Tændernes størrelse på tandhjulet afgør præcision og pris

Tandhjul og tandstænger

Tændernes størrelse på tandhjulet bestemmer hvor hurtigt og præcist bevægelsen foregår. Skal du flytte noget hurtigt, kan du vælge store tænder på tandhjul og tandstang. Til gengæld giver du så køb på præcisionen.

For jo mindre tænderne er, jo mere præcist kan du positionere det, som bliver flyttet i processen.

Antallet af tænder på tandhjulet og tandstangen er også med til at sætte prisen. For jo mindre tænderne er, jo flere gange skal der fræses tænder ud i det metal, der udgør henholdsvis tandhjul og tandstang. Mens der ikke skal bruges nær så mange fræsninger på tandhjul og -stænger med store tænder.

Antallet af tænder på tandhjulet kan dog til en vis grad reduceres ved at bruge tandhjul med en mindre diameter til løsninger, hvor der er brug for en stor præcision. Det giver samtidig behov for en lavere udveksling i gearet. Til gengæld skal motoren så køre hurtigere for at opnå samme hastighed under bevægelsen som med et større tandhjul med samme størrelse tænder.

For at forbedre grebet mellem tandhjul og tandstang, er tænderne oftest skråtstillede på både tandhjul og tandstang. Her kan der vælges mellem forskellige størrelser, betegnet som modul 1 til 12, hvor 1 er de mindste og 12 de største størrelser.

Find den rigtige løsning
Hos Eegholm kan vi hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige løsning til dit behov med tandstænger, tandhjul og planetgear fra APEX Dynamics Denmark. Vi leverer hele løsninger frem for blot at levere delkomponenterne hver for sig.

Ved nøje at afpasse tand-antal, tandstørrelse, gearing og vælge korrekt kvalitet og styrke på din tandhjuls- og tandstangsløsning kan du skabe en meget præcis og stabil fremføring af det emne, du skal have flyttet. Samt sørge for at det bliver holdt fuldstændigt fastlåst og på plads, der hvor det er meningen, at det skal være.

Få et tilbud inden for 24 timer  
Send din forespørgsel på tandhjul og tandstænger og få et tilbud inden for 24 timer.

Kontakt os i dag, og lad os finde den helt rigtige løsning til netop dit behov.  Kontakt dit APEX Dynamics team på telefon 7312 1260.