Iværksættervirksomheden Fluidan ApS, der står bag en teknologi til måling af væskers flydeegenskaber, har fået tilført syv millioner kroner.
Fluidan har siden begyndelsen af 2015 udviklet på instrumentet RheoStream, der gør det muligt for fødevare- og andre produktionsvirksomheder at måle væskers flydeegenskaber undervejs i produktionen. Fluidan får nu tilført syv millioner kroner fra et konsortium bestående af SDTI, Christian Nielsens Fond og private investorer.
-Vi er naturligvis særdeles glade for denne kapitalindsprøjtning, som betyder, at vi kan videreudvikle RheoStream-teknologien og implementere den i produktionsvirksomheder, hvor teknologien kan føre til store besparelser ved at reducere spild og kvalitetsvariationer. Denne kapitalindsprøjtning er et væsentligt skridt på vejen og en bekræftelse af, at vores teknologi vil levere en betydelig værdi til industrien, siger Anders L. Østergård, adm. direktør.
Fluidan ApS er et spin-out fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Institut for Mikro- og Nanoteknologi. Fluidan har eksisteret siden 2014 med Fridolin Okkels, teknologichef og opfinder af firmaets unikke teknologi, og Anders L. Østergård, adm. direktør og forretningsudvikler, som de bærende drivkræfter bag projektet.
Hvad er RheoStream?
RheoStream teknologien kan bruges i forbindelse med fremstilling af væsker med komplekse flydeegenskaber, som f.eks. fødevarer, maling og shampoo.
Disse industrier oplever i dag kvalitetsvariationer, store spild og langvarige kvalitetssikringsprocedurer, fordi flydeegenskaberne kun kan analyseres i tidskrævende laboratorietests, som gør det vanskeligt at styre fremstillingsprocessen.
RheoStream udfører målingen automatisk 100 gange hurtigere i selve produktionslinjen, så producenten kan justere sin produktion og holde den på sporet.
Fluidan samarbejder med en håndfuld danske og udenlandske virksomheder om at afprøve og fintune RheoStream-teknologien, heriblandt Coloplast.
Artikel i Teknisk Nyt 2015
I foråret 2015 bragte Teknisk Nyt en længere artikel om Fluidan og RheoStream-teknologien: “Ketchupeffekt på dansk”. Læs artiklen her.