TwinCAT/BSD Hypervisor – ny systemfunktion i Beckhoffs operativsystem

Integrerede virtuelle maskinmiljøer øger tilgængeligheden

TwinCAT/BSD Hypervisor er en systemfunktion i TwinCAT/BSD-operativsystemet fra Beckhoff, der muliggør samtidig eksekvering af virtuelle maskiner (VM) og TwinCAT-realtidsapplikationer på en industri-PC. Optimeret hypervisor-integration i TwinCAT/BSD og matchende konfigurationer af Beckhoff software og hardware muliggør maksimal ydeevne af virtuelle maskiner, samtidig med at TwinCAT-egenskaberne i realtid bevares.

Den højtydende udførelse af virtuelle maskiner gør det muligt at udnytte styrkerne ved forskellige operativsystemer på én industri-PC, og IT Sikkerhed for det overordnede system kan forbedres ved at bruge operativsystemer på en modulær og isoleret måde. For eksempel kan TwinCAT-realtidsapplikationer betjenes separat fra et Windows-skrivebordsmiljø til maskindrift på en industri-PC. I denne sammenhæng køres Windows-operativsystemet i et virtuelt maskinmiljø. Windows genstart, f.eks. på grund af softwareopdateringer, vil derfor ikke genstarte TwinCAT til maskinstyring. Dette sikrer maskintilgængelighed, da Windows kun genstartes i det virtuelle maskinmiljø, og TwinCAT fortsætter med at køre i realtidskonteksten, der understøttes af TwinCAT/BSD-værten.

Gennem enhedens passthrough-funktion i TwinCAT/BSD Hypervisor kan hardwareressourcer såsom GPU, USB og/eller netværksgrænseflader eksplicit tildeles en virtuel maskine. På denne måde kan adgangen til TwinCAT/BSD-systemet via bruger- og/eller netværksgrænseflader begrænses, og kontrolsystemets sikkerhed kan forbedres. Med TwinCAT/BSD Hypervisor kan Linux-distributioner betjenes på controlleren ud over Windows, f.eks. ved at køre Linux-containere. I dette tilfælde kan datakommunikation mellem Linux-containere og maskincontroller understøttes af host netværk. Dette sikrer, at ukrypteret netværkskommunikation udelukkende finder sted lokalt mellem TwinCAT/BSD og Linux-containerværten, og fortrolige maskindata vil ikke forlade industri-PC’en.

http://www.beckhoff.com/hypervisor