ASi-5 + IO-LINK + ASi PROFILKABEL = SMART NETVÆRK

Den digitale fremtid er for længst begyndt inden for maskin- og anlægsteknik. ASi-5 er den internationalt standardiserede feltbus til det første automatiseringsniveau og IO-Link den feltbusneutrale grænseflade for direkte kommunikation med feltniveauet. Sammen udgør de to teknologier en intelligent og effektiv netværksforbindelse mellem sensorer, aktuatorer og styresystemer. De er også omkostningseffektive, idet kablingen koster cirka det halve takket være ASi profilkablet.

Bihl+Wiedemann tilbyder alle de komponenter der er brug for til intelligent tilslutning af sensorer, aktuatorer og styresystemer inden for automatisering. Disse komponenter er teknologisk afstemt med hinanden for at muliggøre fleksible løsninger der tilfredsstiller det bredest mulige udvalg af krav, samtidig med at de er økonomisk attraktive.

ASi-5: Perfekt kommunikation med kalkulerbare besparelser

Teknologiske innovationer betragtes som vellykkede, når de løser aktuelle problemer og åbner for nye muligheder uden stigende omkostninger, som gør det vanskeligt og endog forhindrer en markedsføring. Alt dette gælder for ASi-5. Den innovative feltbusstandard for det første automatiseringsniveau har korte cyklustider og høj databåndbredde. ASi-5 giver mulighed for at sende store mængder data med høje hastigheder, hvilket eliminerer lange transmissionspauser, der opstår af kommunikations- eller styringstekniske årsager. Ikke blot kan man nu, let og enkelt, håndtere højdynamiske applikationer, ASi-5 sammen med IO-Link interface har også vist sig som den perfekte kablingsteknologi til intelligente feltenheder såsom intelligente sensorer og aktuatorer. Sikkerhed er også en integreret del af ASi-5. Sikkerhedsrelaterede, intelligente feltenheder bruger den samme infrastruktur som konventionelle sensorer og aktuatorer. ASi-5 er ydermere kompatibel med ASi-3, hvilket er meget vigtigt for mange maskin- og systembyggere. Det betyder, at ASi-3 installationer ikke pludselig er blevet forældede, idet ASi-5 enkelt og omkostningseffektivt kan tilføjes for at opgradere systemet.

Uanset om der er tale om en ren ASi-5 løsning eller en opgradering, sikrer Bihl+Wiedemanns produkter altid den højeste grad af kalkulerbare besparelser. En af grundene er de omkostningseffektive komponenter. ASi-5 enheder såsom ASi-5 Moduler med integreret IO-Link Master til tilslutning af IO-Link-enheder eller det selvkonfigurerende 16 I/O-modul BWU4230 med IP67-beskyttelse fra Bihl+Wiedemann er generelt billigere end Ethernet-feltbusmoduler eller IO-Link-hubs, der anvendes i andre løsninger. Derudover tilbyder Bihl+Wiedemann et bredspektret udvalg af produkter, der eksempelvis begynder med en enkelt-port IO-Link master. Brugeren får og betaler for et tilslutningsmodul der kun har de funktioner, der rent faktisk er brug for. ASi-5 er derfor transparent, ikke kun med hensyn til kommunikation, men også med hensyn til omkostningen for hver ind- og udgang.

IO-Link: Drømmepartner for ASi-5 til digitalisering af maskiner

IO-Link er en feltbusneutral grænseflade til effektiv punkt-til-punkt integration af intelligente og kommunikationforberedte sensorer og aktuatorer. At anvende sådanne smarte enheder kan stadig give mareridt i mange installationer, såsom når kabellængder er begrænset til kun 20 meter eller størrelsen af omkostningerne ved at forbinde en enkelt enhed via et Ethernet-baseret feltbus modul med fire eller otte IO-Link porte. Kombinationen af IO-Link og ASi-5 ved hjælp af Bihl+Wiedemanns store og varierede produktsortiment er et ’dream team’ til indsamling af IO-Link-signaler i marken. Dette er ikke tilfældigt, idet evnen til mere effektivt at hente data fra intelligente enheder med IO-Link og at transmittere dem med høj hastighed – selv i stor databåndbredde – var et nøglekrav ved udviklingen af ASi-5. ASi-5 og IO-Link er en ideel kombination. I stedet for at konkurrere supplere de hinanden perfekt. Man behøver ikke længere at installere Ethernet i en maskine. Den eneste grænseflade mellem ASi netværket og TCP/IP er ASi-5/ASi-3 Fieldbus Gateway, hvilket også med hensyn til sikkerhedsaspekter er en enorm fordel. Ud over at være en webserver er OPC UA som standard en diagnostisk kanal til direkte kommunikation af sensordata, måleværdier og styringsvariabler til skyen.

Bortset fra alt dette, hvad er det så, der gør IO-Link integration med Bihl+Wiedemann så specielt? En af grundene er den unikke brugeroplevelse. IO-Link-enheder kan indsættes præcis, hvor der er brug for dem. Og ASi-5 Moduler med integreret IO-Link Master giver mulighed for at tilslutte enheder fra enhver producent, og dermed opfylde specifikationerne i IEC 61131 9 – standarden. Softwarepakkerne fra Bihl+Wiedemann gør integrationen særlig enkel – blandt andet takket være IO-Link-enhedernes hurtige tilgang til IO Device Description (IODD), den grafiske understøttelse af sensorparametrering samt live-visning af installerede enheder, hvilket gør det nemt at adressere ASi-moduler og IO-Link-enheder og at parametrere og overvåge ind- og udgange.

Den enkle integration er ét aspekt, omkostningerne et andet. Også her giver integrationen mellem IO-Link og Bihl+Wiedemann svarene. Betydeligt flere IO-Link masters kan tilføjes per Ethernet-node, og med mange flere IO-Link enheder bliver integrationsomkostningerne per enhed derfor reduceret. Afbrydere og formonterede kabler elimineres også. Takket være OPC UA-serveren, der er integreret i gatewayen, er der ingen ekstra omkostninger til cloudintegration. Brugeren investerer kun i så mange IO-Link porte, som der rent faktisk er brug for ned til 1 stk. Ubrugte porte, der koster penge, forekommer ikke hos Bihl+Wiedemann. Endelig er der kablingen: også her har man de laveste omkostninger – takket være

… ASi profilkablet og den installationsvenlige piercing-teknologi …

for hver enhed. Sammenlignende omkostningseksempler viser, at kabling med ASi profilkabler kan være op til 70 procent billigere end med runde buskabler, samtidig med at de kan bære betydeligt mere strøm. En overlegen teknologi med klare omkostningsfordele, hvilket er ’vand på møllen’, når man overvejer en smart ASi-5 og IO-Link, netværksbaseret automatisering. Der er mange årsager til de besparelser, der opnås ved hjælp af ASi profilkablet.

Uden det store montagearbejde og uden risiko for forkert polaritet kan enheder tilsluttes til det uskærmede, to-leder kabel, præcis hvor de ønskes. Forbindelsen foretages ved hjælp af piercing-teknologi uden behov for forskellige formonterede tilslutningskabler, stik eller forgreninger. Hver af de to ledere har en sikker kontakt på ikke færre end to punkter. Topologien – træ-, ring-, stjerne- eller linjetopologi – kan til enhver tid vælges og ændres uden begrænsninger. Til applikationer, hvor høj-effekt IO-Link-enheder eller strømkrævende drevløsninger skal strømforsynes, eller styringssignalerne skal adskilles fra hjælpeeffekten, kan der fås særlige profilkabler til 24 V eller 48 V med de samme installations- og omkostningsfordele. ASi-5 er, som en datakanal til integration af IO-Link, nem og økonomisk uovertruffen at bruge i praksis, og tilbyder dermed den perfekte infrastruktur til digitaliserede maskiner.

Bihl+Wiedemann – udbyder af løsninger til smart networking

Uanset om det drejer sig om know-how, udviklingsekspertise eller referencer vedrørende ASi-5, IO- Link- eller ASi-profilkabel, tilbyder Bihl+Wiedemann maskin- og systembyggere alt, hvad de har brug for til en vellykket overgang til den digitale fremtid. Uden risici med hensyn til teknologisk funktion eller interface – men altid med løftet om at være en pålidelig innovationspartner og opfylde kundernes individuelle behov.

Enkel kabling af ventilterminaler med ASi-5

Inden for pneumatikken defineres en ventilterminal som en sammenbygning af flere individuelle ventiler med fælles strømforsyning og lufttilførsel. Når der bruges Ethernet-noder, er det ofte både besværligt og dyrt at oprette forbindelse fra en ventilterminal til et automatiseringssystem, når der bruges Ethernet-noder. Det er en betydeligt mere praktisk, omkostningseffektiv og effektiv tilgang at forbinde de mange forskellige proces- og styringsventiler eller positionsgivere ved hjælp af ASi-5. Uanset hvordan systemet er dimensioneret er ASi-5 perfekt skalerbar, og ventilterminalen kan samlet konfigureres ved hjælp af kun én IP-adresse, hvilket reducerer opstartstiden til et minimum.

Uanset om det drejer sig om binært, analogt eller via IO-Link, har Bihl+Wiedemann det rigtige integrationsmodul. Brug af ASi-5/ASi-3 Gateways med integreret OPC UA-server samt ASi-5-moduler med integreret IO-Link Master er det perfekte svar på øget digitalisering inden for industriel automatisering og procesautomatisering. Især når automatiseringssystemet er komplekst, eller når det højest mulige driftssikkerhedsniveau i det samlede system skal sikres, er der i stigende grad efterspørgsel efter intelligente, diagnostiske funktioner til ventilterminaler.

Fingerspidsfølelse og et sikkert greb med ASi-5

For at robotter sikkert kan håndtere små emner eller emner med forskellig form eller størrelse, er det nødvendigt, at gribere bliver mere følsomme, mere artikuleret og mere fleksible. Det betyder, at flere og flere og meget små sensorer og aktuatorer skal integreres i pneumatiske eller bioniske griberløsninger. Bihl+Wiedemann tilbyder de aktive distributører som sammen med ASi-5 og 1-port IO-Link master og den perfekte kablingsteknologi kan automatisere de mekaniske griberes “sanseorganer” og “muskler” og forbinde dem til styresystemet.

Signalerne fra sensorer og aktuatorer i gribersystemerne indsamles og evalueres med høj effektivitet. Samtidig fungerer det flade ASi-kabel som “nervebanen” til “fingerspidserne” for at skabe perfekt interaktion mellem signalgenererende sensorer og aktuatorer, når de griber. Når der anvendes intelligente sensorer og aktuatorer, kan de også give værdifulde oplysninger til tilstandsovervågning af gribesystemerne.

Kontakt os gerne for mere information om mulighederne med ASi-5. Link til vores kontaktoplysninger: https://www.bihl-wiedemann.de/dk/kontakt/danmark.html