Schneider Electric lancerer verdens mest kompakte og energioptimerede UPS

Henrik Grønning fra Schneider Electric

Den nye UPS-løsning fra Schneider Electric, Galaxy VL, er en game changer, fordi den på en og samme tid fylder mindre og kan mere. Løsningen er designet til datacentre, der ønsker at effektivisere energiforbruget og samtidig er afhængige af at optimere og kapitalisere den fysiske kapacitet til kunderne.

Frigiver værdifulde kvadratmeter i datacentre

Galaxy VL er markedets mindste UPS-anlæg. Det fylder kun 0,8 m2 og er dermed ca. 50 procent mere kompakt end ellers kendt fra branchen. Derudover kan det leveres med litium-ion-batterier, som sikrer en total pladsbesparelse på op til 70 procent sammenlignet med traditionelle blybatterier.

Skræddersyet skalering

Galaxy VL har en modulær arkitektur, hvilket gør det muligt at skalere enheden til det konkrete behov. Den detaljerede skaleringsgrad gør op med traditionelle UPS-løsninger, hvor det hidtil typisk har været muligt at skalere i større moduler ad gangen. Med Galaxy VL kan effekten øges gradvist fra 200 kW til 500 kW med moduler af 50 kW stykket.

”Den modulære arkitektur gør det muligt at tilpasse størrelsen løbende og dermed vokse i takt med forretningen. Det er en hidtil uset kompakt og fleksibel løsning, som vi har udviklet baseret på konkret efterspørgsel i markedet”, siger Henrik Grønning, Secure Power-ekspert i Schneider Electric.

Live-swap uden nedetid

Som noget helt nyt giver Galaxy VL også mulighed for såkaldt live-swapping, hvor brugeren selv kan op- og nedjustere, endda mens anlægget stadig er i drift. Dermed undgår man kritisk nedetid, ligesom man heller ikke skal foretage risikovurderinger, iklæde sig rumdragter eller indkalde særligt personale til at håndtere anlægget.

Dokumenteret energieffektivitet og besparelser

Galaxy VL drives af Schneider Electrics ECOnversion-teknologi, som er en hybrid mellem det velkendte ’double conversion UPS’ med høj sikkerhed og det mere usikre men energieffektive ’ECOmode UPS’. Effekten af ECOnversion er, at energitabet i anlægget halveres, uden at den kritiske belastning kompromitteres. Brugeren vælger selv hvilken driftsform, der ønskes, ud fra en vurdering af det konkrete behov.

Eksempelvis kan et 1000 kW-datacenter spare 300.000-350.000 kW-timer om året svarende til strømforbruget i 50-60 husstande – dette alene baseret på det interne energitab i selve nødstrømsanlægget ved at bruge ECOnversion frem for double conversion.

”Kravene til datacentres energieffektivitet bliver kun større, og derfor er det nødvendigt med løsninger, der kan dokumentere energiforbruget. Galaxy VL sparer både energi og gør det transparent at måle og dokumentere dette,” siger Henrik Grønning, Secure Power-ekspert i Schneider Electric og afslutter:

”Det handler om at tænke langsigtet – både når det kommer til energi og økonomi. Galaxy VL er en langtidssikret løsning, der imødekommer klimakravene og samtidig giver store økonomiske besparelser på sigt. For selvom der findes UPS-løsninger til en lav indkøbspris, viser beregninger, at Galaxy VL rent faktisk er en billigere løsning over en 10-årig periode.”

Galaxy VL er designet til datacentre fra 200-2000 kW og kan derfor dække størstedelen af behovet i datacentermarkedet i Danmark.