Demagnetisering reducerer urenheder

Det er vigtigt, at du kan holde både tandhjul og tandstænger fri for urenheder. Det er forholdsvis nemt at beskytte systemet med støv og snavs udefra.

Men da begge dele er lavet af jern, kan små jernspåner over tid tiltrækkes og hobe sig op, hvis tandhjul eller tandstænger er svagt magnetiske.

Det undgår du ved at vælge en leverandør som f.eks. APEX Dynamics Denmark. De sørger for at demagnetisere tandhjul og tandstænger, så de ikke kan tiltrække og holde på jernspåner og andet metalstøv.

Det gør det samtidig muligt for firmaet at tjekke alle tandhjul og tandstænger for revner netop ved hjælp af et særligt magnetisk værktøj.

Den som smører godt…
Samtidig handler det om at holde tandhjul og tandstænger velsmurte. For kører du jern mod jern hele tiden vil driftstemperaturen stige, lige tænderne på henholdsvis tandstang og tandhjul slides unødigt meget.

Omvendt må du heller ikke smøre tænderne mere, end det er nødvendigt. For driver tandhjul og tandstænger i olie, bliver det meget nemmere for urenheder og snavs at sætte sig i tænderne.

Det kan undgås, hvis der bruges et særligt smøreanlæg i systemet, som løbende påfører et mikrometertyndt smøremiddel på tandhjulet. Det foregår ved hjælp af et særligt smøresæt. Det består af et ekstra tandhjul med samme tandstørrelse og vinkel som anvendes i systemet. Det påføres smøremidlet fra en trykbeholder ved hjælp af en lille dysse, og afsætter det så i tænderne på tandhjulet på motoren, som trækker systemet.

Herved holdes systemet velsmurt hele tiden, uden at det kommer til at sejle i olie.

Kontakt os
Skal vi hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige løsning til dit behov med tandstænger, tandhjul og planetgear? Så kontakt APEX teamet på ☎ 7312 1260