Hvordan laver man en god espresso i rummet? Svaret er ISSpresso, som er en specialdesignet kaffemaskine, der er lavet i et samarbejde mellem den italienske kaffevirksomhed Lavazza, den italienske ingeniørvirksomhed Argotec og det Italienske Rumagentur ASI.
ISSpresso rejser med en fart på 28.000 kilometer i timen igennem rummet på den internationale rumstation ISS, hvor et nyt hold astronauter fra det Europæiske Rumagentur kan nyde godt af den gode kaffe, imens de fuldfører deres mission VITA.
Kaffemaskinens innovative teknologi tager højde for de særlige forhold i rummet, så man kan brygge den perfekte espresso. Kaffen kommer fra den samme Lavazza kaffekapsel, som også kan fås på Jorden og har endda samme gode aroma. Espressokopperne er dog skiftet ud med specialdesignede poser, der sikrer, at kaffen rammer munden.
Lavazza er Italiens mest populære kaffe og var faktisk den første italienske virksomhed, der kunne tilbyde espresso-kapselløsninger. I oktober 2015 blev Danmarks største kaffemærke Merrild en del af Luigi Lavazza S.p.A. Siden har de to kaffeproducenter delt deres fælles passion for at skabe kvalitetskaffe. Lavazza har produkter til alle segmenter: Til hjemmet, away-from-home og til kontorer og altid med fokus på innovation i form af produkter og teknologi. I Danmark sælger Lavazza primært hele bønner, filter- og espressokaffe.
Kaffe-fakta
• Man kan lave espresso 400 kilometer over Jordens overflade.
• ISSpresso vejer 20 kg på Jorden og rejser i øjeblikket med en fart på 28.000 kilometer i timen igennem rummet.
• Kaffen bliver lavet på den samme kaffekapsel fra Lavazza, som også kan fås på Jorden og har endda samme gode aroma.
• Danskerne brygger i gennemsnit kaffe af 8,6 kg bønner om året, hvilket gør dem til en af de mest kaffedrikkende nationer i verden.
• I gennemsnit drikker en dansker ca. fire kopper kaffe om dagen.