Sneglegange med forskellig geometri låser ODU-MAC-serien sikkert og ergonomiskt

Med mange poler, store kontakter og voldsomme rammer øges behovet for en effektiv metode til at ind- og udkoble de kraftige industrikonnektorer. ODU-MAC forbindelsesteknikken tilbyder spindler med varierende geometri, så sammenkobling kan ske med minimal isætningskraft og med mulighed for udskiftning ved slidtage

Hvis man ser på et stykke avanceret elektronik til brug i hospitalsmiljøet, så kan antallet af poler, forsyning og eventuel pneumatik eller hydraulik i forbindelsesteknikken give meget store konnektorer, der kræver ganske store isætningskræfter. Hvis eksempelvis sygeplejesker skal ind- eller udkoble udstyr via store, kraftige konnektorer, kan det være en udfordring for selv de stærkeste, og problemet bliver ikke mindre inden for industriapplikationerne.

Netop den problemstilling tager ODU-MAC hensyn til. Alle produkter for manuel terminering i ODU-MACs Silver-, White- og Blue-Line serier kan tilbydes med en sammenkobling ved hjælp af en central spindel med et gevind med en høj stigning. Så kræver det ikke gorillaarme at ind- eller udkoble en ODU-MAC konnektor, ligesom låsningen sker entydigt med et klik og en visuel tilkendegivelse af termineringen.

ODU leverer spindler med flere forskellige gevindstigninger, så ind- og udkoblingskræfterne kan tilpasses med større eller mindre omdrejningsvinkler. Man kan med andre ord ”geare” spindellåsen til det aktuelle ergonomiske behov.

Spindellåsen er i øvrigt lige så modulær som resten af ODU-MAC konfigurationen, og det betyder at man kan udskifte spindlen, hvis den skulle blive slidt før de 10.000/100.000 matings, som ODU-MAC serierne er fremstillet til at kunne udføre.

Læs mere om ODU MAC.