SICK går i højden: LIDAR-scanner til UAV droner

Fra 300 meters højde monteret på en drone (UAV) scanner flerlagsscanneren LD-MRS jordens overflade i op til 4 niveauer med helt utrolig god opløsning

Droner, UAV (Unmanned Aerial Vehicle) eller UAS (Unmanned Aerial System), kært barn har mange navne. Fremadrettet vil SICK benytte termen UAV da dette ses som den fortrukne term i branchen.
I den fremstormende UAV branche søges der konstant efter bedre systemer som kan bistå med bedre navigering og kortlægning af omgivelserne. 3D opmåling fortages ofte med sensorik, der i daglig tale kaldes LIDAR (Light og Radar) som baseres på TOF (time-of-flight) sensorer som udsender et laserlys der ved returnering forsinkes lineært med afstanden til et givent emne.
LIDAR teknikken er en kendt teknologi for SICK da blandt andet sikkerhedsscannere og udendørs perimeter scannere benytter denne. To årtiers udvikling, produktion og applikationserfaring ligger således bag den nye LD-MRS LIDAR sensor.
Ved at scanne området i flere plan på samme tid og med samme sensor opnås en større detalje skarphed og overlappede sikre valide data.

LD-MRS LIDAR sensoren benytter vores nyeste teknologi. Dette betyder bland andet at der er multiecho funktion således, at lys der returneres fra tåge, regn og til dels sne ikke registres. Den måler og scanner samtidigt på op til fire niveauer – det er vigtigt for bl.a. at kunne kompensere for UAV’ens op- og nedadbevægelser eller for at genkende stigninger. Op til 3 falske ekkoer undertrykkes og kun det rigtige, som returneres fra en fast genstand benyttes.

To vigtige parametre for UAV’er er vægten, som kan holdes på kun 700 gram, på trods af, at der benyttes et modstandsdygtigt metalhus, samt strømforbruget som holdes på kun 8W/24VDC og sidst er der et udvidet temperaturområde fra -40°C til +70°C. Herved sikres lang flyvetid og funktion fra nordpolen til ækvator. Interface er RS232/Ethernet TCP/IP samt CAN. For den første version er navnet LD-MRS420201
Ofte foergår indledende skridt med UAV i universitetsmiljøet samt andre uddannelsessteder. For at sikre, at så mange som muligt får mulighed for at arbejde med den nye type scanner kan denne lånes i en periode, købes til speciel pris eller ved specielle situationer som sponsorat. Kontakt SICK for at høre om muligheden for at få en LD-MRS til låns.

 

Mere information

Tlf. :   +45 4582 6400  |  Email:  sick@sick.dk
Online produktkatalog

Tilmeld  – Nyhedsbrev
Følg SICK på Linked-in