Stabil forbindelse, hurtig afkobling: ODU udvikler stik til ekstreme anvendelser i forsvar og sikkerhed

Den moderne soldat er højteknologisk udrustet. Avanceret teknologi støtter opgaveløsningen, og digitale værktøjer og robust kommunikation er uundværlige. ODU’s AMC® Serie T sikrer forbindelserne, også under barske forhold.

ODU’s AMC® Serie T er specialudviklet til forsvar og sikkerhed og opfylder MIL standarden 38999. Det betyder bl.a. at stikkene selv under påvirkning af stærke vibrationer kan overføre data uden udfald. Men robuste forbindelser gør det ikke alene. I visse situationer kan det modsatte være afgørende, nemlig at soldaten hurtigt kobler sig af udstyret. Til det formål har ODU udviklet et særligt stik med Break-Away mekanik, der muliggør nem og hurtig afkobling i kritiske situationer.

Break-Away er en af tre forbindelsesmuligheder i ODUs AMC® Serie T. De øvrige er Thread-Lock, der med sin skruelukning er designet til at modstå ekstremt kraftige vibrationer, og Push-Pull, der med sit Ball-Lock system forhindrer utilsigtet afkobling.

Stikkene er designet, så de er lette at rengøre, selv i stressede situationer. Desuden kan de forsynes med mekanisk kodning og farvekoder, der forhindrer fejlkobling.

Ud over at opfylde MIL standarden 38999 er ODU’s AMC® Serie T vandtæt indtil IP6K9K. De er ydermere certificerede efter MIL-STD-1472 and MIL-STD-810 og kan modstå ekstreme temperaturer (fra -65° C til +175° C).

Også hos ODU mærker man den øgede fokus på sikkerhed og forsvar. Geopolitiske spændinger og en skærpet sikkerhedssituation kræver øgede investeringer i forsvarsindustrien og integration af de nyeste teknologier i sektoren. ODU bidrager til dette ved at udvikle ekstremt robuste og alsidige konnektorløsninger, der understøtter et moderne, højteknologisk forsvar.