Wiser udvider familien med et smart IP-kamera

Wiser IP kamera

Schneider Electrics nye smart home-system, Wiser, har fået en yderst positiv modtagelse. Nu udvides sortimentet, så det udover lysregulering, jalousistyring, batteritryk og sensorer også kommer til at indbefatte videoovervågning.

Nyeste skud på stammen, Wiser Indendørs IP-kamera, gør det let og enkelt at skabe mere tryghed i hjemmet. Det elegante og stilrene kamera har altid forbindelse til internettet og kan, på grund af sin valgfri placering, både stå frit eller monteres i lofter eller på vægge. Du behøver ikke have andre Wiser-produkter i forvejen, som eksempelvis en Wiser gateway, og kan alene styre og få adgang til kameraet via Wiser App’en.

De alsidige placeringsmuligheder betyder, at du kan installere kameraet, præcis hvor du har mest brug for det. Placér eksempelvis kameraet, så det peger mod hoveddøren og få styr på, hvem der kommer og går. Eller monter det i børneværelset, og hold øje med om den lille sover eller er spilvågen.

Kameraet har indbygget bevægelsesregistrering og -sporing. Det vil sige, når der registreres bevægelse, tænder det af sig selv og sender besked og screenshot direkte til din mobiltelefon. Takket være en indbygget mikrofon og højttaler er det muligt at tale med og kommunikere med dem derhjemme.

Beskyt dit hjem

Med Wiser-serien fra Schneider Electric er det blevet lettere for danskerne at hoppe med på smart home-bølgen og digitalisere deres hjem. I starten var fokus på lys, sensorer og smarte kontakter, men tilføjelsen af overvågningskameraer skal ses som en naturlig udvikling af det intelligente hjem.

Overvågningskameraet kan registrere og spore bevægelser i hjemmet 24/7, og gør det muligt at overvåge sit eget hjem. Men skal du på ferie, og er langt fra dit hjem, kan din nabo i stedet kobles til systemet uden meromkostning, så vedkommende får notifikationer og kan reagere, hvis du skulle være udsat for tyveri.

”Engang var videoovervågning en besværlig og omkostelig affære, som primært henvendte sig til det professionelle marked. I dag kan alle, takket være den store udbredelse af smart home-enheder, selv montere og installere et intelligent kamera i hjemmet. Med en trådløs internetforbindelse og en smartphone er hjemmet altid kun en hurtig besked væk, og du bliver informeret, hvis der skulle komme ubudne gæster,” siger Martin Hannibal, Product Manager i Schneider Electric Danmark.

Det nye Wiser Indendørs IP-kamera kan drejes 340° og giver via sin opløsning på 1080P altid skarpe og detaljerede billeder. Det er dog ikke kun om dagen, at du kan få detaljerede overvågningsbilleder. På grund af sit gode nattesyn på op til syv meter, kan du altid sove trygt velvidende, at dit kamera altid holder et vågent øje.

Wiser Indendørs IP-kamera kan både bruges med Android og IOS.

Wiser fra Schneider Electric indeholder følgende løsninger og features.

Indendørs IP-kamera (tilgængelig nu)

Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på en åben protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Wiser gateway (tilgængelig nu)
Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på en åben protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Wiser lysregulering (tilgængelig nu)
Muliggør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Eksempelvis kan der gradvist blive aktiveret lys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste kommer hjem efter endt skoledag. Det er ligeledes muligt at ændre på luxniveau og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret aktivitet.

Wiser jalousistyring (tilgængelig nu)
Skaber mulighed for at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Sensorer (tilgængelige nu)
Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer, der sparer på energien.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues-/dørsensor
  • Temperatur/luftfugtighedssensor

Temperaturkontrol (lanceres i løbet af 2021)
Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at følge med i temperaturforholdene fra radiatorer og gulvvarme. Funktionen giver desuden mulighed for at tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

Energiovervågning (lanceres i løbet af 2021)
Skaber mulighed for energibesparelser ved at visualisere brugernes energiforbrug, hvilket gør det tydeligt at se, hvor og hvornår der i særlig grad forbruges elektricitet. Foruden at give et overblik over energiforbruget kan Wisers app estimere månedens energiforbrug og sende en notifikation, hvis energiforbruget er unormalt højt.

Smarte kontakter (lanceres i løbet af 2021)
Giver mulighed for på et centralt sted i hjemmet at slukke for al standby-strøm, som typisk udgør 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Kan ligeledes bruges til at betjene utilgængelige kontakter og lamper tilsluttet hertil og til at skabe en hjemmesimulering til brug, når hjemmets beboere er bortrejst. Derudover kan funktionen bruges til at fastsætte bestemte tidsrum, hvor børn kan bruge elektronik som tv og computer og til at slukke for eksempelvis et tændt strygejern på afstand eller at oprette en timer, så udvalgte kontakter selv afbryder.

Se flere Wiser-produkter her.