Phoenix Contact A/S

WLAN Mesh til automationsnetværk

Med den nye firmware 2.6 giver de trådløse moduler WLAN 2100 fra Phoenix Contact udover Access Point og Client nu også WLAN Mesh driftstilstand.

WLAN Mesh til automationsnetværk

WLAN Mesh kan anvendes til at skabe autonome, selvorganiserende ad hoc netværk, som ikke kræver en central infrastruktur som WLAN access points.

Enkel planlægning, minimal installations- og udvidelsesindsats og fleksibel tilpasning til ændrede generelle betingelser er blot nogle af de egenskaber, som er karakteristiske for et WLAN Mesh netværk. Det er layer 2 transparent, hvilket betyder at industrielle automationsprotokoller som Profinet og Profisafe også kan kommunikere via mesh netværket. Mesh routing protokollen er ikke afhængig af det fysiske overførselsmedie. Det vil sige, at der i mesh netværket udover trådløse forbindelser kan anvendes kabelforbindelser. Som det er typisk for WLAN, beskytter WPA2 security og AES kryptering kommunikationen mod manipulation og aflytning.

WLAN Mest anvendes i automationsapplikationer, hvor den normale stjernenetværksstruktur i WLAN er uegnet – for eksempel fordi flere automationskomponenter skal kommunikere med hinanden direkte trådløst, eller fordi det ikke vil være muligt at nå et centralt access point direkte.

WLAN Mesh funktionen fås også til ældre WLAN 2100 moduler ved at opdatere firmwaren, som kan downloades gratis fra Phoenix Contacts e-shop.

 

Læs mere om industrielt WLAN