Robust optisk transmission i populær konnektorfamilie

Det stigende behov for optisk signaloverførsel understøttes af ODU MAC konnektorfamilien, hvor en række fiberoptiske (POF- og GOF-) moduler sikrer low-loss overførsel af optiske signaler parallelt med de elektriske

Der er rigtig meget godt at sige om fiberoptik. Især i industrielle miljøer kan følsomme signaler og data fremføres optisk uden risiko for forstyrrelse fra fx. de meget kraftige magnetiske og elektriske felter, der findes i industrielt udstyr. Dertil kommer de nyeste Industri 4.0 applikationer, hvor data for kundespecifikke opsætninger af industrielle styringer giver risiko for cyber-angreb tættere på produktionsudstyrets intelligente ”edge”, hvor fiberoptik gør hacking betydeligt sværere.

Derfor har ODU udviklet en række fiberoptiske (POF- og GOF-) moduler til ODU-MAC konnektorfamilien. Ved at integrere de fiberoptiske konnekteringer parallelt med elektriske signaler og forsyning i konnektorerne får producenter og brugere af fx. industrielt eller medicinsk udstyr en nem vej til fiberoptisk tilslutning og udskiftning af separate anlægsdele.

Med de fiberoptiske moduler slipper man for besværlig splidsning af optiske fibre. Her er det rent ”plug-and-play”. De typiske indsætningstab for modulerne er faktisk kun beskedne 1,5dB ved en bølgelængde på 670nm. Det mest kompakte modul fylder kun to units i en ODU-MAC ramme, men giver alligevel fem optiske forbindelser/40.000 matings. Et tilsvarende modul findes i fem units, hvor to forbindelser er opvejet af muligheden for hele 100.000 matings. Endelig leveres ODU i en 4-unit stor enhed til tre multimode optiske forbindelser og også hér 100.000 matings. 

Læs mere om ODU-MAC