5 fordele ved at anvende en frekvensomformer på din el-motor

Lavt energiforbrug, længere levetid for din el-motor og et bedre arbejdsmiljø for blot at nævne et par af de positive konsekvenser, der er ved at benytte en frekvensomformer til at regulere din el-motor.

Ud over at give direkte energibesparelser, kan frekvensomformere også bruges til at opgradere eksisterende produktionsapparater og øge både kapacitet og kvalitet ved at sikre en bedre drift af hele installationen.

Med andre ord, tager det ikke lang tid før din investering i frekvensomformere har tjent sig selv ind.

Få hér 5 fordele ved at anvende en frekvensomformer på din el-motor.

 1. Reducér strømforbruget

  Med en frekvensomformer falder elforbruget proportionalt med faldende hastighed. Frekvensomformere kan sikre, at der hele tiden doseres lige præcis den rigtige frekvens. Et drev som kører med halvt omdrejningstal bruger kun ca. 12,5% af den nominelle effekt, hvilket betyder besparelser af dit strømforbrug.

 2. Øg produktionen og minimer slid

  Justering af hastigheden i en produktionsproces giver en række fordele. Produktionen kan øges, mens materialeforbrug og slid reduceres og kassationsprocenten nedbringes.

 3. Forlæng levetiden af din el-motor ved at reducere antallet af direkte start

  Antallet af direkte start kan nedbringes komplet. Ved brug af bløde start- og stopramper kan en unødvendig hård behandling af maskinens komponenter undgås, og levetiden for din el-motor forøges.

 4. Mindre vedligeholdelse

  En frekvensomformer kræver minimal vedligeholdelse. Ved kørsel med lave omdrejningshastigheder, øges anlæggenes levetid.

 5. Mindsker støj fra anlægget

  Ved at benytte en frekvensomformer, kører anlægget ikke hurtigere end nødvendigt. Transportbåndets fremføringshastighed kan tilpasses præcis til den ønskede arbejdshastighed. Flasker på et transportbånd i et aftapningsanlæg støjer væsentlig mindre, hvis båndets hastighed kan nedsættes, når der er kø på båndet.


Mød os på HI-messen stand M9436 eller kontakt…

Halldor står klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for en el-motor, og Dennis hvis du mangler en frekvensomformer.

Kontakt Halldor på 7312 1221 og Dennis på 6069 1382.

Vi lagerfører et stort udvalg af frekvensomformere og el-motorer, så bestiller du inden kl. 13:00, får du leveret dagen efter.

Læs mere om Danmarks sandsynligvis billigste el-motor og Vacon frekvensomformere på vores hjemmeside.