Sådan kan du bruge en frekvensomformer til at spare energi

Vacon100 frekvensomformer

Dine muligheder for at spare energi med en frekvensomformer afhænger dels af, hvor gammel det anlæg er, som elmotoren sidder i. Samt hvilken indflydelse motorens hastighed har på anlæggets drift.

Uanset om du har et produktionsanlæg, et ventilationsanlæg eller forskellige former for pumper, anvendes der en eller flere elmotorer på kritiske steder. F.eks. til at køre et transportbånd i produktionsanlægget, få ventilatorerne i ventilationsanlægget til at køre rundt, og til at få pumperne til at pumpe eller skabe tryk.

Jo bedre du kan styre alle disse elmotorer, jo mere økonomisk og miljøvenligt bliver de anlæg og pumper, som de indgår i. Det kan dels give dig en store besparelse på elforbruget, samt være med til at give dit firma en grønnere miljøprofil.

Skal du have hjælp til at finde den rigtige frekvensomformer til dit produktionsanlæg, ventilationsanlæg eller dine pumpeløsninger, kan vi hjælpe dig i gang allerede i dag.

Få en grønnere profil med en frekvensomformer
Længere levetid på de enkelte komponenter i dit anlæg er også med til at mindste antallet af bortskaffelser. Det er med til at reducere anlæggets miljømæssige fodaftryk, ligesom muligheden for at gøre elmotorerne mere økonomiske i drift, effektivt sænker anlæggets CO2-aftryk.

Altså giver frekvensomformeren både længere levetid og bedre miljøregnskab. Det gør det endnu mere hensigtsmæssigt at sætte en frekvensomformer på en gammel motor frem for at købe en ny elmotor.

Hvordan sætter du en frekvensomformer op
Opsætningen af en frekvensomformer fungerer ved hjælp af nogle indbyggede guider (wizards). De kan tilgås fra frekvensomformerens display.

Vælger du en Vacon100 frekvensomformer med grafisk display, kan opsætningen klares direkte fra det grafiske display på frekvensomformeren. Alt hvad du skal gøre, er at vælge den guide, der passer bedst til din elmotors brugssituation, indtaste de nødvendige parametre om elmotoren og så ellers bare følge guidens anvisninger.

Så er frekvensomformeren hurtigt oppe at køre. Du kan så senere, i takt med at du får flere data om den enkelte elmotor, gå ind og tilpasse hver enkelt parametre mere præcist.

Vælger du i stedet en Vacon20 frekvensomformer med et 7-segment display, har du i princippet de samme muligheder. Du skal bare bruge manualen, for at få det fulde overblik over mulighederne, samt få alle de gode fif til, hvordan du indstiller de enkelte parametre.

Det giver i praksis den samme, nemme indstilling som på Vacon100 – og de præcis samme muligheder for efterfølgende at justere de enkelte parametre.

Kom i gang med frekvensomformere i dag
Skal du have hjælp til at finde den rigtige frekvensomformer til dit produktionsanlæg, ventilationsanlæg eller dine pumpeløsninger, kan vi hjælpe dig i gang allerede i dag. Bare giv os et ring, eller send os en mail. Så finder vi frem til den rigtige løsning til netop dig og dit firma.

Har du brug for hjælp til at tilslutte og programmere frekvensomformerne, kan vi naturligvis også klare det.

Så kontakt os i dag,
og kom i gang med at udnytte alle mulighederne for at få en mere økonomisk og grønnere drift af dine elmotorer.

Giv Thomas et kald på 6120 5321, så finder vi frem til den rigtige løsning til netop dig og dit firma.

Vi har et stort lager af frekvensomformere, så bestil i dag inden kl. 13:00, så får du leveret din frekvensomformer i morgen.