OPC UA – Universel dataudveksling fra sensor til sky

Hvordan kan data fra intelligente sensorer overføres til it-niveauet til yderligere behandling? Spørgsmålet er ikke uden betydning – det er nemlig kun dem, der kan gøre ovenstående, som kan implementere Industry 4.0-projekter og prædiktiv vedligeholdelse. Vores svar er OPC UA: Mange Bihl+Wiedemann-gateways indeholder den åbne kommunikationsprotokol. Derved kan de overføre data fra IO-Link-sensorerne direkte upstream til it-verdenen. Datastrømmen ville ikke være så lettilgængelig uden OPC UA, da IO-Link-enheder ikke har direkte TCP/IP-forbindelse.

Nem adgang til en lang række maskindata

Ved at bruge OPC UA-serveren i vores gateways kan du også tilgå en lang række maskindata. Der kan nemt hentes en masse oplysninger fra netværket om maskinen og processen, lige fra diagnosticering af enheder til procesdata. En anden fordel: Brug af OPC UA medfører en væsentlig reducering af belastningen på controller og fieldbus.

For at sikre datasikkerhed understøtter vi blandt andet krypteret OPC UA-kommunikation, selv med kundespecifikke certifikater. Derved kan enhederne nemt integreres i de eksisterende it-sikkerhedskoncepter.

Kunne du tænke dig at få mere at vide om OPC UA-løsninger fra Bihl+Wiedemann? Så kontakt os gerne!

Fig.: OPC UA sikrer direkte dataudveksling mellem alle forbundne enheder – uanset fieldbussen.

Dine fordele med OPC UA-løsninger fra Bihl+Wiedemann

  • Nem hentning af indsamlingsdata til skyen på en lokal server eller på et visualiseringsværktøj

  • En dataudvekslingsstandard for alle maskin- og systemkomponenter. Derved fjernes behovet for at flette og konvertere data

  • Universel, horisontal integration – fra diagnosticering på en HMI til brug af datanet på forskellige systemer verden over

  • Reducering af fieldbusbelastning

  • Integreret certifikatbaseret sikkerhedsløsning

Har du spørgsmål til vores produkter og løsninger?

Vi vil med glæde hjælpe dig.