Røgalarmen til det smarte hjem

Schneider Eledctric tilføjer nu røgalarmen til det smarte hjem

En røgalarm redder liv og er en væsentlig faktor i at forebygge brandskader og dødsfald[1]. Schneider Electric lancerer nu en trådløs, intelligent røgalarm i smart home-serien Wiser, som sætter ind på flere fronter og giver besked via telefon, en akustisk alarm og tænder dit Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen. 

Den 20. april 2022 – Den nye Wiser røgalarm tilføjer ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når den integreres i dit eksisterende Wiser smart home-system, hvor den bidrager med et prisvindende design[2] og endnu mere convenience og tryghed til det smarte, og mere bæredygtige hjem.

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarmen og Wiser gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i dit Wiser smart home-system. Fx ved at tænde al lyset i boligen ved registrering af røg- eller varmeudvikling for at sikre, du bliver opmærksom på den potentielle fare. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere Wiser røgalarmer indstilles til at gå af samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Øget tryghed i hjemmet
For at øge sikkerheden og undgå falske alarmer er Wiser røgalarm udstyret med et avanceret dobbelt røgkammer, der reagerer på al farlig røg og varmeudvikling. Skulle det ske, at maden brænder på uden at være til fare, kan alarmen let stoppes med et enkelt tryk – enten fysisk på røgalarmen eller i Wiser-appen.

Wiser røgalarmen har et indbygget batteri med op til 10 års levetid, og du får notifikation i Wiser-appen, når batteriet er ved at udløbe, hvis alarmen er koblet til Wiser gateway. Du kan også indstille Wiser-appen til at give dig en påmindelse, når det er tid til at udføre den årlige test af røgalarmen, som sikrer, at den virker optimalt.

Wiser røgalarmen er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser røgalarmer eller lysstyringsenheder i hjemmet, hvis internettet skulle være nede. Er røgalarmen forbundet via Wiser gateway får du en notifikation på mobilen, uanset om du opholder dig i eller udenfor hjemmet. Som pårørende kan du også få besked om røg- og varmeudvikling hos en ældre eller sårbar borger, der har røgalarmen installeret og forbundet med Wiser gateway.

Fakta om dødsbrande i Danmark
Hvert år omkommer der i gennemsnit 63 personer som følge af dødsbrande i danske hjem (fra 2010-2019). Langt de fleste dødsfald – 57% – skyldes rygning, mens uforsigtighed ved madlavning og glemte stearinlys er årsag til henholdsvis 6 og 5% af tilfældene. Men 14% opstår af ukendte årsager.

En stor del af disse dødsbrande kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Ved at gøre røgalarmen lettere at bruge og øge muligheden for notifikationer til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gøre sit til, at danskerne får installeret røgalarmer i hjemmet og dermed være med til at forebygge dødsbrande.

For vejledning til opsætning af Wiser røgalarm i hjemmet, og gennemgang af mulighederne i Wiser by SE appen, klik her.

Wiser røgalarm kan både bruges med Android og IOS.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Wiser fra Schneider Electric indeholder følgende løsninger og features:

Indendørs IP-kamera (tilgængelig nu)
Kameraet kan registrere og spore bevægelser i hjemmet 24/7, hvilket gør det muligt at fjernovervåge og skabe ro i sindet hos beboerne.

Wiser gateway (tilgængelig nu)
Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på en åben protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Wiser lysregulering (tilgængelig nu)
Muliggør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Eksempelvis kan der gradvist blive aktiveret lys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste kommer hjem efter endt skoledag. Det er ligeledes muligt at ændre på luxniveau for, hvornår lyset skal tændes, og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret aktivitet.

Wiser jalousistyring (tilgængelig nu)
Skaber mulighed for at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Batteritryk (tilgængelig nu)
Giver mulighed for at tænde og slukke for enheder samt at etablere faste indstillinger uden brug af telefon eller app. Kan indstilles til at styre bestemte enheder for lysstyring og solafskærmning og at udløse bestemte scenarier

Sensorer (tilgængelige nu)
Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer, der sparer på energien.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues-/dørsensor
  • Temperatur/luftfugtighedssensor

Smarte kontakter (tilgængelige nu)
Giver mulighed for på et centralt sted i hjemmet at slukke for al standby-strøm, som typisk udgør 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Kan ligeledes bruges til at betjene utilgængelige kontakter og lamper tilsluttet hertil og til at skabe en hjemmesimulering til brug, når hjemmets beboere er bortrejst. Derudover kan funktionen bruges til at fastsætte bestemte tidsrum, hvor børn kan bruge elektronik som tv og computer og til at slukke for eksempelvis et tændt strygejern på afstand eller at oprette en timer, så udvalgte kontakter selv afbryder.

Temperaturkontrol (lanceres i løbet af 2022)
Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at følge med i temperaturforholdene fra radiatorer og gulvvarme. Med denne funktion kan man desuden tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

Energiovervågning (lanceres i løbet af 2022)
Skaber mulighed for energibesparelser ved at visualisere brugernes energiforbrug, som gør det tydeligt at se, hvor og hvornår der i særlig grad forbruges elektricitet. Foruden at give et overblik over energiforbruget kan Wisers app estimere månedens energiforbrug og sende en notifikation, hvis energiforbruget er unormalt højt.

Se flere Wiser-produkter her.

Pressekontakt

For yderligere information eller kommentarer kontakt venligst:

Caroline Bülow
Digital Communications Leader
Mobil: 28 99 15 94
Mail: caroline.bulow@se.com

Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks.

Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrations-løsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende process- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services.

Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

Læs mere om Schneider Electric her: http://www.se.com/dk/da/

[1] Schneider Electric har netop vundet en Red Dot Design Award for Wiser røgalarmen ved den tyske, internationale designkonkurrence Red Dot GmbH & Co.

[2] https://www.brs.dk/da/arbejdsopgaver/forebyggelse-af-ulykker-og-katastrofer/forskning-udvikling-analyse-og-statistik/dodsbrande/ + https://www.brs.dk/globalassets/brs—beredskabsstyrelsen/dokumenter/forskning-statistik-og-analyse/2020/-kort-udgave-doedsbrandsanalyse-2019-.pdf