Ruler3000 – Lynhurtigt 3D kamera

SICK lancerer 3D streaming-kameraet Ruler3000 med markedets hurtigste CCD chip, baseret på SICKs prisvindende ROCC 3D-teknologi. Det leveres indbygget i en komplet løsning med den lynhurtige chip, og linje laser i ét hus.

Prisvindende 3D teknologi i fabrikskalibreret udgave.
SICK A/S lancerer nu 3D streaming-kameraet Ruler3000 med markedets hurtigste CCD chip, baseret på SICKs prisvindende ROCC 3D-teknologi. Det leveres indbygget i en komplet løsning med den lynhurtige chip, og linje laser i ét hus, og kommer fabrikskalibreret med et garanteret synsfelt – derfor er idriftsættelsen let. Den uovertruffne målehastighed, giver 3D data med billedhastighed på op til svimlende 46KHz og måleværdier helt ned til 8 µm i højden. Det er hurtigt og leverer høj måle- og billedkvalitet og derfor er Ruler3000 velegnet til en industriens udfordringer.

3D billeder opbygges ved at bevæge emnet forbi under sensoren, og dermed opbygge en såkaldt 3D punktsky. Selve CCD Sensoren er specielt designet af SICK til at udregne 3D data på selve chippen som CCD’en sidder på, hvilket giver mulighed for en svimlende 3D billedhastighed på op til 46KHz. Dette er en smart måde at opnå en meget høj framerate, hvor den efterfølgende PC platform således ikke skal belastes med at lave disse kalkulationer, og i stedet blot skal bruge ressourcer på at løse selve applikationen med de færdige 3D data fra Ruler3000.

ROCC Teknologien (Rapid On Chip Calculation) er ikke ny hos SICK, men lånt fra serien Ranger3, som tidligere blev kåret som hurtigste 3D kamera på markedet i sin klasse. Ranger3 er til anvendelse, hvor man selv vil lave sin 3D geometri med ekstern laser, og giver god mening til specialopgaver.

Med Ruler3000 har SICK lavet det tunge arbejde med at indstille laseren i forhold til optikken, og dermed sparet den krævende opgave med via software at skulle kalibrere 3D data, da dette er klaret fra fabrikken ved at fiksere kamera og laser i samme hus. Det aflaster således den efterfølgende PC yderligere, at der sendes kalibrerede real world data.

3D måleteknikken samt den høje CCD opløsning anvendt i Ruler3000 serien, gør det muligt at måle med meget stor præcision og er testet i opgaver, hvor den kan foretager højdemåling med 8um (8 tusindedele millimeter) nøjagtighed. CCD’en er tillige 7 gange mere lysfølsom, hvilket giver den fordel, at der kan måles stort set på alle overflader i alle farvenuancer, og stadig holde laseren i en øjensikker laserklasse.

Mere information
Ring: 4582 6400
-> Læs mere i online produktkataloget
Skriv til: teknik@sick.dk