Hvordan du kan bruge frekvensomformere til at spare energi

Vacon20 frekvensomformer

Dine muligheder for at spare energi med en frekvensomformer afhænger dels af, hvor gammel det anlæg er, som elmotoren sidder i. Samt hvilken indflydelse motorens hastighed har på anlæggets drift.

Spar op til 50 % energi på dit ventilationsanlæg
Lad os tage et eksempel med et ventilationsanlæg. Tidligere blev der sat en elmotor med en fast hastighed til at drive ventilatoren i anlægget. Luftmængden som passerede gennem ventilatoren, blev så reguleret med et spjæld.

Det betød i praksis, at motoren kørte med fuld fart hele tiden. Altså brugte den næsten altid alt for meget energi i forhold til den leverede ydelse.

Men ved at sætte en frekvensomformer ind foran ventilationsmotoren, kan du regulere motorhastigheden helt præcist i forhold til den ønskede luftmængde. Du kan tilmed få indsat en timerfunktion ved hjælp af frekvensomformeren, som gør det muligt automatisk at sænke eller hæve hastigheden på ventilatoren alt efter tidspunktet på dagen. Eller efter hvilken årstid vi er i.

Derved kan du reducere energiforbruget på hver enkelt ventilator i anlægget med op til 50 %.

Det kan hurtigt tjene investeringen i en frekvensomformer hjem.

Spar energi og få bedre kontrol med dit produktionsanlæg
Tilsvarende kan du opnå samme store besparelser på energiforbruget i de elmotorer, der sidder i dit produktionsanlæg. Samt få meget bedre kontrol over hver enkelt motor.

For dels kan du regulere energiforbruget på de enkelte motorer, ved at skrue ned for frekvensen. Og dels kan du foretage væsentligt blidere standsninger og opstarter af motoren ved at programmere det ind i frekvensomformeren. Det kan have en stor indflydelse på det samlede anlægs drift.

Læs mere omkring “Derfor skal du bruge en frekvensomformer til din motorstyring”

Bestil i dag og få din frekvensomformer leveret i morgen
Vi har et stort lager af frekvensomformere, så bestil i dag inden kl. 13:00, så får du leveret din frekvensomformer i morgen.

Sådan får du hjælp til at finde den rigtige frekvensomformer
Skal du have hjælp til at finde den rigtige frekvensomformer til dit produktionsanlæg, ventilationsanlæg eller dine pumpeløsninger, kan vi hjælpe dig i gang allerede i dag. Giv Sabrina et kald på 7312 1230, så finder vi frem til den rigtige løsning til netop dig og dit firma.