Ruler3060: fabrikskalibreret 3D-sensor i ny variant

SICK A/S udvider nu med varianter af sensorer indeholdende den prisvindende ROCC-teknologi i serien 3D-streamingkamera Ruler3000. I produkterne anvendes markedets hurtigste 3D-CCD-chip som byggesten, og leveres indbygget i en fabrikskalibreret mekanisk konstellation med den lynhurtige chip, og en linielaser som tilsammen genererer 3D-billedprofilerne.

3D-billeder opbygges ved at bevæge et emne under sensoren, og dermed generere en såkaldt 3D-punktsky. CCD-sensoren er specialdesignet af SICK til at udregne 3D-data på selve chippen som CCD’en sidder på, hvilket giver mulighed for svimlende høje 3D-billedhastigheder på op til 46KHz. Dette er en smart måde at opnå en meget høj framerate, hvor den efterfølgende PC-platform således ikke belastes med at lave disse kalkulationer. I stedet kan PC’en bruge sine ressourcer på at løse selve applikationen med de kalibrerede 3D-data, som Ruler3000 leverer.

Teknologien ROCC (Rapid On Chip Calculation) er ikke ny hos SICK, men i de nye produkter lånt fra serien Ranger3, som tidligere blev kåret som hurtigste 3D-kamera på markedet i sin klasse.
Ranger3 er designet til anvendelse, hvor man selv vil lave sin 3D-geometri med ekstern laser, og giver god mening til specialopgaver.

Med Ruler3060 har SICK lavet det tunge arbejde med at indstille laseren i forhold til optikken, som gør det muligt yderligere at levere forbehandlede data. Dermed sparer man en softwareingeniør for en ellers tidskrævende opgave nemlig, det at skulle kalibrere 3D-data på en PC-platform, da dette er klaret fra fabrikken ved at fiksere kamera og laser i samme hus. Fordelen ved at levere kalibrerede data til den tilkoblede PC er, at ressourcer kan anvendes på at løse selve inspektionsopgaven i stedet.

3D-måleteknikken samt den høje CCD-opløsning anvendt i Ruler3060, gør det muligt at måle med meget stor præcision. Den er testet i opgaver, hvor den foretager højdemåling med 19um (19 tusindedele millimeter) nøjagtighed. CCD’en er designet så den er 7 gange mere lysfølsom, hvilket giver den fordel, at der kan måles stort set på alle overflader i alle farvenuancer, og samtidig holde den anvendte laser i en øjensikker laserklasse, hvilket kan spare mekanisk afskærmning.

Denne nye variant har samme kendte ydeevne, men er med det nye måleområde på eksempelvis 500 x 290mm et perfekt tilpasset måleområde, som er med optimal opløsning til de mest populære applikationer.

Mere Information

Få alle detajler og specifiaktioner her: http://www.sick.com/dk/da/industriel-billedbehandling/3d-machine-vision/ruler3000/c/g547572

Ring:  +45 45826400

Skriv: teknik@sick.dk