Talentskud spirer hos Schneider Electric

Unge talenter inden for de tekniske fag spiller en stadig større rolle i at sætte skub i den grønne omstilling, og hos Schneider Electric har de fundet formlen på at få talenter til at gro. Nu opfordrer virksomheden andre til at gøre kunsten efter.

Sjældent har ledigheden været lavere i Danmark, og mange virksomheder skriger på arbejdskraft – især når det kommer til de virksomheder, der spiller en afgørende rolle i at accelerere den grønne omstilling.

Ifølge Schneider Electric ligger en del af løsningen i at kigge mod de studerende og nyuddannede. Selv har energieffektiviseringsspecialisten igennem mange år investeret i at udvide og forfine deres arbejde inden for uddannelse og udvikling af talenter – både blandt deres egne medarbejdere og i industrien generelt – og denne målrettede indsats har ført til, at en stor andel af tidligere studenter og praktikanter i dag enten arbejder i virksomheden eller spiller en vigtig rolle i industrien andetsteds.

”Det er vores forpligtigelse som virksomhed at tage ansvar for at forme fremtiden for de unge – ligesom de har pligt til at medskabe fremtiden. Ved at investere i deres udvikling skaber vi en win-win-situation, der gavner de unge selv, og virksomhederne og samfundet som helhed. Vi skal fortsætte den gode udvikling i Danmark, så færre nyuddannede begynder deres karriere i ledighedskøen,” siger Søren Duvier, marketingchef for industriel automation i Schneider Electric Danmark.

Schneider Electric har gennem årene søsat flere uddannelsesinitiativer samt udvidet deres eksisterende muligheder. Virksomheden tilbyder i dag alt fra studenterstillinger og forskningsprojekter til graduate programmer, mens det også er muligt at deltage i nationale og globale talentprogrammer.