Schneider Electric accelererer ny åben Matter-standard i sine smart home-enheder

Matter logo

Schneider Electric forpligter sig yderligere til den fælles åbne Matter-standard og afslører de første Matter-kompatible enheder i virksomhedens smart home-serie, Wiser.

Den 17. september 2021Schneider Electric, der er førende inden for digital transformation af energistyring, er som en af de første virksomheder i verden klar med Matter-kompatible smart home-enheder, som lander på det europæiske marked, så snart Matter-standarden er godkendt.

Dermed styrker Schneider Electric udbredelsen af den nye fælles åbne IoT-standard, Matter, som har til formål at accelerere den bæredygtige omstilling inden for bygninger, smart home og el-ladestandere. Den nye åbne standard er udviklet af Connectivity Standards-Alliancen (CSA), som består af en række store aktører, herunder Apple, Google, Ikea og verdens mest bæredygtige virksomhed Schneider Electric*. Og nu er sidstnævnte altså snart klar med det første Matter-kompatible produkt.

Åbne standarder er nøglen til fremtidens smarte hjem
Schneider Electric ønsker at understøtte og fremskynde den nye Matter-standard ved at bygge bro imellem sit eget Wiser smart home-økosystem, der benytter sig af Zigbee, og Matter-forbundne systemer. Schneider Electric er en aktiv bidragyder til udviklingen af Matter-standarden, og de tror på, at åbne standarder og fleksibilitet er nøglen til fremtidens hjem, bygninger og ladestandere.

Matter-standarden er designet til at prioritere den grønne energi og kan eksempelvis anvendes til at forbinde energiproduktion og strømsultne enheder, fx så ladestandere til elbiler primært kan få strøm fra solenergi eller andre vedvarende energikilder i hjemmet. Matter bygger på velkendte teknologier og bliver den samlende standard, der gør det muligt for alle enheder at tale sammen i smarte hjem og bygninger – uanset hvilken producent produktet kommer fra. Og netop samspillet mellem de forbundne enheder er essentielt, når det handler om at accelerere den bæredygtige omstilling af vores hjem.

Den nye åbne standard baner vejen for en fremtid med flere selvforsynende, energieffektive og CO2-neutrale hjem, der er rustet mod klimaforandringerne,” siger Jai Thampi, SVP for strategi og innovation i divisionen home & distribution i Schneider Electric.

Eksisterende og nye Wiser-enheder baseret på Zigbee vil blive kompatible med den nye Matter-standard. Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvornår de nye Matter-kompatible Wiser-produkter er på markedet i Danmark.

Pressekontakt
For yderligere information eller kommentarer kontakt venligst:

Caroline Bülow
Digital Communications Leader
Mobil: 28 99 15 94
Mail: caroline.bulow@se.com

*Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks.

Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrations-løsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende process- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services.

Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

Læs mere om Schneider Electric her: http://www.se.com/dk/da/