Digitaliseringsminister Marie Bjerre har offentliggjort den årlige analyse af de små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed – og der er gode nyheder, men bare ikke gode nok, mener DI’s branchefællesskab for tech-virksomheder, DI Digital.

-Det er vigtigere end nogensinde, at vores virksomheder er rustet til tænderne mod cyberangreb. Derfor er det også glædeligt, at vi kan se, at SMV’erne har forhøjet deres it-sikkerhedsniveau i 2022, siger digitaliseringspolitisk chef Andreas Holbak Espersen, DI Digital.
Et stykke fra målet
-Men vi er desværre stadig et stykke fra målet – 16 pct. af SMV’erne har stadig ikke gennemført elementære initiativer som opdatering af software og backup af data – og det er 16 procent for mange, fordi vi lever desværre i en usikker verden, hvor cyberkriminelle kun bliver dygtigere og dygtigere, fortæller han og fortsætter:
-Cyberangreb kan lukke selv større virksomheder og arbejdspladser ned, og vores samfund er mere forbundet end nogensinde – på mange stræk er kæden ikke stærkere end det svageste led. Derfor er det også en samfundsopgave at bistå de mindste virksomheder med at styrke it-sikkerheden – f.eks. med en SMV:CERT, som vi tidligere har foreslået – altså en slags alarmcentral for de mindste virksomheder, der skal have fokus på at varsle, forebygge og vejlede om cyberangreb.
Nedslående
-Det er mildest talt nedslående, når analysen viser, at SMV’erne leder forgæves efter it-specialister. Her må politikerne på banen og afsætte penge til at øge optaget på videregående uddannelser inden for it og teknologi. I dag afviser vi kvalificerede ansøgere, selv om virksomhederne har hårdt brug for dem, siger Andreas Holbak Espersen afslutningsvis.