Schneider Electric lancerer Lexium Cobot teknologi for industrianlæg og fabrikker

Schneider Electric lancerer nu den nye Lexium Cobot robot, en kollaborativ maskine med næste generations automatisering og avanceret industriel robotteknologi. Lexium Cobot er designet til at arbejde tæt sammen med mennesker og udføre unikt omhyggelige og konstante bevægelser ved hjælp af dynamisk moment- og hastighedsovervågning. 

Lexium Cobot er udviklet til at forbedre fabrikkens produktivitet og sikkerhed og hjælper med at minimere nedetid forårsaget af mangel på arbejdskraft, noget som i øjeblikket koster op til 20% i produktionskapacitet. Lexium Cobottens teknologiske evner kvalificerer den til at udføre forskellige opgaver, som ikke ville være mulige med konventionelle industrirobotter. 

Alle modeller har kollisionsdetektor og sikkerhedsfunktioner, der sikrer maskinens og menneskets sikkerhed. Robottens afrundede kanter og den generelt lave vægt reducerer risikoen yderligere for skader på driftspersonalet. Afhængigt af anvendelse kan disse funktioner eliminere behovet for ekstra sikkerhedsudstyr, og dermed optage 30-40% mindre plads end traditionelle industrirobotter. Lexium Cobotten kan også hurtigt integreres i eksisterende industrianlæg uden at man skal bruge store mængder tid og kapital. 

 

Nye fremskridt inden for maskineffektivitet 

Lexium Cobots høje effektivitet – gennem enkel programmering, hurtig opsætning, brugervenlighed og nem træning – hjælper industrivirksomheder med at dække deres investeringsomkostninger hurtigere, når de moderniserer deres anlæg til at blive en såkaldt ”smart-factory”. 

Ejeromkostningerne er lavere, implementeringen kræver minimale ændringer i eksisterende produktionslayouts, og Lexium Cobots har et af de laveste CO2-udslip i branchen. 

Problemfri integration med EcoStruxure, Schneider Electrics IoT-kompatible, plug-and-play, åbne, interoperable arkitektur og platform, reducerer design-, udviklings- og idriftsættelsestiden, hvilket gør levering og opstart af maskiner hurtig og nem. Lexium Cobots kan arbejde i selvstændige konfigurationer, så de er ideelle til produktionsmiljøer, da de i deres samarbejde med mennesker, kan hjælpe til med tungere, mere repetitive eller komplekse opgaver. 

De har også både et vægtbærende potentiale og forskellige programmeringsmuligheder: 

  • Stærk bæreevne – Cobottens fem versioner varierer i størrelse og arbejdsradius, med arbejdsbelastning fra 3 til 18 kg, der håndterer gentagne og monotone opgaver, så operatørerne kan fokusere på mere værdiskabende opgaver eller reducere deres arbejdsbyrde. 
  • Programmeringsfleksibilitet – Nem programmering og idriftsættelse med freedrive og grafisk programmering hjælper operatørerne med at ændre applikationer ubesværet og tilpasse sig hurtigt til ændringer i produktionsprocessen. 

 

Vores produktchef Keld Flindt fortæller, at Lexium Cobot differentierer sig på flere parametre, og med stor sandsynlighed vil være en gevinst for din produktion.

Fordelen ved vores Lexium Cobot robot er den store fleksibilitet, der ligger i den meget nemme og hurtige omstillig til forskellige opgaver. Dette sker via manuel teach, eller med en tablet og den installerede app. Ved den manuelle teach bruges begge hænder til at føre robothovedet rundt fra punkt til punkt. 

En Lexium Cobot robot er din samarbejdspartner, og behøver i langt de fleste opgaver ikke at skærmes af – den er din “buddy” som du kan arbejde tæt sammen med. Og sikkerheden er der styr på – du kan trygt stole på, at den stopper med det samme, hvis den rammer noget den ikke skal. Desuden kan du sætte den sammen med vores andre robot-typer, fx. Deltarobotten (Pick & Place robot), Scara robotten eller vores serie af X-Y-Z robotter og på den måde tilpasses den specifikke opgave du har.  

Og så kan alle enhederne styres af vores PacDrive 3 LMC-kontroller; én controller til den samlede opgave.”  

Vidste du at Lexium Cobot sammen med Multi Carrier MC12 og vores øvrige robotter, kan indgå i vores digitale værktøj Ecostruxture Machine Expert Twin? Med Machine Expert Twin kan du lave en digital simulation af din maskine, så du kan fejlfinde og optimere din produktion, allerede inden den er i gang. 

Læs mere her: https://www.se.com/dk/da/product-range/131604407-lexium-cobot#overview