5 fordele ved at anvende en frekvensomformer på din el-motor!

Frekvensomformer

Lavt energiforbrug, længere levetid for din el-motor og et bedre arbejdsmiljø for blot at nævne et par af de positive konsekvenser, der er ved at benytte en frekvensomformer til at regulere din el-motor.

Ud over at give direkte energibesparelser, kan frekvensomformere også bruges til at opgradere eksisterende produktionsapparater og øge både kapacitet og kvalitet ved at sikre en bedre drift af hele installationen.

Med andre ord, tager det ikke lang tid før din investering i frekvensomformere har tjent sig selv ind.

Få hér 5 fordele ved at anvende en frekvensomformer på din el-motor.

1. Reducér strømforbruget
Med en frekvensomformer falder elforbruget proportionalt med faldende hastighed. Frekvensomformere kan sikre, at der hele tiden doseres lige præcis den rigtige frekvens. Et drev som kører med halvt omdrejningstal bruger kun ca. 12,5% af den nominelle effekt, hvilket betyder besparelser af dit strømforbrug.

2. Øg produktionen og minimer slid
Justering af hastigheden i en produktionsproces giver en række fordele. Produktionen kan øges, mens materialeforbrug og slid reduceres og kassationsprocenten nedbringes.

3. Forlæng levetiden af din el-motor ved at reducere antallet af direkte start
Antallet af direkte start kan nedbringes komplet. Ved brug af bløde start- og stopramper kan en unødvendig hård behandling af maskinens komponenter undgås, og levetiden for din el-motor forøges.

4. Mindre vedligeholdelse
En frekvensomformer kræver minimal vedligeholdelse. Ved kørsel med lave omdrejningshastigheder, øges anlæggenes levetid.

5. Mindsker støj fra anlægget
Ved at benytte en frekvensomformer, kører anlægget ikke hurtigere end nødvendigt. Transportbåndets fremføringshastighed kan tilpasses præcis til den ønskede arbejdshastighed. Flasker på et transportbånd i et aftapningsanlæg støjer væsentlig mindre, hvis båndets hastighed kan nedsættes, når der er kø på båndet.

Mød os på Automatik 22 – stand 1096

Kom forbi vores stand på Automatik 22 og hør mere.

Du kan også kontakte Thomas på telefon 6120 5321 eller send en mail på thb@eegholm.dk

Vi lagerfører et stort udvalg af frekvensomformere og el-motorer, så bestiller du inden kl. 13:00, får du leveret dagen efter.

Læs mere om Danmarks sandsynligvis billigste el-motor og Vacon frekvensomformere på vores hjemmeside – http://www.eegholm.dk