Tag den rigtige beslutning hurtigere

Realisering af lokale AI-applikationer med PLCnext Technology

Intelligent evaluering af rådata, der er genereret af et antal sensorer med kunstig intelligens (AI) – i bedste fald direkte eller tæt på, hvor det er genereret – er ved at blive en kernefunktion i professionelle IoT applikationer. Det er den eneste måde, hvor beslutninger kan tages hurtigt i kritiske situationer, og de deraf følgende tiltag kan iværksættes.

Den programmérbare logikcontroller (PLC) er kernen i industrielle automationssystemer. Den evaluerer input fra automationssystemet og genererer i overensstemmelse med programmeringen output til styring af maskiner og systemer – ofte i situationer med høje krav til realtidsevnen. Disse krav til realtidsevner kan påvirkes negativt af ekstra opgaver – f.eks. komplicerede kalkulationer i AI- eller machine learning (ML) miljøer i neurale netværk.

En løsning på dette problem er at flytte sådanne CPU-intensive opgaver. Det kan realiseres via dedikerede eksterne processorenheder, hvor AI udfører de respektive kalkulationer. Derefter returneres kun de fastlagte resultater til plc-programmet, så de kan bearbejdes som normale plc-indgangsvariabler. På samme måde skal de krævede variabler dog overføres fra plc’en til den eksterne processor som indgangsværdier til AI-evalueringen. For at gøre det muligt skal den kontrolapplikation, der kører på plc’en, kommunikere med den eksterne processor. Det sker ofte, at AI-applikationer i maskinmiljøer anvendes isoleret fra maskinens controller eller plc. I det tilfælde benyttes ofte en pc eller cloud-løsning som processor, men den efterfølgende dataudveksling mellem enheden og plc’en giver meget arbejde.

Vil du læse mere? Så download artiklen i pdf-format og lær meget mere.

Realisering af lokale AI-applikationer med PLCnext Technology

Du kan også besøge os på Automatik messen 13-15. september i Brøndby Hallen og høre mere om vores automationsløsninger – du finder os på stand B1024.