Radarløsning til sikker detektion af personer

SICK har tilføjet radar til sin teknologiportefølje til sikker overvågning af farlige områder, som især egner sig til barske produktionsmiljøer, hvor partikler som træ, papir, plastik eller metalbeklædning kan udfordre eksisterende løsninger.

SafeRS er et 3D berøringsfrit beskyttelsessystem, baseret på radarteknologi (frekvens på 24 – 24,25 GHz) med et sikkerhedsniveau på PL d & SIL 2 i henhold til ISO 13849-1 & IEC 62061. SafeRS, der består af en styreenhed og op til seks radarsensorer, beskytter farlige områder i en lang række stationære inden- og udendørsapplikationer. For eksempel er automatiserede maskiner i stand til at skifte til sikker tilstand så snart personer kommer ind i eller opholder sig i det beskyttede område.

Afhængig af størrelsen af det område, der skal overvåges, kan der for hver enkelt sensor enten konfigureres et stort eller et lille beskyttelsesområde. Det store beskyttelsesområde har en åbningsvinkel på 110° horisontalt og 30° vertikalt hvorimod det lille beskyttelsesområde har en åbningsvinkel på 50° horisontalt og 15° vertikalt. Konfigurationen af beskyttelsesområdet afhænger af sensorens placering, installationshøjde og hældning (horisontalt/vertikalt). Der kan således oprettes fleksible former på beskyttelsesområdet på op til 15 x 4 m. Ud over beskyttelsesområdet kan der også konfigureres et advarselsområde. Hvis en person træder ind i advarselsområdet, kan dette signaleres enten via et optisk eller akustisk signal, herved opretholdes en høj produktivitet på maskinen.

Opsætningen sker med den tilhørende konfigurations- og diagnosesoftware, der gratis kan downloades fra SICK’s hjemmeside: -> safeRS Designer

Typiske anvendelsesområder er f.eks. i jernindustrien, hvor der findes støv, spåner og svejsegnister samt skarpt lys og vibrationer, men også til f.eks. stålbearbejdning, støberier og træbearbejdning. For udendørs applikationer kan radarsystemet bl.a. kraner samt styrtegodshavne og -lagre i tåge, sne og kraftig regn.

Mere information

Kig forbi Automatikmessen den 8.-10. september i Brøndbyhallen, stand 1220

Ring: 4582 6400

-> online produktkatalog

Skriv til: teknik@sick.dk