Klar til start – Første ASi-5 produkter

Bihl+Wiedemann præsenterer på hi Tech & Industry de første enheder med den nyeste generation af AS-Interface. Med tre ASi-5 / ASi-3 gateways, tre digitale I/O-moduler, et tællermodul og en ASi-5 Slave / IO-Link Master – hver i versionerne IP67 og IP20 – samt en gratis opdatering af Bihl+Wiedemanns softwarepakker, kan brugerne straks få adgang til en effektiv fremtid.

ASi-5 tilbyder fyrværkeri af imponerende tal. Man kunne fortælle om en fire gange kortere cyklustid på 1,27 millisekunder med op til 384 input og 384 output bits eller en firedobling af databredden på op til 16 bit til 32 bytes per slave.

At den øgede båndbredde ved reduceret cyklustid gør AS-Interface til den perfekte holdspiller til digitalisering af automatisering, ved ingen bedre end Bernhard Wiedemann, der som teknisk leder for en projektgruppe med flere leverandører og videnskabelige institutioner var medvirkende til udviklingen af ​​ASi-5. Men som praktiker ved han også, at specielt i begyndelsen af ​​ASi-5-æraen har brugerne normalt kun brug for øget kapacitet i visse dele af deres system. Takket være bagudkompabilitet kan de på alle andre områder fortsætte med at bruge deres eksisterende ASi-3 komponenter. Dermed opnår man også de ideelle betingelser for en meget omkostningseffektiv adgang til automatiseringens digitaliserede fremtid.

Bihl+Wiedemann har allerede introduceret de første enheder i programmet: De tre nye ASi-5 / ASi-3 Gateways til PROFINET, EtherNet / IP og EtherCAT har hver to ASi-5 / ASi-3 Master. Man kan derfor kommunikere samtidigt i to ASi-netværk som ASi-5 og ASi-3 Master. Med den indbyggede web-server kan man også foretage simpel diagnostik, mens den integrerede OPC UA-server muliggør nem integration i Industry 4.0-applikationer.

De tre nye standardmoduler med 16 indgange, hver med 8 indgange og udgange eller med 8 indgange hver i IP67 og IP 20, som Bihl+Wiedemann allerede har sendt på markedet i en ASi-5 version, er små økonomiske mirakler. Med deres hjælp kan signalerne i marken ikke kun opsamles meget omkostningseffektivt, i nogle tilfælde eliminerer de endda behovet for en dyr PROFINET-controller, hvilket reducerer omkostningerne betydeligt.

Nye i serien er også ASi-5 tællermodulerne i IP20 og IP67. Modulerne kan konfigureres til, at status på op til fire enkelt- eller to-kanaltællere bliver opdateret i controlleren hvert 1,27 ms.

Den teknologisk mest avancerede blandt alle de landvindinger, som Bihl+Wiedemann varsler i ASi-5 æraen, er den nye ASi-5 Slave/IO-Link Master med to klasse A- og to klasse B-porte. Men muligheden for en mere effektiv integration af intelligente sensorer i AS-Interface var indsatsen værd mener Bernhard Wiedemann: “Dette aspekt spillede allerede ind i den første udformning af ​​ASi-5, fordi intelligente sensorer i det videre forløb med at digitalisere vil få en stadig større betydning, hvis deres data kan kombineres perfekt og gøres klar til via AS-Interface at sendes til behandling i det højere styringssystem. “

Det perfekte match for dette ​​’Dream Team’ for AS-Interface og IO-Link er ASIMON360 og den nye AS-i Control Tools360, som allerede nu er kendt for at være en enkel softwarepakke, som blandt andet gør det muligt at konfigurere intelligente sensorer i realtid. Den afgørende fordel ved konfigurering i realtid er, at brugeren med det samme kan se, hvilke konkrete virkninger de opdaterede indstillinger har og om nødvendigt straks forbedre konfigurationen.

Efter en gratis opdatering kan Bihl+Wiedemanns softwarepakker også bruges til at konfigurere alle ASi-5 applikationer – lige så intuitivt og let, som det har været at gøre det i et ASi-3-net. Til højdepunkterne i de nyeste softwareversioner hører eksempelvis den integrerede hardwarekonfiguration, hvor brugeren fra en liste blot vælger de enheder og den online-bus information, der skal anvendes. Dette gør det muligt, nemt at håndtere slaver og input og derefter overvåge udgangene i realtid.

 

Bihl+Wiedemann udstiller på hi tech & industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning fra den 1. – 3. oktober 2019, stand E4020.