Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

Eltavler til ladestandere

Det kan lyde paradoksalt, at en af de største udfordringer ved den grønne omstilling, er at skaffe strøm nok.

Men det er lige præcis, hvad der er tilfældet, når der pludselig skal tilføjes ladestandere til firmaets, kundernes eller beboernes elbiler – både i eksisterende og nye byggerier. Læs med her, og se, hvordan AUTOMATIC SYD løser problemet med deres eltavler til ladestandere.

Elbilerne er blevet populære på rekordtid – og selvom de er blevet dyrere at køre i på grund af de voldsomt højere elpriser, viser beregninger, at det stadig er en rigtig god forretning at køre i elbil.

Udfordringen er så, at alle de mange elbiler skal lades op. Og skal det ikke tage en evighed, kræver det flere ampere til ladestanderen.

Det kan være nemt nok at finde strøm nok til ladestanderen hjemme i carporten. Men har du f.eks. en bolig- eller andelsforening, et firma, et hospital eller et hotel, begynder det hurtigt at skabe udfordringer med at skaffe strøm nok.

Et tænkt eksempel
Lad os tage et tænkt eksempel med en boligforening med 16 lejligheder.

Her har de i dag en elforsyning, som kan levere 200 A til det samlede antal lejligheder. Samt de elektriske installationer, som skal bruges til f.eks. varmeforsyningen, vaskekælderen og andre elektriske fornødenheder.

Det burde give rigeligt med strøm til alle.

Men dels er der allerede flere af beboerne, som har fået elbil. Og dels vil boligforeningen gerne have en grønnere og mere energivenlig opvarmning.

Derfor har de besluttet sig for at skifte varmekilde til en varmepumpe, og sørge for lademuligheder til samtlige lejligheder. For hvis vi alligevel alle sammen skal til at køre i elbil inden 2030, skal det være muligt for alle at kunne få ladet minimum en elbil op i hver lejlighed.

Og det er så her, problemerne begynder at opstå. For varmepumpen kræver mere strøm i elinstallationerne, og det gør elbilerne også.

Den helt store flaskehals i elforsyningen opstår omkring spisetid hver aften. For når folk kommer hjem fra job og sætter elbilen til opladning, går de også i gang med at lave mad. Og så skal der findes strøm nok til både ladestander, komfurer og ovne – og stadig være strøm nok til driften af varmepumpen.

Skal det gå op, rækker de 200 A som en skrædder på et meget varmt sted. Og skal boligforeningen have lagt en kraftigere elforbindelse ind, skal de ud at investere 1.200-1.300 kroner pr. ekstra ampere, som de kan risikere at få brug for.

Løsningen ligger i eltavlen – og en load-sharingtjeneste
Det er her AUTOMATIC SYD kan gøre en forskel.

For ved at opgradere intelligensen i eltavlen og sende data til den load-sharingtjeneste i skyen, som leverandøren af ladestanderne bruger, kan der skaffes el nok til at holde det hele kørende.

Det kræver erfaren vejledning og en grundig beregning af, hvad der kan lade sig gøre. Og en skræddersyet tilretning af eltavlen efterfølgende.

På samme måde kan vi spare bygherren for at skulle installere en kraftigere elforsyning, end det er nødvendigt, når der er tale om nybyggeri.

Grunden til, at vi kan få det til at gå op, er, at vi kan måle det strømforbrug, der går gennem eltavlen til enhver tid. Det kan vi sende som informationer til load-sharingtjenesten. Den kan så tilpasse strømforbruget i ladestanderne, så det samlede load på de installationer, som er tilsluttet eltavlen, holder sig inden for den strøm, der er til rådighed.

Få erfaren vejledning om eltavler til ladestandere
Så på den måde kan AUTOMATIC SYD hjælpe dig med en af de største – og oftest oversete – udfordringer ved den grønne omstilling. Til glæde for både miljøet, og dit firmas, din institutions eller din forenings renommé.

Kontakt os i dag, og få erfaren vejledning og en eltavle, som sørger for, at der altid er strøm nok til det hele.