PowerProx detekterer på alle overflader over de længste afstande.

PowerProx detekterer på alle overflader, er programmerbare smart sensorer der kommunikerer via IO-link
PowerProx er programmerbare smart sensorer, der kommunikerer via IO-link

SICK har ikke alene pakket alle fordele ved time-of-flight (TOF) teknologien ind i verdens mindste hus – men har samtidigt bevaret fotocellens hurtighed. Med den nyeste teknologi er du ikke afhængig af dit emnes overflade.

>> Takket været PowerProx® kan selv små sorte og skinnende genstande, der transporteres ved høj hastighed, detekteres pålideligt over de længste afstande. Med den nyeste teknologi er du ikke afhængig af dit emnes overflade, og samtidigt er sensortypen immun over for det omgivende og andre sensorers lys.

Med tasteafstande fra 5 cm til 3,8 meter bevæger ingen objekter sig uopdaget forbi den nye PowerProx® multifunktions fotocelle.

Den ideelle løsning til dine detekteringsbehov: PowerProx® kombinerer tasteafstand, hastighed, præcision og pålidelighed i én produktfamilie, udviklet af verdens mest innovative sensorproducent SICK.

En familie – fire sensortyper
Distance; fra 5 cm til 3.8 meter med robust detektion
Speed; til højhastighedsapplikationer med op til 1000 Hz
Precision; til sikker detektering af de mindste objekter
Small; den bedste teknik i det mindste hus

Time-of-flight specialist
SICK har i årtier været specialist i at udnytte time-of-flight princippet til at tilbyde lange rækkevidder og robuste afstandssensorer. Det er derfor naturligt, at SICK også er den første sensorproducent til at udvikle, og introducere en hel TOF-sensorfamilie med opgavespecifikke varianter. TOF-princippet bygger på en lyspuls som sendes afsted, og når denne returneres fra en overflade måles tiden, som det tog lyset at bevæge sig frem og tilbage. TOF muliggøre at afstanden mellem emne og baggrund kan være ekstrem lille, ned til 15 mm, og dette uanset baggrundens beskaffenhed, farve, glans og overflade.

Med IO-LINK onboard
Som opfinderen af kommunikationsstandarden IO Link, er det naturligt at SICKs nyeste sensorfamilie har integreret IO LINK interface, der giver sensoren mulighed for at kommunikere med PLC’er og omverdenen. Listen med fordele er lang.
Man kan se hvad sensoren egentlig ser, hvilket letter evaluering og indjusteringen af den bedst egnede sensor.
Man kan fjerndiagnosticere sensorer med nedsat ydeevne længe inden de holder op med at virke, hvilket er en fordel for vedligeholdelsesarbejdet.
Man kan fjernidentificere sensorer der ikke længere ser det de burde, som følge af påkørsel eller lignende mekaniske påvirkninger.
Man kan uploade parametre direkte fra PLC’en i forbindelse med ombytning af sensorer.
Man kan øge fleksibiliteten i produktionen ved at uploade relevante parametre fra PLC’en under produktionsskift.

Simpel løsning
SICKs mål med udvikling af den nye PowerProx® familie er at løse avanceret og vanskelige applikationer på den simpleste mulige måde. Ved at benytte opdeling i fire typer, kan man vælge den specifikke sensor på baggrund af den konkrete applikation. De normale udvælgelses kriterier som hastighed, rækkevidde, nøjagtighed og husstørrelse, guider brugeren til den rette type og dermed robuste løsning.

Smart sensor
PowerProx® er programmerbare smart sensorer der kommunikerer via IO-link. Smart sensorer kan tælle, overvåge hastighed, registrerer tidsforskelle mellem hændelser, kompensere for falske signaler og meget andet. Det vil sige, at sensoren ikke rapporter hændelser, men resultatet af en række hændelser. De programmerbare funktioner frigøre ressourcer fra styringen, og kostbare tællekort kan spares væk. Dette kan være overvågning af en hastighed på et emne eller en frekvens på et pulshjul. Ved helt simple opgaver betyder det at PLC ’en helt kan spares væk. PowerProx® tilbydes både med og uden denne funktionalitet.

Mere information

sick.dk/powerprox
RING: +45 4582 6400 | sick@sick.dk