20. 11. 2025

Taskforce-anbefalinger kan for alvor styrke det hjemlige tech-iværksætteri. Anbefalingerne vækker stor begejstring hos Ingeniørforeningen IDA. Regeringens taskforce for styrket viden- og teknologioverførsel overrakte i sidste uge sine anbefalinger til uddannelses- og forskningsminister

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Månestøv skal gøre rumfart mere selvforsynende

    24.11.2025

  • Hannover Messe med ny sektion til forsvarsproduktion

    24.11.2025

  • Trecifret millioninvestering til erhvervsfyrtårne

    24.11.2025

  • Bladena vokser videre som en del af Renewable Energy Systems

    24.11.2025

  • Bearbejdning af metalemner i XXXL-format

    24.11.2025

  • Dansk gips i ny grøn æra

    24.11.2025

  • SPS Expo – tre dage med fokus på automatisering og industriel AI

    20.11.2025

  • Topøkonom med virkelighedstjek til industrien

    20.11.2025

  • Internationalt førende danske virksomheder slår sig sammen

    20.11.2025

  • Klare taskforce-anbefalinger til mere iværksætteri

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Teknisk Nyt

Annoncering i trykte magasiner:

Teknisk Nyt

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik