Pragmatisk partnerskab som sikrer vækst

I 2015 stod Grafisk Maskinfabrik (GM) ved en skillevej. I årevis havde man haft flere leverandører, men da man skulle på en stor vækstrejse, havde GM i stedet brug for en partner. En partner som kunne levere integrerede løsninger samt havde en pragmatisk tilgang til service baseret på åben og personlig dialog. Det fik man med Schneider Electric.

 

 

”Vi er vokset op sammen, kan man næsten sige”, fortæller GMs direktør og ejer Uffe Nielsen, da han skal sætte ord på den vækstrejse, GM og Schneider Electric (SE) har været på sammen. En rejse som for alvor tog fart, da samarbejdet blev integreret for 7 år siden.

”Vi stod ved en skillevej. Vi var klar til kraftig vækst, men det betød, at vi måtte bryde med, hvordan vi normalt arbejdede sammen med leverandører. Vi vidste, at vi havde brug for en rigtig partner, hvis vi skulle indfri vores vækstambitioner. En partner som kendte os i dybden, men som samtidig kunne udvikle os og vokse sammen med os. Derfor valgte vi eksklusivt at arbejde sammen med Schneider Electric som hovedleverandør. Det har vi ikke fortrudt”, siger Uffe Nielsen fra GM.

 

Et sandt partnerskab på tværs af markeder

GM er en familieejet virksomhed, der specialiserer sig i innovative maskiner til blandt andet digital labellering i fødevare- og fremstillingsindustrien. Virksomheden har ligget i Birkerød nord for København, siden den blev stiftet for cirka 60 år siden. Mens direktør Uffe Nielsen har været involveret, har virksomheden været i kraftig vækst ad flere omgange. Som en del af den rejse, er GM vokset fra 30 til 140 ansatte og til en global tilstedeværelse.

Det er en markant udvikling, som der er til at tage at føle på. Og den stiller krav til omstillingsparatheden i service og viden til enhver samarbejdspartner til GM. En udfordring som SE var klar til at gribe fra dag ét. At vækstrejsen også blev verdensomspændende, har blot understreget værdien af partnerskabet. SE har som global virksomhed, med lokal forankring i alle sine markeder, været i stand til altid at løfte opgaven med samme nærvær og niveau.

”Når det kommer til samarbejdet mellem GM og SE, kan man roligt sige, at der er tale om et rigtigt partnerskab. GM er en innovativ maskinbygger, der ikke er bange for at implementere ny teknologi. Vi har derfor haft en åben dialog undervejs, hvor de under hele vores fælles rejse har udfordret os og tvunget os til at være skarpe og løsningsorienterede på tværs af markeder. Omvendt har vi med vores erfaring kunne styrke og supportere GM’s vækstrejse med gennemgribende know-how og sparring inden for software modulering med fokus på fleksibilitet og genbrugelighed. Desuden har vi arbejdet tæt sammen på den mekatroniske del af GM’s maskiner, og vi har formået at optimere deres maskiner til nogle af de hurtigste i markedet”, siger Nordic End of Line Segment Leader, Peter Høirup fra SE.

 

En komplet løsning giver merværdi

Selv om SE har været partner med GM siden 2015, så går kendskabet endnu længere tilbage. Dengang var SE endnu ikke så store indenfor industriel automatisering i Danmark, men man har vokset sig til at være én af landets førende eksperter på området via relationen til GM. Samspillet og den stærke, gensidige historie betyder, at SE har en hel unik indsigt i de behov for støtte, krav om drifts- og prisstabilitet og forventninger til god faglig sparring, som GM har. Viden som SE har brugt til både at udvikle teknologi, rådgivere og servicen til GM og markedet som helhed.

Viden, service og indsigt er essentielle i en tid med et stadigt stigende fokus på at kunne producere og levere innovative løsninger, hvor både pris og performance hænger sammen. Her kommer samarbejdet mellem GM og SE til sin fulde ret: GM har nemlig mulighed for udelukkende at gøre det, virksomheden er bedst til. Resten håndterer SE – og får i den forbindelse også lov til at gøre, hvad SE er bedst til: at gøre sine kunder bedre til deres arbejde – uanset om der skal udvikles, optimeres eller uddannes nye medarbejdere til at være på forkant i branchen.

GM Direktør Uffe Nielsen siger: ”Det bedste ved dem er deres pragmatisme og fleksibiliteten i d en komplette løsning. Tid er den vigtigste ressource, vi har, og med Schneider Electric er vi sikre på, at uanset udfordringen, så får vi løst det hurtigt sammen. Samtidig har de en utrolig markedsindsigt, som gør, at de er i stand til at blive ved med at udvikle os. På den måde har vi nemmere ved at vokse i nye markeder, ansætte folk til vores fabrikker og levere state-of-the-art løsninger til vores kunder. Og så har det medført et væsentligt hurtigere og problemfrit Time To Marked for os. Det er den merværdi et rigtigt partnerskab kan give”.

Om løsningen

Schneider Electric leverer en komplet, integreret EcoStruxure løsning til GM, som er baseret på motioncentric-teknologi – et såkaldt Pacdrive 3-controller. Løsningen samler og automatiserer styringen af alle komponenter under ét software. SE leverer desuden også komponenterne, som får hele driften til at køre – disse inkluderer alt fra trykknapper, relæer, lystårne og frekvens-omformere samt elementer inden for sikkerhed og sensorik.

Schneider Electric står også for at levere global support med lokal know-how. SE støtter med relevante eksperter inden for både teknik, compliance, software og mekatroniske anlæg. På den måde er GM sikre på at kunne få den rigtige hjælp uanset problemstillingen.

Løsningen sikrer, at GM altid er drift- og leveringssikker over for sine kunder. Den sikrer samtidig, at GM kan blive ved med at udvikle sine processer til at være mest mulig effektiv, og bidrage til at GM’s produkter forbliver så innovative som muligt.

 

Kundefordele

  • Konkurrencedygtig prisstruktur
  • Global, men lokal support
  • Uddannelse og oplæring i systemer
  • Fleksibilitet i løsningerne
  • Aktiv dialog om behov og krav
  • Ekspertviden inden for compliance
  • Full-service leverancer af komponenter
  • Mekatroniske specialkompetencer
  • Åben software platform
  • Leverandør med partnerpotentiale.

 

Se mere om vores løsning til Grafisk Maskinfabrik med integreret EcoStruxture i videoen her: