Rustfrie fødevarefotoceller der holder

SICK lancerer to nye fotocelleserier i rustfrit stål, G6V og GR18 Inox til mest krævende washdown miljøer, hvor de optiske krav er standard industrielle.

>> De nye fødevaresensorer er designet til industrielle rengøringsmiljøer som produktion af mælk, udskæring af kød og filetering af fisk. De er testet efter interne teststandarder, der langt overgår de skrappeste klassifikationer. De klarer højtryksspuling, påvirkning med 80 grader varmt vand og damp. De forhindrer
fugt i at blive “suget” ind i som følge af hastige ændringer i varmepåvirkning og de er resistente overfor de skrappeste syre- og baseholdige rengøringsmidler og desinfektionsmidler. Teknologien bag har allerede vist sit værd både i levetidstest i et ekstremt krævende dansk slagterimiljø og i bredt rundt i den danske industri. Med mere end 50.000 solgte rustfrie sensorer på det danske marked er SICK både teknologisk og markedsledende leverandør af sensorløsninger til de hårdeste produktionsmiljøer.

G6V og GR18 Inox er dedikeret til opgaver, hvor der er behov for modstandsdygtige sensorer kombineret med en standard industriel fotocelleteknologi. Til disse opgaver tilbyder SICK nu den nyeste generation af rustfrie fotoceller, fremstillet efter de mest effektive produktionsmetoder. Dette bevirker at de to nye sensorfamilier G6V og GR18S holder højt teknisk niveau, men sænker prislejet for rustfrie sensorer.

G6V – fotocelle i kvadratisk hus
Inde i G6V ligger der en G6 core-fotocelle. Den findes med IR-lys og rødt lys. Versionerne med rødt lys anvender PinPoint teknologi, som giver en stærk lysplet, der klart indikerer, hvor sensoren taster på emnet. Sensoren udmærker sig med sine optiske egenskaber, særligt baggrundsafblændingen, der langt overgår normalen i sin klasse. I versionen med baggrundsafblænding er tasteafstanden på op 420 mm, mens den rækker op til 900 mm for en energetisk taster.
SICK’s egen ASIC-chip sikrer, at sensoren er immun overfor fremmedlys, EMC og andre støjkilder. Chippen giver mulighed for, at justere om en sensor skal være ”aktiv ved lys” eller ”aktiv ved mørke”. Det foregår rent praktisk via kablet. På toppen af sensoren der er to LED’er, der angiver power-on og signal. De lyser tydeligt og kan aflæses bagfra såvel som forfra.
Den færdige kunststofsensor monteres i et rustfrit hus, som bliver støbt af kemisk resistent V4A (316L) pulver ved hjælp af sintring-metoden. Dette giver en effektiv produktion med lave omkostninger. Det hele forsegles derefter med en hard-coated front og specialudviklede limtyper.

GR18 Inox.
Den runde Ø18 sensor GR18 Inox bygger på en teknik, som giver en hidtil uset høj tæthedsklasse for en Ø18 optisk sensor. Dobbelt pakningsteknik og indstøbning af elektronik i rustfrit stål anvendes nu på bedste vis i denne sensor. Sensoren har med ASIC-chippen samme fine immunitet som G6V overfor EMC og mulighed for at justere ”aktiv ved lys”/”aktiv ved mørke”. Sensoren findes som diffus, reflektions- eller sender/modtagerfotocelle. I versionen med baggrundsafblænding er tasteafstanden på op 300 mm, mens den rækker op til 1000 mm for en energetisk taster.
Resultatet er to mekanisk robuste, kemisk resistente fødevaresensorer i optisk og chipmæssigt høj kvalitet. To sensorer med IP67, IP68, IP69K tæthed og Ecolab til en rimelig pris.

Om testmetoder
IP69K efter DIN40050
Test af sensorers modstandsdygtighed i rengøringsprocesser:
• 100 bar højtryksrensning
• 16 liter per minut
• 80 °C vandtemperatur
• 100 mm afstand til emnet
• test ved 0, 30, 60, 90° strålevinkel hvor emnet roterer (5 rotationer/min)

ECOLAB – JohnsonDiversey
Test af modstandsdygtighed mod aggressive desinficerings og rengøringsmidler
• 28 dages reaktionstid
• 20 °C temperatur
• ingen deformitet
• ingen skøring af materialet

SICK-testen
Ekstremtest af modstandsdygtighed overfor rengøring
• Væsentlig forøget eksponeringstid
• Hvor producenten anbefaler 6 % opløsning bruger vi 30 %.
• Hvor IP69K benytter 80 °C bruger vi både koldt og varmt vand.
• Hvor IP69K blot siger, at der ikke må komme vand ind i mængder som er skadelig, slutter vi af med
at tilslutte overtryk til sensoren, 0,5 til 1 bar, og her skal sensoren være absolut tæt.

Mere information
Tlf. :   +45 4582 6400  |  Email:  sick@sick.dk

Onlinekatalog: > Kvadratisk sensor G6V
Onlinekatalog: > Rund sensor GR18 Inox

Få seneste nyheder, praktiske applikationer, produktlanceringer, messer og events -virksomhedsnyheder.
Nyheder direkte i indboksen: Nyhedsbrev
Følg SICK A/S på Linked-in