Phoenix Contact A/S

Skræddersy PLCnext Control applikationer til ændrede krav

 Erfaringer viser, at krav ændrer sig i løbet af et projekt eller i løbet af en applikations levetid. Udover at kunne udvides med funktioner tilbyder det åbne ecosystem PLCnext Technology fra

Skræddersy PLCnext Control applikationer til ændrede krav

Phoenix Contact derfor nu også en stikbar løsning: Et udvidelsessystem tilføjer funktioner, der ikke er indeholdt i standard PLCnext Control komponenterne. Specifikt kan controlleren AXC F 2152 udvides med et enkelt udvidelsesmodul og controlleren AXC 3152 med to. Med et modulbaseret udvidelsessystem til venstre for controlleren er det nemt at skræddersy PLCnext Control applikationer til ændrede krav.

Udvidelsesmodulet AXC F XT ETH 1TX har funktionaliteter som et Ethernet interface. At have sin egen MAC adresse betyder, at netværk kan implementeres, så de er fuldstændig fysisk adskilte fra hinanden. Som en INTERBUS master er en af mange fordele ved AXC F XT IB modulet, at det giver mulighed for fortsat brug af eksisterende systemer i INTERBUS-baserede applikationer. AXC F XT PB modulet er en PROFIBUS master, som udveksler data med op til 125 PROFIBUS deltagere, både cyklisk (DP V0) og acyklisk (DP V1). Modulerne AXC F XT SPLC 1000 og AXC F XT SPLC 3000 fungerer som sikkerhedsorienterede kontrolelementer op til SIL 2, som kan kobles med hhv. maksimalt 32 eller 300 PROFIsafe komponenter.

Da modulerne kommunikerer med controlleren via PCIe kan standardinterfacet også anvendes af tredjeparts komponenter. Konfigurationen af udvidelsesmoduler er konsekvent på trods af forskellige funktioner. Når et modul er sat i, verificerer Engineering delen, om det er en korrekt firmware version, der er brugt og sender om nødvendigt en fejlmeddelelse. De valgfrie udvidelsesmoduler gør derfor PLCnext Control til en egnet løsning til næsten alle applikationer.

 

Mere om PLCnext