Energieffektive elmotorer øger din produktivitet

Energieffektivitet, driftssikkerhed og driftsomkostninger er de tre faktorer, der har absolut størst betydning ved dimensionering og opsætning af en elmotor og tilhørende drevkæde.

Når du skal optimere din produktivitet, er det derfor vigtig at gennemgå hele drevkæden – fra de mekaniske komponenter som elmotorergear og frekvensomformere, til styrings- og automatiseringskomponenter samt elektriske paneler.

Vidste du, at elmotorer genererer over 40 procent af…
…verdens samlede energiforbrug og udgør hele 70 procent af industriens energiforbrug.

Valget at elmotorer er derfor vigtigt at tage hensyn til, når det gælder om at opnå energibesparende fordele samt opnå overensstemmelse med minimum IE3-standarden.

Størstedelen af energitabet i en elmotor afgives som varme, hvilket traditionelt afhjælpes med en køleventilator. Højeffektive elmotorer producerer mindre varme og kræver derfor en mindre ventilator, hvilket reducerer både den tabte energi og støj.

En energieffektiv elmotor øger din produktivitet og er derfor mere omkostningseffektive, men der skal foretages flere tiltag for at opnå den mest energieffektive opsætning i hele drevkæden.

Få et lavere energiforbrug og giv din elmotor en længere levetid…
…ved at sætte en frekvensomformer på din elmotor, for blot at nævne et par fordele. Få hér en oversigt over flere fordele.

Anvendelse af tandhjulsgear eller gear med koniske tandhjulssæt frem for snekkegear eller spiralgear kan også have afgørende betydning. Her kan du opnå en forøgelse af energieffektiviteten på op til mellem 15 og 40 procent.

Bestil din elmotor i dag og få den leveret i morgen…
ATBs 3-fasede elmotorer i helkapslet udførsel, er kappekølede kortslutningsmotorer til industriel anvendelse i byggestørrelserne 71-355.

Vi har et stort lager at elmotorer, så ring i dag og bestil din elmotor, så leverer vi den i morgen. Du får her et overblik over nogle af de tekniske data:

0,18-315 kW //  2 polet – 3000 o/min | 0,18-315 kW //  4 polet – 1500 o/min | 0,37-250 kW //  6 polet – 1000 o/min

Har du brug for andre effekter, motorstørrelser, omdrejningstal eller spændinger så kontakt Halldor på telefon 7312 1221.

Alle elmotorer fra ATB er producerede i henhold til IEC og mærkedata og ydeevne for elmotorerne er i henhold til de normer, der er fastlagt i IEC-publikationen 34-1.

Dit valg af elmotor har stor betydning…
Valget af en underdimensioneret elmotor vil ikke forbedre en energieffektiv elmotors effektivitet, som typisk har en optimal effektfaktor og effektivitet, når den køres med næsten fuld belastning. ATBs ECO elmotor har den fordel, at den er effektiv ved alle belastninger fra 75 – 100 procent.

Hvis drevkæden er overdimensioneret, og gearet og elmotoren er for stor til anvendelsen, vil systemet have en lang levetid, men der vil forekomme store energitab og ineffektivitet.

Er dit drevsystem underdimensioneres, vil det blive overbelastet og have en kortere levetid.

Vil du vide mere, så kontakt…
Har du brug for rådgivning, hjælper vi dig gerne med at finde den optimale løsning inden for elektroniske og mekaniske transmissioner.

Kontakt Halldor på 7312 1221 eller send en mail på hak@eegholm.dk .

Du kan også læse mere på vores hjemmeside eller besøg vores webshop, og bestil din el-motor nemt og enkelt!