Elma Instruments A/S

Slut med besværlig fejl-finding på solpaneler!

Identificer og lokaliser panelfejl med Z200 uden adskillelse af streng

Emazys Z200 PV Analyzer fra Elma instruments revolutionerer tidsforbruget ved fejlfinding på solcelleanlæg. Med en tilbagemelding som ”Kortslutning mellem panel 4 og 5” bliver fejlfinding ikke lettere. Z200 er patenteret og banebrydende teknologi pakket med intuitiv brugerflade, som tilgås via indbygget browser, og instrumentet kan således betjenes fra enhver computer, tablet eller telefon, uanset type og fabrikat. Så selvom teknologien bag er kompleks, er tilbagemeldingerne fra kunderne at Z200 er et ”pak ud og tryk start” instrument. Emazys Z200 fra Elma instruments er let og simpelt at gå til, og sparer meget tid ved fejlfinding, så nedetid undgås.

 

Z200 fungerer ved hjælp af patenteret impedansspektroskopi og med ”State machine” algoritme til tolkning af paneltilstand, identificerer Z200 ikke blot fejl ved et tryk på en knap, men tolker også både fejltype og placering i anlægget. Z200 lokaliserer f.eks. isolationsfejl, afbrydelser og kortslutninger samt defekte bypass dioder. Det betyder at klassisk fejlfinding, med adskillelse af strenge, er fortid, hvilket kan spare tid ved vedligehold og fejlfinding på enhver type anlæg, men specielt ved svært tilgængelige paneler kommer Z200 fuldt ud til sin ret. Derudover er Z200 en fuldblods paneltester, med standard funktioner som kortslutningsstrøm, åben kreds spænding, isolationstest, seriemodstand og fuld impedanskurve for ”helbreds check” af paneler og strenge. Når testen er udført kræver det blot endnu et tryk at generere fuld PDF rapport, som kan sendes direkte til kunden eller som arbejdsseddel til teknikeren.

 

Z200 fungerer allerede fra en lav indstråling på kun 100 W/m2, i modsætning til f.eks. I-V kurvetest, som typisk først giver et retvisende billede ved over 400W/m2. Det gør Z200 særligt velegnet til vores nordiske klima, hvor vi, på trods af en formidabel start på ”sol sæsonen” i år, må erkende at traditionel måling ofte forhindres af skydække.

 

Z200 leveres klar til brug, indbygget i slagfast kuffert, beregnet til dagligt brug i felten, med 10Ah Li-Ion batteri, med kapacitet til en fuld arbejdsdag uden opladning.

 

Se mere på http://www.elma.dk eller ring på 7022 1000.