• LinkedIn
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

TekniskFOKUS

Fokus på teknik og automation

  • Automatisering
  • Branchenyt
  • Energi og miljø
  • Innovation
  • Maskiner og anlæg
  • Messer og møder
  • Navnenyt
  • Offshore og marine
  • Procesteknologi
  • Robotter
  • Vand og spildevand
  • Link til Klimateknologi

AutomatiseringMesser og møderRobotterTop22. 10. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Konference-hattrick: 1.200 teknologientusiaster gæster Odense i Week of Robotics

AutomatiseringMesser og møderRobotterTop22. 10. 2024 By Helle Friemann Nielsen

Et hattrick af robotkonferencer trækker ikke mindre end 1.200 internationale gæster til Odense i denne uge. Byen kommer til at summe af robotter og stemmer fra alverdens sprogstammer. Dermed asfalteres endnu et solidt stykke vej i retning mod opfyldelse af Odenses ambition om at blive verdens førende robotby.

Foto: Invest in Odense.

I dag lyder startskuddet. Den såkaldte Week of Robotics indledes med ROSCon, den største af i alt tre konferencer, hvor 90 pct. af deltagerne har et udenlandsk pas og over halvdelen har taget turen fra kontinenter uden for Europa.
ROS er, hvad man kan betegne som robotternes alfabet, og det vil være omdrejningspunktet, når de første mange gæster samles i Odeon tirsdag morgen. Week of Robotics er imidlertid også godt de 1.200 konferencedeltageres mulighed for at opleve det helt unikke, innovative og koncentrerede robotmiljø, som er vokset i Odense de seneste 15 år.
-I Odense tør vi godt sige højt, at vi vil være verdens bedste robotby. Vi tager med ROSCon plads blandt store internationale metropoler, der tidligere har lagt by til konferencen, og vi har chancen for at vise ikke mindre end 1.200 førende forskere, eksperter og entusiaster inden for robotbranchen, at det odenseanske robotmiljø er helt i særklasse, og et sted de ikke kan undgå at orientere sig mod også i fremtiden, siger Odenses Borgmester Peter Rahbæk Juel.
Når ROSCon stik imod traditionen har valgt Skandinavien og en by af Odenses forholdsvist begrænsede størrelse, så skyldes det i høj grad den position, som Odense er godt i gang med at indtage.
-Odenses ry som et globalt knudepunkt for robotinnovation gør byen til det naturlige valg som vært for ROSCon 2024. Det blomstrende økosystem af førende forskningsinstitutioner, banebrydende virksomheder og ivrige robotentusiaster afspejler vores dynamiske og passionerede fællesskab, siger Vanessa Yamzon Orsi, CEO i Open Robotics, der står bag konferencen.

Foto: Invest in Odense.

Virksomhederne spiller central rolle
Især muligheden for at komme helt tæt på byens førende robotvirksomheder i forbindelse med workshops og sideevents er tydeligvis et trækplaster udover det sædvanlige. Mandag deltog næsten 200 af konferencedeltagere fx en række workshops i det fælles odenseanske hovedkvarter for Mobile Industrial Robots (MIR) og Universal Robots, og tilslutningen til ugens øvrige events uden for konferencelokalet er overvældende. Det omfatter alt fra en eksklusiv bustur rundt i det fynske robotmiljø til et afterparty, hvor det er en robot, der skænker drikkevarer.
Inden ROSCon slutter torsdag, er der allerede gang i en ny konference i Odense, som kredser om sociale robotter, nemlig ICSR, og sidst på ugen rykker tyske ROS Industrial ind i den fynske hovedstad.
-Vi hilser det meget velkomment, at de her konferencer lander i byen. Det er helt generelt en god hjælp i vores jagt på kvalificeret arbejdskraft, at så mange udviklere, forskere og eksperter inden for robotområdet får lejlighed til at besøge os og opleve, hvad det er, vi kan i det her miljø i Odense og på Fyn i det hele taget, fortæller CEO og President Jean-Pierre Hathout hos MIR.
Også de mindre og yngre virksomheder kan profitere af Odenses værtskab for striben af robotkonferencer:
-Netværk er helt afgørende for os, og de her typer konferencer er med til at udvide det netværk og gange det med 10. Det er sindssygt vigtigt for os, at vi kan tappe ind på det internationale marked, og det er afgørende for væksten i en virksomhed som vores, at der findes et økosystem, hvor man kan dele viden og få hjælp så effektivt, som det er tilfældet på Fyn, supplerer CEO hos Coalescent Mobile Robotics Oskar Lauritzen.
Og så har konferencerne og de helt særlige fynske sideevents altså også den effekt, at Fyn bliver mere attraktiv for endnu flere robotrelaterede konferencer fremover. Det bekræfter Kent Kordt Röder, der er erhvervsturismechef i Destination Fyn.
Når konferencerne er samlet på denne måde, motiverer det desuden flere til at blive i Odense længere. En stor del af konferencegæsterne indfandt sig allerede i Odense søndag, hvor de fik en forsmag på robotugen ved den internationale badmintonturnering Victor Denmark Open. Her oplevede de, hvorledes selv en sportevent er invaderet af robotter, når Odense er vært. Fx var det en robot, der rakte nye fjerbolde til spillerne og kørte deres tasker ind til banen i turneringens finaler.

Om de tre konferencer
• ICSR (International Conference on Social Robotics): Afholdes fra d. 23. oktober til d. 26. oktober. Denne internationale konference har også Skandinavien som beliggenhed for første gang i dens historie. Her mødes forskere mm., som har fokus på interaktionen mellem mennesker og robotter samt integrationen af sociale robotter i vores samfund.
• ROSCon (Robot Operating System Conference): Afholdes fra d. 21. til d. 23. oktober. Det er første gang denne konference afholdes i Skandinavien, og den har deltagelse af robotentusiaster, udviklere og forskere fra mere end 45 lande.
• ROS-Industrial Conference: Afholdes fra d. 24. til d. 25. oktober. Det er 12. udgave af konferencen, som i år har AI i industrielle robotter som tema.

Om Odenses robotmiljø
• Der er +160 robot-, automation- and dronevirksomheder med 3.600 ansatte på Fyn
• Verdens første kommercielt levedygtige kollaborative robot er opfundet her
• Odense er globalt kendt som hovedstad for cobots
• Mere end 1 mia. euros er blevet investeret i byens robotvirksomheder

Skrevet i: Automatisering, Messer og møder, Robotter, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Eksportoptimismen styrtdykker blandt danske virksomheder

BranchenytTop12. 06. 2025

Eksportbarometeret er på det laveste niveau siden energikrisen i 2022. Toldsatser og usikkerhed om den globale samhandel fylder for eksportørerne. Optimismen blandt de danske eksportører ligger på et meget lille sted, når man ser resultaterne af den nyeste Eksportbarometer-undersøgelse

HI-messen oplever stor opbakning på tværs af sektorer

AktueltMesser og møder12. 06. 2025

Interessen for at udstille på årets HI-messe er stor, og der er rift om pladserne i alle messens vidt forskellige haller. HI-messen, der nyder godt af opbakning fra såvel nye som velkendte udstillere, finder sted i MCH Messecenter Herning 30. september-2. oktober 2025. Standene på HI Tech &

Spildevandet sladrer om danskernes forbrug af rusmidler

AktueltVand og spildevand12. 06. 2025

Gennem spildevandsanalyse har Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet på vegne af Sundhedsstyrelsen målt danskernes forbrug af bl.a. opioider, alkohol og kokain. Flere resultater overrasker forskerne bag undersøgelsen, som er et initiativ under regeringsudspillet Ungdom uden

Nyt center skal hjælpe virksomheder med at forvandle slidte produkter til ny forretning

BranchenytNavnenyt12. 06. 2025

Nyt nationalt kompetencecenter for genfremstilling skal hjælpe danske virksomheder med at forvandle udtjente produkter til nye forretningsmuligheder. Danmarks Tekniske Universitet og Industriens Fond er gået sammen om centret, der skal lukke et hul i dansk indsats for genfremstilling. Der skal

Zebicon inviterer til gratis webinar – optimering af kvalitetskontrol med 3D scanning

Maskiner og anlægMesser og møder12. 06. 2025

Kvalitetsansvarlige, teknikere og produktionsfolk inviteres tirsdag den 18. juni til webinar om 3D scanning i kvalitetskontrollen. På 45 minutter viser målespecialisten Zebicon, hvordan man med 3D scanneren ATOS Q opdager fejl i tide, dokumenterer afvigelser præcist og styrker kvalitetsprocessen.

Jernstøberi øger trivslen med synlig ledelse og spillekort om sikkerhed

Navnenyt12. 06. 2025

Både arbejdsglæden og loyaliteten er steget blandt de 60 medarbejdere hos jernstøberiet TASSO ifølge den årlige trivselsundersøgelse. En del af forklaringen kan findes i det kontinuerlige fokus på forbedringer, som blandt andet har medført en mere synlig og nærværende ledelse og ugentlige temaer om

Biosolutions kan skabe over 40.000 job og løfte hele dansk erhvervsliv

BranchenytTop10. 06. 2025

En ny analyse fra Amsterdam Data Collective, der er bestilt af Novonesis, sætter for første gang tal på biosolutions' økonomiske potentiale i Danmark og globalt. Ifølge analysen kan Danmark skabe flere end 40.000 arbejdspladser og opnå en økonomisk gevinst på 96 mia. kr. inden 2035. Budskabet er

Mens Kina og USA bygger fremtiden – halter Europa ti år bagud

AktueltBranchenyt10. 06. 2025

Kina vil ikke fremover kun dominere produktion og teknologi. Landet ruster sig til at blive verdens førende militærmagt. Europas passivitet kan få konsekvenser, der rækker langt ud over økonomien, og det vil tage os mindst 10 år at komme på niveau - men det er muligt. Spørgsmålet er så: Har vi modet

Decentral brintproduktion med ny elektrolyseteknologi

AktueltEnergi og miljøInnovationNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Hydrogen har udviklet en ny elektrolyseprototype, der gør det muligt at producere grøn brint lokalt – der hvor strømmen er. Den kompakte teknologi kan få stor betydning for fremtidens fleksible energisystem. Det er måske et lille anlæg, men det kan få stor betydning for grøn omstilling.

Markedsudfordringer og faldende efterspørgsel i hele Europa rammer støberikoncern

Navnenyt10. 06. 2025

BIRN Group, en af Nordeuropas største støberikoncerner, har netop offentliggjort regnskab for 2024. Et år præget af markant lavere efterspørgsel i hele støberibranchen – især på koncernens hovedmarked som underleverandør til lastbilindustrien – har ført til både faldende omsætning og et negativt

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Eksportoptimismen styrtdykker blandt danske virksomheder

    12.06.2025

  • HI-messen oplever stor opbakning på tværs af sektorer

    12.06.2025

  • Spildevandet sladrer om danskernes forbrug af rusmidler

    12.06.2025

  • Nyt center skal hjælpe virksomheder med at forvandle slidte produkter til ny forretning

    12.06.2025

  • Zebicon inviterer til gratis webinar – optimering af kvalitetskontrol med 3D scanning

    12.06.2025

  • Jernstøberi øger trivslen med synlig ledelse og spillekort om sikkerhed

    12.06.2025

  • Biosolutions kan skabe over 40.000 job og løfte hele dansk erhvervsliv

    10.06.2025

  • Mens Kina og USA bygger fremtiden – halter Europa ti år bagud

    10.06.2025

  • Decentral brintproduktion med ny elektrolyseteknologi

    10.06.2025

  • Markedsudfordringer og faldende efterspørgsel i hele Europa rammer støberikoncern

    10.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Teknisk Nyt

Annoncering i trykte magasiner:

Teknisk Nyt

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik