Ultrasmalt fintmasket lysgitter uden blindzoner

SLG-2 er et ultrasmalt lysgitter uden blindzoner, der er nemt at indbygge i stort set enhver applikation, fordi den kun kræver lidt plads. Det avancerede lysgitter detekterer selv helt tynde emner med sit fintmaskede detektionsområde baseret på den nye krydsstrålefunktion, der giver en langt højere opløsning end et traditionelt lysgitter. SLG-2 er et smart task lysgitter, der både kan måle og klassificere. Det kommer med indbygget logik og diagnose helt ned på den enkelte lysstråle, hvilket reducerer stilstandstider af anlæg.

Med en husstørrelse på kun 12×24 mm, og detektionshøjde fra 100 mm til 2400 mm, og med valgfri optisk udgang i flat eller slim design, indgår SLG-2 lysgitter som det naturlige valg når der er krav om små indbygningsstørrelser.

Lysgitteret har en opløsning på 10, 25 eller 50 mm og kan sammen med en avanceret krydsstrålefunktion se emner ned til 7,5 mm over rækkevidder på 1,5 m eller 15 mm emner ved 3,5 m rækkevidder. Er emnet et papir eller metalark sikrer krydsstrålefunktionen, at selv tynde ark på 1 mm tykkelse detekteres optimalt.

En helt nyudviklet optisk løsning har fjernet behovet for linser foran sender og modtager. Løsningen bygger på en folie som samler lyset og fokuserer dette i modtagerne. Dermed kan indbygningsstørrelsen på 12 mm bibeholdes uden tab af fokus på lysstrålen.

Lysgitteret er, på trods af sin relativt beskedne pris, udstyret med en specialudviklet ASIC, Applikations Specifik IC kreds, som sikrer lynhurtig funktion og data flow via IO-Link Com3 interface. Benyttes en tilsvarende Com3 master reduceres IO-Link reaktionstid til 0,3 millisekunder.

SLG-2 lysgitteret kan programmeres via IO-Link eller SICKs egen brugersoftware SOPAS. Her kan vælges forudindstillede funktioner som måling, klassifikation eller blot detektion af emner.

Med IO-Link kan SLG-2 ikke bare give værdier for højde, længde og bredde, den kan også registrere et objekts position i lysgitteret. Det kan sende information om status for hver enkelt stråle og giver alle fordelene ved realtidsdiagnostik til overvågning af driftsstatus og kvalitet af kørslen.

Typiske applikationer for et lysgitter i denne fysisk minimale udførsel er indgangskontrol til robotcelle. Der måles f.eks. størrelse, gribepunkt for robot og kontrol af frirum rundt om emne.

Omkring applikationen kan der hentes avancerede diagnosedata så nedbrud kan forudses, undgås og robottens OEE hæves. SICK SLG-2 kan også integreres pænt i mekaniske døre, porte og elevatorer.

Kontakt din lokale SICK konsulent for at teste SLG-2 lysgitter på din applikation.

Mere information

Ring: 4582 6400
-> Læs mere i online produktkataloget
Skriv til: teknik@sick.dk