• LinkedIn
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

TekniskFOKUS

Fokus på teknik og automation

  • Automatisering
  • Branchenyt
  • Energi og miljø
  • Innovation
  • Maskiner og anlæg
  • Messer og møder
  • Navnenyt
  • Offshore og marine
  • Procesteknologi
  • Robotter
  • Vand og spildevand
  • Link til Klimateknologi

AutomatiseringMesser og møderRobotterTop22. 10. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Konference-hattrick: 1.200 teknologientusiaster gæster Odense i Week of Robotics

AutomatiseringMesser og møderRobotterTop22. 10. 2024 By Helle Friemann Nielsen

Et hattrick af robotkonferencer trækker ikke mindre end 1.200 internationale gæster til Odense i denne uge. Byen kommer til at summe af robotter og stemmer fra alverdens sprogstammer. Dermed asfalteres endnu et solidt stykke vej i retning mod opfyldelse af Odenses ambition om at blive verdens førende robotby.

Foto: Invest in Odense.

I dag lyder startskuddet. Den såkaldte Week of Robotics indledes med ROSCon, den største af i alt tre konferencer, hvor 90 pct. af deltagerne har et udenlandsk pas og over halvdelen har taget turen fra kontinenter uden for Europa.
ROS er, hvad man kan betegne som robotternes alfabet, og det vil være omdrejningspunktet, når de første mange gæster samles i Odeon tirsdag morgen. Week of Robotics er imidlertid også godt de 1.200 konferencedeltageres mulighed for at opleve det helt unikke, innovative og koncentrerede robotmiljø, som er vokset i Odense de seneste 15 år.
-I Odense tør vi godt sige højt, at vi vil være verdens bedste robotby. Vi tager med ROSCon plads blandt store internationale metropoler, der tidligere har lagt by til konferencen, og vi har chancen for at vise ikke mindre end 1.200 førende forskere, eksperter og entusiaster inden for robotbranchen, at det odenseanske robotmiljø er helt i særklasse, og et sted de ikke kan undgå at orientere sig mod også i fremtiden, siger Odenses Borgmester Peter Rahbæk Juel.
Når ROSCon stik imod traditionen har valgt Skandinavien og en by af Odenses forholdsvist begrænsede størrelse, så skyldes det i høj grad den position, som Odense er godt i gang med at indtage.
-Odenses ry som et globalt knudepunkt for robotinnovation gør byen til det naturlige valg som vært for ROSCon 2024. Det blomstrende økosystem af førende forskningsinstitutioner, banebrydende virksomheder og ivrige robotentusiaster afspejler vores dynamiske og passionerede fællesskab, siger Vanessa Yamzon Orsi, CEO i Open Robotics, der står bag konferencen.

Foto: Invest in Odense.

Virksomhederne spiller central rolle
Især muligheden for at komme helt tæt på byens førende robotvirksomheder i forbindelse med workshops og sideevents er tydeligvis et trækplaster udover det sædvanlige. Mandag deltog næsten 200 af konferencedeltagere fx en række workshops i det fælles odenseanske hovedkvarter for Mobile Industrial Robots (MIR) og Universal Robots, og tilslutningen til ugens øvrige events uden for konferencelokalet er overvældende. Det omfatter alt fra en eksklusiv bustur rundt i det fynske robotmiljø til et afterparty, hvor det er en robot, der skænker drikkevarer.
Inden ROSCon slutter torsdag, er der allerede gang i en ny konference i Odense, som kredser om sociale robotter, nemlig ICSR, og sidst på ugen rykker tyske ROS Industrial ind i den fynske hovedstad.
-Vi hilser det meget velkomment, at de her konferencer lander i byen. Det er helt generelt en god hjælp i vores jagt på kvalificeret arbejdskraft, at så mange udviklere, forskere og eksperter inden for robotområdet får lejlighed til at besøge os og opleve, hvad det er, vi kan i det her miljø i Odense og på Fyn i det hele taget, fortæller CEO og President Jean-Pierre Hathout hos MIR.
Også de mindre og yngre virksomheder kan profitere af Odenses værtskab for striben af robotkonferencer:
-Netværk er helt afgørende for os, og de her typer konferencer er med til at udvide det netværk og gange det med 10. Det er sindssygt vigtigt for os, at vi kan tappe ind på det internationale marked, og det er afgørende for væksten i en virksomhed som vores, at der findes et økosystem, hvor man kan dele viden og få hjælp så effektivt, som det er tilfældet på Fyn, supplerer CEO hos Coalescent Mobile Robotics Oskar Lauritzen.
Og så har konferencerne og de helt særlige fynske sideevents altså også den effekt, at Fyn bliver mere attraktiv for endnu flere robotrelaterede konferencer fremover. Det bekræfter Kent Kordt Röder, der er erhvervsturismechef i Destination Fyn.
Når konferencerne er samlet på denne måde, motiverer det desuden flere til at blive i Odense længere. En stor del af konferencegæsterne indfandt sig allerede i Odense søndag, hvor de fik en forsmag på robotugen ved den internationale badmintonturnering Victor Denmark Open. Her oplevede de, hvorledes selv en sportevent er invaderet af robotter, når Odense er vært. Fx var det en robot, der rakte nye fjerbolde til spillerne og kørte deres tasker ind til banen i turneringens finaler.

Om de tre konferencer
• ICSR (International Conference on Social Robotics): Afholdes fra d. 23. oktober til d. 26. oktober. Denne internationale konference har også Skandinavien som beliggenhed for første gang i dens historie. Her mødes forskere mm., som har fokus på interaktionen mellem mennesker og robotter samt integrationen af sociale robotter i vores samfund.
• ROSCon (Robot Operating System Conference): Afholdes fra d. 21. til d. 23. oktober. Det er første gang denne konference afholdes i Skandinavien, og den har deltagelse af robotentusiaster, udviklere og forskere fra mere end 45 lande.
• ROS-Industrial Conference: Afholdes fra d. 24. til d. 25. oktober. Det er 12. udgave af konferencen, som i år har AI i industrielle robotter som tema.

Om Odenses robotmiljø
• Der er +160 robot-, automation- and dronevirksomheder med 3.600 ansatte på Fyn
• Verdens første kommercielt levedygtige kollaborative robot er opfundet her
• Odense er globalt kendt som hovedstad for cobots
• Mere end 1 mia. euros er blevet investeret i byens robotvirksomheder

Skrevet i: Automatisering, Messer og møder, Robotter, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Det tabte iværksætteri – glemmer vi den innovative borger?

InnovationNavnenytTop26. 06. 2025

Det er kun knap 15 pct. af iværksættere i Danmark, som ser sig selv som ”Løvens Hule”-typen. Faktisk svarer næsten 1/3, at de slet ikke identificerer sig som iværksættere. Spørger man Mads Vacszy Kragh, tidligere direktør i Erhvervshus Sjælland og forfatter til bogen ”Iværksættertyper”, så skaber

Danske Scurid er Europas bedste robot-startup

AktueltNavnenytRobotter26. 06. 2025

Den danske startup Scurid, med adresse i Odense, løb med titlen ”Europe's Best Robotics Startup” ved årets automatica-messe i München. Det skete efter en veloplagt pitch foran en erfaren jury og i skarp konkurrence med fem andre europæiske startups. Onsdag den 25. juni indtog seks lovende

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt26. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også TekniskFokus, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen tirsdag den 5. august. Holdet bag TekniskFokus ønsker alle en god sommerferie…

Nyt online simuleringsværktøj – design af den optimale robotcelle

AutomatiseringRobotter26. 06. 2025

Universal Robots lancerer UR Studio, der er et stærkt online simuleringsværktøj, bygget på PolyScope X; UR’s mest avancerede, åbne og AI-kompatible softwareplatform. UR Studio, som man kan se i denne uge på UR’s stand på automationsmessen automatica i München, gør det muligt for kunder,

AI-kapløb: Nyt benchmark-værktøj hjælper danske virksomheder med at måle og styrke deres AI-parathed

Automatisering26. 06. 2025

Erhvervslivet står over for et stigende pres for at implementere generativ AI, men det halter med AI-paratheden. SAS Institute har introduceret et værktøj, der kan hjælpe danske virksomheder med at vurdere og benchmarke deres implementering af generativ AI i forhold til globale

Partnerskab vil fremme elektrificeringen af industriel procesvarme i Danmark

Energi og miljøNavnenytProcesteknologi26. 06. 2025

Kyoto Group har indgået et partnerskab med den danske rådgivningsvirksomhed Hebsgaard|Larsen for at fremme udbredelsen af Kyoto Groups termiske batteri, Heatcube, i Danmark. En løsning, der tilbyder fuldt elektrificeret varme til en reduceret pris – uden behov for forudgående

Fra bølgeskvulp til solskin – elfærge-batterier får nyt liv

Energi og miljøOffshore og marineTop23. 06. 2025

El-færgen Ellen er en klimadarling. Men hvad gør man med 26.000 slidte battericeller? To SDU-forskere vil bruge batterierne til at lagre sol og vind. På Ærø har verdens længst sejlende el-færge, Ellen, sejlet i over fem år på ren el og skrevet sig ind i transporthistoriens grønne kapitel. Men

DIRA tager springet ud i Europa

AktueltAutomatiseringNavnenytRobotter23. 06. 2025

Dansk Robot Netværk, DIRA, rykker ud over landegrænserne. Nu opruster DIRA netværksaktiviteter og videndeling i hele Europa – og indleder med delegationstur til Holland senere på året. Dansk Robot Netværk, DIRA, har i flere år været et samlingspunkt for viden, samarbejde og innovation på tværs

International Drone Show i Odense satte ny besøgsrekord

AktueltBranchenytMesser og møder23. 06. 2025

International Drone Show cementerede i sidste uge sin status som Nordens største droneevent ved at tiltrække mere end 1.000 industriaktører på tværs af forsvar, energi, landbrug, mobilitet og kritisk infrastruktur. Droner står foran deres helt store gennembrud i en række industrier.Det blev

Universal Robots A/S præsenterer nye teknologier på automatica 2025

AutomatiseringMesser og møderRobotter23. 06. 2025

På automatica 2025, der afholdes i denne uge fra 24. til 27. juni, præsenterer Universal Robots en række nye teknologier, der er designet til at hjælpe virksomheder med at imødekomme Europas stigende behov for fleksibel og skalerbar automatisering. Blandt højdepunkterne på messen i Hal B4,

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Det tabte iværksætteri – glemmer vi den innovative borger?

    26.06.2025

  • Danske Scurid er Europas bedste robot-startup

    26.06.2025

  • Rigtig god sommer

    26.06.2025

  • Nyt online simuleringsværktøj – design af den optimale robotcelle

    26.06.2025

  • AI-kapløb: Nyt benchmark-værktøj hjælper danske virksomheder med at måle og styrke deres AI-parathed

    26.06.2025

  • Partnerskab vil fremme elektrificeringen af industriel procesvarme i Danmark

    26.06.2025

  • Fra bølgeskvulp til solskin – elfærge-batterier får nyt liv

    23.06.2025

  • DIRA tager springet ud i Europa

    23.06.2025

  • International Drone Show i Odense satte ny besøgsrekord

    23.06.2025

  • Universal Robots A/S præsenterer nye teknologier på automatica 2025

    23.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Teknisk Nyt

Annoncering i trykte magasiner:

Teknisk Nyt

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik